• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2022

11:30

KIRJOS ISPLJUVAO ATP! Nikad ne štiti igrače! Da li vam je sad jasno, NOVAK JE BIO U PRAVU?

USA Today

Tenis

KIRJOS ISPLJUVAO ATP! Nikad ne štiti igrače! Da li vam je sad jasno, NOVAK JE BIO U PRAVU?

Podeli vest

Australijanac Nik Kirjos žestoko je napao sudiju Karlosa Bernardesa i ATP tur posle poraza od Janika Sinera na mastersu u Majamiju

Kirjos je izgubio od Sinera 7:6 (3), 6:3, a meč je obeležila njegova svađa sa sudijom Bernardesom.  U taj-brejku prvog seta je Australijancu oduzet poen zbog nesportskog ponašanja, a pošto je izgubio set počeo je svađu sa sudijom, a onda je polomio reket.

Kirjos vređao sudiju

Na kraju meča Nik nije želeo sudiju da pruži ruku, čak ga je i prostački uvredio.

Bio sam frustriran. Da li je to zabranjeno? Mislim da Karlos nije dobro kontrolisao publiku. Naravno, svako ima svoje mišljenje. Smatram da nisam zaslužio kazneni poen. Rekao sam svom boksu da bi Metju Rid, nekadašnji igrač, mogao isto tako da radi kao sudija. Ako je to, na 5:3 u tajbrejku četvrtog kola Majamija, uz hiljade dolara u igri, vredno kaznenog poena, onda ne znam… Smešno je - bio je besan Nik posle poraza.

Foto: USA Today

 

Australijanac je potom bez dlake na jeziku udario po sudiji. 

- Šta vi mislite ko je dobar sudija? Ako mu svi navijači zvižde, ako želi da bude u centru pažnje, onda ne radi posao kako treba. Niko na stadionu nije kupio kartu da bi slušao njega kako priča. Imamo Sinera na jednoj strani, koji je jedan od najboljih igrača u našem sportu, ja sam sa druge. Mnogi su došli da vide nas. A, on je pričao i pričao - kazao je Nik i nastavio:

Foto: USA Today

Nik Kirjos se svađa sa sudijom Karlosom Bernardesom

Pitao sam ga šta radi. Nikada nisam bio deo meča gde ljudi toliko nisu voleli sudiju. Izgleda ga je povredilo što sam rekao da ga navijači ne vole. Tako ne možete da se ponašate kada ste sudija. 

Nik napao ATP

Nika sigurno očekuje oštra kazna ATP-a zbog svaše sa sudijom. 

- Šapovalov je jednom pogodio sudiju u oko i kažnjen je sa 5.000. Ja sam bacio reket, koji nije udario nikoga i kaženjen sam sa 25.000. To je problem tenisa. Šta još treba da uradim za ovaj sport? Tenis ne štiti svoje zvezde, ATP nikad ne štiti igrače. Pre nekoliko dana sam poklonio reket dečaku, on će to pamtiti ceo život, a ATP to ne stavi na društvene mreže. Nije me briga. Znam da sam dobra osoba. Ali zbog čega bi me kaznili sada? ATP neće uraditi ništa sudiji. Niko neće pisati loše o njemu. Ponovo će suditi, a niko neće pamiti koliko je loš bio danas. A ja ću morati da se nosim sa lošim komentarima.

Ko zna, možda će se Nik Kirjos posle ovoga pridružiti Novaku Đokoviću i njegovom savetu igrača PTPA. Naš teniser godinama ističe da ATP ne brine dovoljno o teniserima, a končano je to jasno i igračima.  

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija