• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

10.06.2021

09:08

NOVAK ZAGRMEO PRED ISTORIJSKU BITKU! Ne bih ni dolazio da ne mislim da mogu da pobedim!

reuters

Tenis

NOVAK ZAGRMEO PRED ISTORIJSKU BITKU! Ne bih ni dolazio da ne mislim da mogu da pobedim!

Podeli vest

Finale pre finala - meč Novaka Đokovića i Rafaela Nadala u polufinalu Rolan Garosa

Od žreba za Otvoreno prenstvo Francuske navijači željno čekau ovaj meč. Nadal, koji je 13 puta osvajao Rolan Garosa, Pariz je njegova druga kuča, biće sa jedne strane mreže, a Novak, koji juri drugi trofej u Parizu, sa druge. 

Biće ovo 58. teniski klasik i nema sumnje biće to velika borba. Mnogi su već otpisali Srbina, iako je najbolji na planeti, jer je Nadal nenadmašan na šljaci.

Foto: reuters

 

- Nisam ga ja jedini pobedio. Pobedio ga je i Robin Soderling. Nema mnogo igrača koji su ga pobedili na ovoj podlozi. Ovo je dobro projektovano polufinale. Mnogi ljudi su razgovarali o potencijalnom meču. Tu smo. Suočićemo se još jednom. Tokom prethodnih nekoliko godina imali smo nekoliko duela. Prošle godine je dominirao u finalu protiv mene. U petak će uslovi biti drugačiji. Nadam se da ću da nastupim na višem nivou nego u prva dva seta tog finala. Kvalitet i nivo tenisa koji sam imao u Rimu, Beogradu i ovde daje mi dobar osećaj pred ovaj meč. Imam samopouzdanje. Verujem da mogu da pobedim, inače ne bih bio ovde. Imaćemo veliku bitku - poslao je poruku Nadalau prvi teniser sveta. 

Foto: reuters

 

Đoković ističe Nadala kao najvećeg rivala u karijeri.

- To nije kao drugi dueli. Najveći izazov je igrati protiv Nadala na šljaci na ovom stadionu gde je imao velikih uspeha u karijeri. Naši mečevi donose dodatnu napetost i očekivanja. Naše rivalstvo je istorijsko za ovaj sport. Imao sam privilegiju da igram protiv njega toliko puta. Rivalstva sa njim i Rodžerom pomogla su mi da poboljšam svoju igru. Da, verovatno ću Rafu odabrati za najveće rivala kojeg sam imao u karijeri. Priprema meča protiv njega, podloga, uslovi, razlikuju se od meča do meča.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija