• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.10.2021

09:58

TOTALNO RASULO! Nevakcinisani teniseri mogu da igraju u Melburnu! Ne, ne mogu!

ap photo

Tenis

TOTALNO RASULO! Nevakcinisani teniseri mogu da igraju u Melburnu! Ne, ne mogu!

Podeli vest

Australijanci nastavljaju da se prepucavaju i to sve preko leđa Novaka Đokovića i ostalih tenisera

Nedeljam je glavna vest vakcinacija tenisera, odnosno da li će nevakcinisani moći da igraju na Australijan openu.

Poslednjih dana vlada prava konfuzija. Prvo su procureli dokumenti tamošnjeg teniskog saveza koji je poručio da će teniserima i teniserkama koji nisu vakcinisani biti dozvoljeno da igraju u Melburnu, ali će morati u karantin. 

Potom je premijer Australije Skot Morison izjavio je da nevakcinisani teniseri moraju da se podvrgnu obaveznom dvonedeljnom karantinu zbog pandemije korona virusa, ako žele da igraju na gren slem turniru Australijan open.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Međutim, pravilima Australije prkosi premijer države Viktorije Danijel Endruz. On je ponovo poručio da nijedan sportista, pa čak ni osvajač devet titula u Melburnu, neće moći da uđe na tlo Australije bez potvrde o imunizaciji protiv koronavirusa.

Morison je poručio da će nevakcinisanim igračima biti dozvoljeno da se takmiče na Grend slemu Australijan open, nakon dvonedeljnog karantina zbog kovid-19, pod uslovom da država Viktorija, koja je domaćin turnira u Melburnu, zatraži takvu dozvolu za njih.

- Ista pravila važe za sve, bez obzira da li je reč o pobedniku Grend slema, premijeru, poslovnom putniku, studentu - ili bilo kome drugom - izjavio je Morison za “Seven njuz”, prenosi Rojters i dodao:

Foto: ap photo

 

- Da ja nisam bio dvostruko vakcinisan kad sam se vratio iz Glazgova, bio bih dve nedelje u karantinu. Ali ako niste vakcinisani, u Viktoriji morate da idete u karantin. Države određuju pravila o karantinu.

Endrjuz je, međutim, rekao  da njegova država neće podnositi takve zahteve, prenosi Rojters.

- Zbog svakog vakcinisanog stanovnika Viktorije koji je uradio pravu stvar, moja vlada neće podneti zahtev za izuzeće nijednog nevakcinisanog igrača - rekao je Endrjuz.

Foto: tanjug/ap

Novak Đoković

Granice Australije su efektivno zatvorene 18 meseci zbog pandemije korona virusa, iako vlasti odobravaju izuzeća od putovanja za posebne slučajeve.

Melburn je zaključan šest puta, a poslednji karantin je završen u petak, ali samo za potpuno imunizovane odrasle osobe. Nevakcinisanim odraslim osobama zabranjen je pristup restoranima, sportskim događajima i drugim javnim prostorima.

Profesionalni sportisti u Viktoriji su obavezni da se vakcinišu, to se odnosi i na trenere, zvaničnike, medije i drugo osoblje koje je uključeno u  takmičenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Spasko

pre 2 godine

da sam teniser , ja bi totalno ignorisao kolonijalnu britansku monarhisticku robovlasnicku oligarhijsku narcisopsihopatsku totalitarnu diktaturu u Australiji , okupio bih sve tenisere i pozvao ih da odrze prvenstvo Austrlije i u inat odigraju sve meceve u Belorusiji gde je dozvoljeno igranje bez vakcinacije sportista .

sledeća vest

Vesti

Rafinerija i Petrohemija otvaraju vrata mladima na početku karijere
Društvo

Rafinerija i Petrohemija otvaraju vrata mladima na početku karijere

Kompanija NIS započela je treću sezonu prakse za operatere u kojoj ove godine učestvuju učenici koji su tek završili odabrane smerove Mašinske škole „Pančevo“, Tehničke škole „23. maj“ i Elektrotehničke škole „Nikola Tesla“. Sa ovim pančevačkim školama NIS ostvaruje višegodišnju stratešku saradnju putem korporativnog programa „Energija znanja“.

15.08.2024

13:51

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift
Kultura

Vodič kroz humani biznis po receptu Tejlor Svift

Muzičke biografije često su zanimljive i čitaocima koji nisu „muzički fanovi“, jer su važan izvor razumevanja društvenih trendova niza decenija, pa i vekova. Ali, zahvaljujući biografiji novinarke Kerolajn Salivan Tejlor: Iz ere u eru, koju je nedavno objavilo Vulkan izdavaštvo, za ovaj žanr mogli bi ozbiljno da se zainteresuju i marketinški stručnjaci, biznismeni i svi oni kojima su važne teme finansija i investicija.

14.08.2024

11:42

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija