• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.04.2022

07:01

NOVAKOV BIVŠI TRENER ZAGRMEO: Suze i krv na terenu su dobri, a kažnjavanje tenisera pretvoriće ih u MAŠINE!

Tenis

NOVAKOV BIVŠI TRENER ZAGRMEO: Suze i krv na terenu su dobri, a kažnjavanje tenisera pretvoriće ih u MAŠINE!

Podeli vest

Legendarni nemački teniser i nekadašnji trener Novaka Đokovića, Boris Beker, izjavio je da je zabrinut zbog trenda nemetanja strožih pravila za ponašanje tenisera na mečevima

Svet je nedavno šokirala informacija da je jedan od najbolji tenisera u istoriji i šestostruki grend slem šampion koji ima 54 godine, optužen da je sakrio imovinu vrednu milione funti, uključujući dva trofeja Vimbldona, kako bi izbegao plaćanje dugova.

Foto: Reuters

 

Iako se prašina još nije slegla, Nemac je rešio da govori od drugim temama! On kaže da bi kažnjavanje igrača moglo da dovede do toga da se teniseri i teniserke pretvore u mašine i kompjutere sa identičnom matricom ponašanja, kao roboti, što, kaže, nikako ne bi bilo dobro za tenis.

Nedavno je ATP upozorila igrače da će uvesti oštrije sankcije za igrače zbog sve češćih i nepristojnijih reakcija tokom mečeva i rasprave sa sudijama. U tome prednjače Aleksander Zverev i Nik Kirjos, ali Beker smatra da je ubijanje emocija kaznama i te kako pogrešan pristup.

Foto: AP/Photo

 

- Srećan sam što je u moje vreme nama bilo dozvoljeno da igramo i da pokazujemo sve moguće emocije i reakcije, da "poludimo", jer nije bilo društvenih mreža i toliko kamera i mikrofona. - Igračima je danas teže, sve je krajnje transparentno, previše transparentno za moj ukus. I sad tu dolazimo do pitanja kako bi teniski autoriteti trebalo da se nose sa tim. Tenis je zabavan sport. Ne želim da vidim kompjutere i mašine na terenu. Emocije su dobre, malo krvi, znoja i suza, to stimuliše, to je nekad bilo tako. Ali sve ima granicu - rekao je Beker, koji je i sam ulazio je u rasprave sa sudijama i dodao:

Foto: Tanjug

Nik Kirjos

- Danas je igračima teže, sve je krajnje transparentno, previše transparentno za moj ukus. I sad tu dolazimo do pitanja kako bi teniski autoriteti trebalo da se nose sa tim. Tenis je zabavan sport. Ne želim da vidim kompjutere i mašine na terenu. Emocije su dobre, malo krvi, znoja i suza, to stimuliše, to je nekad bilo tako. Ali sve ima granicu! Nismo svi savršeni, to je jasno, svi ponekad polude, ali to jednostavno nije razlog da kritikujete druge igrače. Ja tenisere zovem saigračima, tako da zaista ne bi trebalo javno da komentarišete nedolično ponašanje drugih ljudi. Mislim da je to pogrešno - poručio je Beker.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija