• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.10.2021

10:30

VELEOBRT! Cirkus u Australiji! Premijer se javio nakon što je procurio poverljiv dokument

Tenis

VELEOBRT! Cirkus u Australiji! Premijer se javio nakon što je procurio poverljiv dokument

Podeli vest

Premijer Viktorije Danijel Endruz oglasio se nakon što su se u javnosti pojavili tajni mejlovi Teniskog saveza Australije

Podsećanja radi, Savez je poslao dopis WTA i ATP i potvrdio da će teniseri moći da učestvuju na Australijan openu ako nisu vakcinisani, ali da će morati u karantin. 

U Australiji je očigledno totalna konfuzija pred prvi grend slem. Savez se bori da svim teniserima omogući da se takmiče, a političaru s druge strane daju različite izjave.

Najpre je ministar sporta australijske države Viktorija Martin Pakula rekao da će nevakcinisanima biti ograničeno kretanje, ali ne i zabranjen ulazak. Potom je premijer države Viktorije Danijel Endruz poručio je da nijedan sportista, pa čak ni osvajač devet titula u Melburnu, neće moći da uđe na tlo Australije bez potvrde o imunizaciji protiv koronavirusa.

Foto: Tanjug

Ne žele svi Australijanci da vide Novaka Đokovića

Endruz se oglasio i pošto su se u javnosti pojavili tajni mejlovi. On je, kako prenose mediji, u Australiji ostao pri svom stavu da nevakcinisanim teniserima i teniserkama ne bi trebalo da se dozvoli da igraju na Australijan openu.

Tvrdi da odluka da se igračima dozvoli ulazak u zemlju zavisi od države.

- Navijači koji će gledati Australijan open imaće dve doze vakcine, svi koji tamo rade imaće dve doze. Razumno je da ako želite da uđete u zemlju da biste učestvovali na tom turniru, onda treba da se dvostruko vakcinišete. Ako pokušate da uđete u SAD, većinu zemalja Evrope i toliko različitih delova Azije, morate da budete vakcinisani. Inače nećete dobiti vizu. Zašto bi ovde bilo drugačije.  Ne mislim da treba previše da se priča, ako želite jednu od tih viza i dođete ovde, onda morate da budete dvostruko vakcinisani - kategoričan je Endruz.

Foto: reuters

 

Tamošnji Savez očigledno sve radi da dovede Novaka u Melburn gde može da osvoji 21. grend slem i ispiše istoriju, pa su zbog toga sada u ratu sa političarima.

Novak Đoković je prethodno najavio da nije siguran da li će ići na Australijan open i da ne želi da otkrije svoj status kada je u pitanju vakcina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 2 godine

Cemu tolika frka i tajnovitost, sta je poenta skrivati ako si ili nisi vakcinisan??? Drzava ima svoje uredbe a licni izbor je hoces ili neces to kao syranac da postujes.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija