• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.09.2021

13:04

SLOMLJENI OD TUGE! Legendarni košarkaši nosili Dudin kovčeg! /FOTO/

Starsportphoto

Košarka

SLOMLJENI OD TUGE! Legendarni košarkaši nosili Dudin kovčeg! /FOTO/

Podeli vest

Legendarni srpski košarkaški trener Dušan Duda Ivković sahranjen je danas na Novom groblju u Beogradu

Ivković je preminuo u četvrtak u Beogradu u 78. godini. Od legendarnog dude oprostila se porodica, prijatelji, velikani svetske, evropske i srpske košarke.

Tišina, muk, neverica, jecaji...

Među pristunima na sahrani su, Ivkovićev kum i dugogodišnji prijatelj, Željko Obradović,  Žarko Paspalj, Predrag Danilović, Vlade Divac, Nebojša Ilić, Dejan Radonjić, Pero Antić, Nenad Krstić, Stefan Marković, Novica Veličković, Dino Rađa, Kosta Perović, Nikola Peković... Na sahrani trenera između ostalih prisutni su Dimitris Itudis, Vasilis Spanulis... 

Kovčeg sa telom legendarnog trenera nosilo je šest velikih košarkaških imena, nisi krili suze. Na jednoj strani bili su Vlade Divac, Jure Zdovc i Željko Obradović, a na drugoj Dino Rađa, Žarko Paspalj i Predrag Danilović.

Oproštajni govor održao je Dudin prijatelj glumac Goran Sultanović.

Ivković je rođen u Beogradu 29. oktobra 1943. godine i bio je jedan od najuspešnijih evropskih trenera svih vremena. 

Foto: Starsportphoto

 

Sa Jugoslavijom na šampionatima Evrope osvajao je medalje u Zagrebu 1989, Rimu 1991. i Atini 1995. godine. Bio je i selektor košarkaške reprezentacije Srbije od 2008. do 2013. godine, osvojio je za to vreme srebro na Evropskom prvenstvu i bio je četvrti na Svetskom prvenstvu 2010.

Od 1996. do 1999. kada je bio desna ruka Željka Obradovića u stručnom štabu Plavih osvojio je zlato na EP 1997. i SP 1999, bronzu na OI 1996. i bronzu na kontinentalnom šampionatu 1999.

Foto: Starsportphoto

 

Trenersku karijeru završio je 2016. godine, vodio je revijalni meč u znak oproštaja protiv Olimpijakosa 20. septembra 2017. godine.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija