• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.04.2022

11:09

NOVAKOV TRENER OTKRIO TAJNU! Ivanišević ŠOKIRAO JAVNOST! Đokoviću je POZLILO!

Tenis

NOVAKOV TRENER OTKRIO TAJNU! Ivanišević ŠOKIRAO JAVNOST! Đokoviću je POZLILO!

Podeli vest

Proslavljeni as Goran Ivanišević otkriva da je najbolji teniser sveta imao zdravstvenih problema tokom meča sa Špancem Alehandrom Davidovičem Fokinom, od koga je eliminisan u drugom kolu mastersa u Monte Karlu

Prema našem izvoru, Novak se nije osećao dobro i pre starta Monte Karla, što se odrazilo na loše izdanje srpskog asa.

- Devet dana je imao temperaturu, dijareju i povraćao je. Pet dana je bio na infuziji. Dihagnoza je glasila vrius gripa. Prvo se razboleo sin Stefan, potom Novak, a ni suprugu Jelenu i ćerku Taru nije zaobišla bolest. Doktor sa Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu mu je savetovao da uopšte ne igra. Ali Novak je hteo da proba da oseti šljaku i atmosferu, jer je dugo van teren - rekao je izvor "Informera".

Hrvatski stručnjak koji je u štabu prvog reketa sveta nasledio Marjana Vajdu dao je tokom mastersa u Monte Karlu intervju za italijanski "Ubitennis", u kome je objavio dosad nepoznate podatke.

Ivanišević se dotakao Đokovićeve forme, što je mnoge interesovalo posle Novakovog poraza u drugom kolu od Španca Alehandra Davidoviča Fokine, ali i tom prilikom otkrio da je srpski as imao zdravstvenih problema.

- Nije mu bilo dobro pre nego što je došao. On je bio bolestan. Recimo da nije sposoban sto posto da se takmiči. Pre svega u ovoj situaciji. Pre tri nedelje nije smeo da igra ovde zbog odluke Covid-a. Onda je Francuska otvorila i njemu je dozvoljeno. I psihički je teško. Možete igrati do polufinala. Ali ne možete se pripremiti na način na koji bi trebalo. A onda mu je pozlilo. I, da budem iskren, nisam očekivao nešto spektakularno od ovog turnira. Ali on će ići na Otvoreno prvenstvo Francuske za pet/šest nedelja, ima još nekoliko turnira i biće spreman - dodaje Goran Ivanišević.

Nekadašnji osvajač Vimbldona nema dilemu da će se Đoković vratiti jači nego ikada i podsetio na prošlu sezonu.

- Nikad se ne zna. Ovaj momak je za mene najbolji igrač u istoriji tenisa. Uvek nađe način da pobedi, uvek nađe način da se izvuče iz nevolje. Otprilike juče, pre svega, trebalo je da dobije drugi set sa 6-0. Imao je brejk lopte i gem poene. Izgubio je mnogo energije. Ali on će pronaći izlaz iz ovoga u svom stalnom igranju. Imao je samo tri meča pre ovog turnira. Šljaka nije laka. Prošlu godinu je ovde počeo prilično loše, izgubio je od Evansa u drugom kolu. Onda je u Beogradu izgubio u polufinalu. Počeo je da igra dobro u Rimu gde je stigao do finala, a zatim je osvojio Otvoreno prvenstvo Francuske. Tako da nisam zabrinut. Samo mu je potreban kontinuitet, mora da igra sve više mečeva i on će pronaći svoj put - kaže čuveni "Zec".

Podsetimo, Nole je rešio da igra na potonjim Olimpijskim igrama u Tokiju, iako je imao savete stručnog štaba da ih preskoči, kako bi se što bolje pripremio za istorijski US Open. Usledila je eliminacija iz Japana, ali i neuspeo pokušaj da se dođe do titule na Flešingu.

- Pre svega, veoma je ponosan i voli da igra za svoju zemlju. Svaki Dejvis kup koji je igrao, svaki olimpijski… Niko nije mogao da ga spreči da igra na Olimpijadi. Ne mislim da je pogrešio. Samo mislim da je napravio grešku igrajući mešoviti dubl. To nije bilo potrebno, jer je na kraju bio umoran. Nije igrao ni za treće ili četvrto mesto. Ne mislim da je zbog toga izgubio finale US Opena. Medvedev je bio veoma dobar. Nikada ga ne možete potceniti u bilo kom trenutku. On je neverovatan igrač. Tog dana je bio bolji igrač. Ali Novak nije bio Novak. Nešto je nedostajalo. Ali opet, mislim da to nije bilo zbog Olimpijade. To se jednostavno dešava. Desilo se u lošem trenutku. Desilo se to u najvažnijem meču. Verovatno bi to bila istorija tenisa da se pobedi posle... toliko godina. Prvi momak koji je imao priliku da završi grend slem u istoj kalendarskoj godini - istakao je Goran Ivanišević.

Posle elimiinacije u Monte Karlu, Noleta čekaju iskušenja na Serbia openu, mastersima u Madridu i Rimu, dok će potom uslediti napad na Rolan Garos.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija