• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

11.01.2022

07:59

NOVAK DOBIO ODLIČNE VESTI! Mogu da mu ponište vizu, ali će igrati u Melburnu!

ap photo

Tenis

NOVAK DOBIO ODLIČNE VESTI! Mogu da mu ponište vizu, ali će igrati u Melburnu!

Podeli vest

Novak Đoković je u Melburnu na teren "Rod Lejver arene" odradio još jedan trening, drugi u Australiji

Prvi reket sveta je stigao u Australiju stigao 5. januara, ali mu nije bio dozvoljen ulazak u zemlju.

Granične vlasti su procenile da nema odgovarajuću dokumentaciju za medicinsko izuzeće od vakcinacije na osnovu kojeg je dobio mogućnost da učestvuje na turniru koji je osvajao devet puta u karijeri. Sproveden je u jedan od hotela za imigrante. Tamo je boravio pet dana.

Novakov pravni tim je podneo žalbu i cela stvar je završila na Federalnom Sudu. Sudija Entoni Keli je odlučio da Novak bude pušten na slobodu. U obrazloženju je rekao da je Đokoviću neosnovano ukinuta viza po dolasku u Australiju.

Foto: printscreen instagram

 

Ali, tu nije bio kraj, saga se nastavlja do konačne odluke koja je na Ministru za imigracije Aleksu Hoku, koju bi trebalo da donese u sredu.

Ali, i ako mu ukinu vizu Novak bi trebalo da igra u Melburnu. Ima još jedan adut za nastup na "Ozi openu". Ukoliko i ministar za imigracije Aleks Hok poništi odluku Suda na žabu prvog tenisera sveta, postoji i drugi put put

Čak i da ministar poništi vizu Novaka Đokovića, na šta ima pravo, ipak može da se uloži žalba u roku od 28 dana. Novak bi od Suda dobio dozolu kako bi igrao na Australijan openu dok traje eventualni novi proces - otkrila je za TV Prva Marković Kaze, pa je jasno da će prvi teniser sveta sigurno igrati na Australijan openu.

Foto: printscreen

 

 

UŽIVO

13.14 - Njegov nekadašnji trener, Boris Beker otkrio je da se čuo sa srpskim teniserom i da se Novak dobro oseća.  ali da je pomalo šokiran pred početak Ausralijan opena gde je postavljen za prvog nosioca.

On trenutno trenira na Rod Lejver Areni, gde se priprema posle pet dana provedenih u zatvorenoj sobi, što je moglo da utiče na njegovu formu. Beker sa kojim je Đoković sarađivao od 2013. do 2016. godine je razgovarao za BBC i otkrio šta mu je najbolji na svetu rekao u pozivu.
- Kratko sam razgovarao sa njim i čestitao mu na ostvarenoj pobedi. Zahvalio mi je na podršci koju sam mu pružio, ali očigledno je da je i dalje pomalo šokiran zbog poslednjih šest dana - rekao je Beker.

12.45 - Za razliku od Nika Kirjosa koji brani Srbina, australijski voditelji vređali su Novaka Đokovića u pauzi između snimanja vesti. Pojavili su se novi dokazi koji mogu da znače deportaciju srpskog tenisera. Navodno je srpski as dao lažnu informaciju na granici o tome da li je negde putovao u poslednjih 14 dana pre dolaska u Australiju. Voditelji australijskih vesti su vređali Novaka Đokovića u pauzi između snimanja:

 

 

12.12 - Novaka Đokovića danima razapinju, ali je Australijanac Bernard Tomić zaražen igrao meč kvalifikacija za Australijan open. Tomić tvrdi da je zaražen koronom. On je jutros igrao meč protiv Romana Safijulina i u jednom momentu, na pitanje sudije da li mu je dobro, odgovorio je:
- Siguran sam da imam koronu. Kažem vam da ću u naredna dva dana biti pozitivan. Uveravam vas! Ako ne budem pozitivan, platiću vam večeru. U suprotnom, vi ćete je platiti -  rekao je Tomić sudiji na meču.

12.00 - Najbolji teniser sveta Novak Ðoković biće prvi nosilac na Australijan openu, saopštili su organizatori. Prvi gren slem sezone počinje 17. januara, a organizaroti su danas zvanično potvrdili po 32 igrača nosioca u obe konkurencije.

Foto: AP PHOTO

 

11.36 Australijski teniser Nik Kirjos godinama napada Novaka Đokovića, nikada nije krio da ga ne voli, ali je prvi žestoko napao zemljake jer su zatvorili Novaka, uzeli mu vizu i držali ga danama zatvorneog. Jedan je od retkih koji ga je podržao, dok ostale kolege ćute. Kirjos je poručio da je na strani srpskog asa, čak poručivši da ljudi nisu svesni šta ih čeka ako na kraju bude igrao na Australijan openu. Nakon odluke suda da Đokoviću vrati vizu, Kirjos se ponovo oglasio i nije promenio stav.

- Znamo da mediji vole da prave haos, osetio sam na svojoj koži, a isto to se sve dešava i sa Novakom. Iskreno, osećam se posramljeno kao australijski sportista koji zna šta je taj čovek uradio za nas i sport - rekao je Kirjos i dodao:

11.30 - Ben Rotenberg je napisao kako su se svi ućutali u teretani i zavladala je tišina kada je Novak Đoković ušao u teretanu na Rod Lejver areni pre treninga. Ukrajinac mu je odgovorio da je to čista laž, jer je i on bio u istoj prostoriji u kojoj je bio Đoković.

- Totalno sr... Zagrevao sam se za moj meč u istoj teretani, nađi bolje ogovarače - rekao je Stakovski koji je u već nekoliko navrata branio Đokovića.

 

 

11.14 - Australijski list "Di Ejdž“ (The Age) saznaje da po zakonu Novak Đoković mogao čak i da završi u zatvoru na godinu dana. Ako se ispostavi da je srpski as dao lažnu informaciju na granici o tome da li je negde putovao u poslednjih 14 dana pre dolaska u Australiju, mogao bi da bude krivično gonjen, jer se to tamo tretira kao težak prekršaj.

10.00 - Novak Đoković ima još jedan adut za nastup na "Ozi openu". Ukoliko i ministar za imigracije Aleks Hok poništi odluku Suda na žabu prvog tenisera sveta, postoji i drugi put put.

- Čak i da ministar poništi vizu Novaka Đokovića, na šta ima pravo, ipak može da se uloži žalba u roku od 28 dana. Novak bi od Suda dobio dozolu kako bi igrao na Australijan openu dok traje eventualni novi proces - otkrila je za TV Prva Marković Kaze, pa je jasno da će prvi teniser sveta sigurno igrati na Australijan openu.

Foto: reuters/informer

 

09.32Zamenik premijera Australije Barnabi Džojs se javio i priznao da je pogrešio u vezi sa Novakom Đokovićem, posle pobede Srbina na Federalnom sudu.

Foto: Reuters/AP

 

09.15 - Kancelarija ministra Aleksa Hoka potvrdila je da još uvek razmišlja da iskoristi moć da deportuje NOvaka Đokovića iako mu je Federalni sud vratio pasoš.

- Kao što je navedeno na Sudu, ministar Hok razmatra da ukine vizu gospodina Đokovića u skladu sa članom 133C (3) Zakona o migracijama. U skladu sa tim, temeljno će se razmotriti to pitanje. Iz pravnih razloga je neprikladno komentarisati tu temu - rekao je Hokov portparol

09.00Pojavile su se informacije da je Novak Đoković izazvao nemire kada se pojavio u teretani svlačionice na "Red Lejver areni". Teniseri nisu baš sjajno reagovale.

08.35 - Novak Đoković se samo nekoliko sati posle suđenja pojavio na "Rod Lejver areni" sa koje je poslao snažnu poruku, potvrdivši namere da se pored svega takmiči na Australijan openu, a odmah potom je zakazao i novi trening. Bio je to definitivno najiščekivaniji trening nekog tenisera u istoriji, ali su Australijanci "ugasili uživo prenos". Kako prenose mediji, do sada su svi treninzi mogli da se pogledaju preko kamere koja je instalirana na stadionu, međutim to je ugašeno i uz to su zaključana sva vrata - sve dok Novak ne završi trening.

 

 

08.23 - Legendarni teniski trener Nikola Pilić kaže da je swramotra šta u Australiji rade Novaku Đokoviću, prvom teniseru sveta.

- Ovo nije prvi put da se tako nešto Novaku dogodilo. Kada se politika toliko meša u sport dešavaju se ovakve stvari, kao što se desilo na US Openu kada su ga diskvalifikovali. Da se to Federeru desilo, ne bi ga diskvalifikovali, siguran sam. Smeta im što je najbolji teniser svih vremena iz male zemlje i zbog toga zapadni mediji nisu objektivni. Nema isti tretman koji bi trebalo da ima, to je sramotno kako su se ponašali prema njemu -  poručio je Pilić gostujući na "TV Prva".

07.58 - Doktorka Nina Marković Kaze, politikolog i direktor komunikacija u firmi koja se u Australiji bavi imigracionim pravom, kaže za Informer da granična policija proverava da li je Novak Đoković dao netačne informacije.

Foto: informer

Doktorka NIna Marković Kaze

07.55 - Najnovije informacije iz Australije govore da ministar Hok i dalje razmatra celu situaciju. Kako sada stvari stoje nikakvu odluku neće doneti danas, tako da se saga nastavlja.

07.50 - Saga oko Novaka Đokovića u Melburnu ušla je u novi dan.  Srpskom teniseru i dalje stoji mač nad glavom, jer Ministar za imigraciju Australije Aleks Hok još nije doneo odluku da li želi da ponovo ukine vizu ili ne. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija