• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.04.2022

01:35

NEVEROVATNO, DA LI JE MOGUĆE? Novaku se ovo desilo prvi put posle 4 godine!

reuters

Tenis

NEVEROVATNO, DA LI JE MOGUĆE? Novaku se ovo desilo prvi put posle 4 godine!

Podeli vest

Povratak šampiona u predatorski mod neće biti lak! Novak Đoković je upalio mašinu, ali ne može odmah da ubaci u šestu brzinu

Novak Đoković je na mastersu u Monte Karlu eliminisan  čim je kročio na teren, Alehandro Davidovič Fokina je leteo po terenu, izigravao golmana, bacao se za svaku lopticu, čak i krvario i na kraju se isplatilo, pobedio je najboljeg tenisera sveta sa 2:1 (6:3, 6:7, 6:1) već u prvom meču.

Poraz Novaka na startu mastersa

Krah na startu mastersa Novaku se dugo nije desio, poslednji put pre četiri godine. Novak Đoković je poslednji put na startu nekog turnira iz kategorije 1.000 ispao 2018. godine. Bila je to doduše sezona za zaborav, tačnije prvi deo sezone, kada se vratio posle šestomesečne pauze usled povrede lakta.

Prvo je takmičenje u drugom kolu završio na Indijan Vesu, bolji od njega bio je Taro Danijel, tada 109. teniser sveta. Potom ga je Benoa Per eliminisao na startu mastersa u Majamiju. Bila je to agonija za našeg asa, nekoliko godina kasnije je otkrio da je čak razmišljao da digne ruke od svega.

Foto: AP/Photo

Novak Đoković nije ličio na sebe u Monte Karlu

Da podsetimo, iako je i tada povratak posle duge pauze zbog povrede i operacije bio bolan, Nole je godinu završio sa dva grend slema, osvojio je Vimbldon i Ju Es open,kao i masterse u Sinsinatiju, tada je bio prvenac, i Šangaju. 

Vratiće se još jači

Novak je tada zbog povrede lakta propustio drugi deo sezone 2017. godine, poražen je u drugom kolu Australijan opena, potom četvrtfinalu Rolan Garosa i Vimbldona, a nakon toga nije igrao.

Foto: AP/Photo

Novak Đoković poražen u prvom kolu mastersa u Monte Karlu

Srpski teniski se mesecima je muku mučio sa povređenim laktom, terapije nisu dale rezultat, a tek kada ga je operisao u februaru 2018. godine, krenuo je njegov vrtoglavi uspon. Tek kada je u stručni štab vratio Marijana Vajdu i sredio psihu, pa je krenula je ubitačna serija. Pokorio je Đoković Vimbldon, Sinsinati, US open, Šangaj i igrao u finalu mastersa u Parizu.

Ima dovoljno vremena da se spremi za Rolan Garos. Imaće nekoliko mečeva u nogama i u glavi, sigurno će mu biti lakše da igra. U sportu nema garancije, ja ne brinem za Novaka, nema potrebe, toliko dugo je broj jedan. Videćemo na Rolan Garosu starog Novaka - smiro je Novakove navijače Nikola Pilić.

Foto: reuters

Monte Karlo

Takođe, Novak je devet puta ispustio svoj servis protiv Alehandra Davidoviča Fokine. U mečevima koji se igraju u dva dobijena seta, ovo je rekordan broj brejkova protiv srpskog tenisera.

Još četiri puta je Đoković dozvolio rivalima da mu oduzmu servis devet puta, ali na Grend slemovima, gde se igra na tri dobijena seta. Ranije su to uspeli Marat Safin na Australijan openu 2005. godine, Giljermo Garsija Lopes iste godine na Vimbldonu, Nadal na Rolan Garosu (2012) i Dominik Tim na Rolan Garosu 2015. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija