• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.09.2021

07:45

NAJVEĆI IKADA SLAVI JUBILEJ! Novak suvereno vlada i pomera granice!

Reuters

Tenis

NAJVEĆI IKADA SLAVI JUBILEJ! Novak suvereno vlada i pomera granice!

Podeli vest

Promena u vrhu najnovije ATP liste nema, ali Novak Đoković, prvi teniser svera, slavi jubilej

Novak Đoković slavi 340. nedelju na prvom mestu ATP liste! 

Prvi teniser sveta je u martu pretekao Rodžera Federera (310) po broju nedelja na tronu. Iz nedelje u nedelju je popravljao učinak, sada je ta prednost 30 nedelja i ne vidi se kraj vladavine našeg asa. Još jedan dokaz, kome je potreban, da je najveći ikada...

Novaku nema ravnog u muškoj konkurenciji, pa ako nastavi u istom ritmu i tokom 2022. godine, mogao bi da obori rekord Štefi Graf.

Foto: Tanjug

Medvedev i dalje gleda Đokoviću u leđa

Nedavno je prestigao Martinu Navratilovu koja je 332 nedelje bila prva na VTA listi, ali mu ostaje da bude bolji od Štefi Graf koja sa 377 nedelja na vrhu, pa mu nedostaje 37 nedelja.

Prvi teniser sveta ima 12.133 boda,1.558 bodova više od Rusa Danila Medvedeva (10.575). U Top 10 nije bilo promena pa je raspored isti kao i pre nedelju dana dana: Stefanos Cicipas (8,350), Aleksandar Zverev (7,760), Andrej Rubljov (6,130), Rafael Nadal (5,815), Mateo Beretini (5,173), Dominik Tim (4,995), Rodžer Federer (3,765) i Kasper Rud (3,440).

Što se tiče ostalih srpskih igrača, naša zemlja i dalje ima petoricu u Top 100. Dušan Lajović je trenutno 35. igrač sveta, a Filip Krajinović je ostao na 37. poziciji.

Laslo Đere je napredovao dva mesta i sada je na 47,  dok je Miomir Kecmanović nažalost pokvario plasman za dve pozicije i ove nedelje je na 62. poziciji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija