• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.01.2022

12:32

POKORIO SVET! BROJEVI NE LAŽU, OVO JE DOKAZ! Đoković je NAJVEĆI SVIH VREMENA!

Tanjug/AP

Tenis

POKORIO SVET! BROJEVI NE LAŽU, OVO JE DOKAZ! Đoković je NAJVEĆI SVIH VREMENA!

Podeli vest

Godinama se vodi debata ko je najbolji teniser sveih vremena, a sve je veći broj onih koji smatraju da je to Novak Đoković

I 2021. godine je potvrdio dominaciju i sve je više činjenica koje idu u prilog tvrdnji da je Srbin GOAT.

Pojavila i tabela sa uporednom statistikom trojice najvećih tenisera ikada, zaključno sa 3. januarom 2022. godine, kada će početi nova sezona.

Pored broja grend slem titula, gde su Đoković, Federer i Nadal izjednačeni sa po 20, Novak jedino po osvojenim završnim Mastersima nije najbolji, jer Federer ima jednu titlu više. Đoković ih ima pet, a Federer šest. U svim ostalim važnim statističkim parametrima Novak je bolji od rivala.

Foto: ap photo/reuters

 



To se vidi po zelenoj boji, koja je za najboljeg. Federer i Nadal su generalno izjednačeni, ali Federer za nijansu ima bolju statistiku, jer ima tri zelene kolone, dok ih Nadal ima dve.

Novak Đoković je poslednje nedelje ove godine počeo 353. nedelju na prvom mestu ATP liste. Davno je već pretekao Rodžera Federera, koji je ostao na 310. Blizu je rušenja apsolutnog rekorda i stizanju Štefi Graf, koja je provela 377 nedelja na prvom mestu. Ako ostane na tronu Đoković bi trebalo početkom juna 2022. godine da pokori i ovaj rekord.

 

Foto: Instagram/Jolitatennis

 

Đoković je godinu završio na prvom mestu sa 2.900 bodova prednosti u odnosu na Danila Medvedeva.

Ipak, deseta titula bi ga "zacementirala" na tronu verovatno do leta. Đoković bi titulom došao do 21. grend slema i nadmašio bi Rafaela Nadala i Rodžera Federera pa bi se definitivno izdvojio u GOAT trci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija