• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.06.2021

23:06

VIMBLDON, 2. DAN! Serena plakala, Rodžer bio pred ispadanjem, polovičan učinak Srba...

tanjug/ap photo

Tenis

VIMBLDON, 2. DAN! Serena plakala, Rodžer bio pred ispadanjem, polovičan učinak Srba...

Podeli vest

Polovičan učinak srpskih tenisera tokom drugog dana takmičenja na Vimbldonu

 

Laslo Đere i Dušan Lajović igraće u drugom kolu. 

Dušan Lajović plasirao se danas u drugo kolo Vimbldona, nakon što je pobedio Francuza Žila Simona sa 3:2 u setovima 6:4, 7:5, 3:6, 4:6, 6:3. U drugom kolu, Lajović će igrati protiv Britanca Danijela Evansa.

Laslo Đere je pobedio Argentinca Pabla Kuevasa sa 3:1 u setovima 5:7, 6:4, 6:4, 6:4. Đere će u narednoj rundi igrati protiv Italijan Fabija Fonjinija.

Foto: Tanjug/AP Photo

 

Filip Krajinović nije uspeo da se plasira u drugo kolo Vimbldona, nakon što je večeras poražen od Australijanca Aleksa Bolta u tri seta 7:6, 6:4, 7:5. 
Srpski teniser je poražen od igrača koji se na Vimbldonu našao zahvaljujući vajld karti koju je dobio od organizatora.

Švajcarski teniser Rodžer Federer plasirao se u drugo kolo Vimbldona, nakon predaje Adrijana Manarina. Francuz je imao vođstvo od 2-1 u setovima, ali i 2:4 u četvrtom setu u trenutku proklizavanja, posle kojeg mu je stradalo koleno. Medicinski tajm-aut očigledno nije mogao da pomogne, te je Federer ubrzo izjednačio rezultat na 2-2 u setovima (6:4, 6:7, 3:6, 6:2).

Foto: tanjug/ap photo

 


Ruski teniser Danil Medvedev plasirao se danas u drugo kolo Vimbldona, nakon što je pobedio Nemca Jana-Lenarda Štrufa sa 6:4, 6:1, 4:6, 7:6. 

Medvedev će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Jasutake Učijame i Karlosa Alkarasa.

Meč između Kirjosa i Umbera prekinut je pri rezultatu 2:2 u setovima i 3:3 u petom setu.

Foto: Tanjug

 

U drugo kolo danas su se plasirali i Danijel Evans, Sebastijan Korda, Fabijo Fonjini, Aleksandar Zverev, Dijego Švarcman, Antoan Oan, Rišar Gaske, Egor Gerasimov, Lojd Haris, Hubert Hurkač, Sunvu Von, Denis Šapovalov, Tenis Sandgren, Pablo Anduhar, Oskar Ote.

Foto: Tanjug/AP

VIMBLDON, MUŠKARCI, 2. DAN: Dušan Lajović - Žil Simon 6:4, 7:5, 3:6, 4:6, 6:3, Rodžer Federer - Adrijano Manarino 6:4, 6:7, 3:6, 6:2 predaja. Laslo Đere - Pablo Kuevas 5:7, 6:4, 6:4, 6:4, Filip Krajinović - Aleks Bolt 7:6, 6:4, 7:5, Danil Medvedev - Lenard Štruf 6:4, 6:1, 4:6, 7:6, Fabio Fonjini - Albert Ramos-Vinjolas 7:6, 6:2, 6:4, Aleksandar Zverev - Talon Grikspur 6:3, 6:4, 6:1...

Foto: Tanjug/AP

 

Srpska teniserka Nina Stojanović nije uspela danas da se plasira u drugo kolo Vimbldona, pošto je izgubila od Nemice Anželik Kerber sa 6:4, 6:3. Stojanović je dobro počela meč, povela je sa 3:0, ali je Kerber u nastavku preokrenula rezultat. Nemica je dva puta oduzela servis Stojanović i bez većih problema je privela prvi set kraju.

Drugi set počeo je brejkom Kerber, a okončan je novim brejkom u devetom gemu u kojem je Stojanović spasila tri meč lopte, ali nije mogla i četvrtu.

Američka teniserka Serena Vilijams završila je danas takmičenje u prvom kolu Vimbldona, pošto je zbog povrede leve noge predala meč Beloruskinji Aleksandri Sasnovič. Vilijams, koja u septembru puni 40 godina, predala je meč pri rezultatu 3:3 u prvom setu.

Foto: tanjug/ap photo

Kraj za Serenu Vilijams


Sedmostruka šampionka Vimbldona je pokušala da nastavi meč, ali nije uspela pa je u suzama napustila teren.  Vilijams je na Vimbldon stigla sa željom da ponovo pokuša da osvoji 24. grend slem titulu, ali nije uspela.

Foto: Tanjug/AP

 



U drugo kolo plasirala se šampionka Rolan Garosa, Čehinja Barbora Krejčikova. Ona je 6:3, 6:2 slavila protiv danske teniserke Klare Tauson, a u drugom kolu će igrati protiv Nemice Andree Petković.

Prvu prepreku na Vimbldonu preskočila je Amerikanka Koko Gof koja je bila bolja od domaće teniserke Frančeske Džons sa 7:5, 6:4, dok je Hrvatica Petra Martić slavila protiv Ruskinje Varvare Gračeve sa 6:7(3), 6:4, 6:3.

VIMBLDON, DAME, 2. DAN: Serena Vilijams - Aleksandra Sasnovič 3:3 predaja, Nina Stojanović - Anželik - Kerber 4:6, 3:6,  Petra Martić  - Varvara Gračev  6:7(3), 6:4, 6:3, Koko Gof - Frančeska Džons 7:5, 6:4, Ešli Barti - Saurez Navaro  6:1, 6:7(1), 6:1


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17