• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: Tanjug

16.04.2022

15:21

Vesić: Podrška da turnir Srbija open postane tradicionalan!

tanjug// PREDRAG MITIC

Tenis

Vesić: Podrška da turnir Srbija open postane tradicionalan!

Podeli vest

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da će Beograd i Srbija u potpunosti stajati iza porodice Ðoković u njihovim naporima da teniski turnir Srbija Open postane tradicionalan i da pređe u višu kategoriju sa ATP 250 na ATP 500


Vesić je zahvalio porodici Ðoković što su na obalama Dunava napravili neverovatan teniski spektakl, naglasivši da glavni teren prima 8.500 gledalaca.


- Beograd je veoma ponosan na svoj teniski turnir, sutra počinje šesti. On je još u klasi 250 i očekujem da ćemo već narednih godina imati i klasu 500. Beograd i Srbija će čvrsto stati iza porodice Ðoković u nameri da ovaj turnir postane tradicionalan - rekao je Vesić, nakon što je sa direktorom turnira Ðorđem Ðokovićem obišao teniski kompleks "Novak" na Dorćolu.

Ovaj turnir po organizaciji ne zaostaje ni za jednim, čak ni za grend slemovima - poručio je Vesić.

On je pozvao građane da dođu i podrže Novaka Ðokovića s nadom da će od Srbija opene početi njegov pobednički niz.

Foto: tanjug// PREDRAG MITIC

 



Direktor turnira Ðorđe Ðoković rekao je da je sve spremno za početak turnira i pozvao gledaoce da dođu u što većem broju i uživaju u vrhunskom sportu.

Prodaja karati ide jako dobro za sada. Završni vikend je maltene rasprodat, dok su ostali dani na 50 odsto - rekao je Ðoković i dodaje da će teniski kompleks ponuditi mnoštvo drugih atrakcija pored samih mečeva.

Ðoković ističe da su uspeli, iako se u isto vreme igra turnir u Barseloni, da dovedu mnogo igrača iz Top 50 i da će svaki meč biti neizvestan.

- Pored Novaka, na turniru će učestvovati Andrej Rubljev kao šesti teniser sveta, osvajač Grend slema Domenik Tim, Karen Kačanov kao Top 20 igrač, Aslan Karacev Novakov ''dželat'' iz prošle godine. Volim da istaknem da su tu i svi domaći igrači i svi oni su među privih 40-50 igrača sveta: Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Ðere -  pobrojao je Ðoković.

Foto: tanjug// PREDRAG MITIC

 



Turnir počinje u nedelju kada je otvoren ulaz za sve posetioce. Od ponedeljka počinju mečevi glavnog žreba. Ukupan broj tenisera sa dublom je 60, dok se u glavnom žrebu singla nalazi 28 igrača.

Novaka Đokovića čekaju teški rivali u Beogradu.  Đoković će igrati protiv pobednika meča između Lasla Đerea ili Hamada Međedovića, jednog od najboljih mladih srpskih igrača, koji je dobio specijalnu pozivnicu.Novak bi u četvrtfinalu mogao na Dominika Tima, Miomira Kecmanovića ili Rišara Gaskea, u polufinalu mogao da igra protiv Karena Hačanova, dok će u finalu potencijalni rival biti Andrej Rubljov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17