• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2021

19:21

NOVAK OČAJAN! Tenis u Srbiji UMIRE! Nije dovoljno SAMO trenirati, ŽIVOT mora da se POSVETI tome!

Tenis

NOVAK OČAJAN! Tenis u Srbiji UMIRE! Nije dovoljno SAMO trenirati, ŽIVOT mora da se POSVETI tome!

Podeli vest

Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Serbia opena, a posle meča u kojem je porazio Matsa Morainga sa 6:2, 7:6 pričao je i o svojoj budućuj akademiji

Prvi teniser sveta će u četvrtfinalu igrati protiv Argentinca Federika Korije koji je eliminisao Pabla Kuevasa, 6:3, 6:2. Agrentincu, 96. teniseru sveta, i Srbinu  ovo će biti prvi međusobni meč!

Ipak Đoković se dotakao budućnosti tenisa u našoj zemlji!

- Veoma je inspirativno kreirati svetsku akademiju ovde u Beogradu. Pričao sam o tome, mi imamo mnogo talenata, ne samo u tenisu. Poslednjih decenija posebno. Sve dok Janko Tipsarević nije krenuo, nije je uopšte bilo u ovom delu sveta. Srećan sam da će ih ubuduće biti više u regionu, jer su to uslovi za budući uspeh i opstanak ovog sprta, to je važno.Tenis u Srbiji umire, mada možda neko to gleda drugačije. Istina je da smo do pre 10 do 15 godina imali 8.500 mladih igrača, sada je gotovo upola manje. Jedan od razloga je taj što klupski tenis nije gde je nekad bio. Nemamo kvalitetna klupska takmičenja, a to je osnova tenisera.Hoćemo da stvorimo prave uslove, da mlad igrač može da se takmiči, da stvara rivalstva, prijateljstva, a klubovi su tako nešto uvek nudili. Viktor Troicki je neko sa kim sam odrastao, putovali smo, sada primetim da mnogo talenata odavde rade sa individualnim trenerima od početka. Naravno, potreban vam je individualni program i kvalitet, ali i okruženje gde imate ljude poput vas, koji igraju isti nivo ili malo bolje. To vas motiviše, imam osećaj da vas to razvija mentalano i emitivno kao igrača- smatra Đoković.

Foto: Starsportphoto

 

S obzirom na to da je njegov prvi teniski učitelj, Jelena Genčić, uticala snažno na formiranje njega i kao igrača i kao ličnosti, pitanje se odnosilo i na to koliko će Novak u svojoj akademiji primenjivati te principe i vrednosti.

- Pomenuli ste Jelenu Genčić, imao sam sreće da radim sa nekim kao što je ona. Pomogla mi je velikim savetima, naučio sam mnogo od nje i to mi je pomoglo da izgradim karakter i ličnost. Te zdrave navike su krenule rano, meni je bilo prirodno da nastavim tim putem.

Foto: Starsportphoto

 

- Danas to kod mladih ne vidim, ali nadam se da ćemo tako nešto ponuditi u našoj akademiji. Pre svega, ponuditi im pravu bazu, a ostalo je na njima. Moraju da pokažu da im je stalo i da mogu da promene stvari u svom životu.

-Nije dovoljno samo trenirati. Morate posvetiti život tome i vi i svi koji vas podržavaju, da bi se dosegle visine u ovom sportu - zaključio je Novak.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17