• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.04.2022

12:33

ŠTA MUČI NOVAKA? SVI SU ZABRINUTI! Preležao je težak grip, imao temperaturu...

Starsportphoto©

Tenis

ŠTA MUČI NOVAKA? SVI SU ZABRINUTI! Preležao je težak grip, imao temperaturu...

Podeli vest

Novak Đoković je sve zabrinuo posle poraza od Andreja Rubljova u finalu Serbia opena ( 6:2, 6:7(4), 6:0)

Svima je bilo jasno da se nešto dešava tokom trećeg seta. Prvom teniseru sveta je tada nestalo snage, nije mogao da uzvrati Rusu, jedva se kretao, čeka je jedva mogao u momentima da stoji na nogama. 

Novak imao temperaturu, dijareju i povraćanje

Bilo je jasno da je umoran, iscrpljen, posle meča je rekao da se radi o gubitku energije, da se možda suočava sa nečim što ga je mučilo na početku karijere. 

- Nikada se nije dešavalo ovako, možda na početku karijere. Zato mislim da je povezano sa nekom bolešću. izgleda da je vreme za oporavak duže od onog što sam očekivao. Nisam se osećao loše do drugog seta. Bio sam srećan da dobijem taj-brejk. Izašao sam posle medicinskog tajm-auta i mislio da sam spreman za treći set, ali imao sam goriva samo za dva, tri gema. To nije prijatno za ljude na tribinama. Žao mi je zbog toga što su ljudi videlji u trećem setu, ali nije bilo moguće - kazao je Novak posle meča. 

Navijači se pitaju šta je Novaku, o čemu se radi. Odigrao je u Beogradu za pet dana čak 10 sati i 30 minuta vrhunskog tenisa. S obzirom na to da nije odigrao nijedan ozbuljan turnir 2022. godine nije mu bilo lako, iako je jedan od najspremnijih igrača na turu.

Foto: Starsportphoto

Novak Đoković se jedva kretao tokom trećeg seta protiv Rusa

Znamo da Novak savršeno vodi računa o telu, da je nešto ozbiljno sigurno ne bu mučio dodatno organizam igrajući teške mečeve u Beogradu. Navijači spekulišu i da je reč o postkovid umoru, koji je bio česta posledica nakon preležanog koronavirusa. Bio je bolestan i pre nedelju dana tokom mastersa u Monte Karlu. Možda je u pitanju eka vrsta virusa koja traje oko sedam dana, u nekim slučajevima i više. Iscrpljuje telo, o čemu su svedočili neki teniseri, kao i da je povratak u formu teši posebno u Novakovom slučaju jer je dugo bio van takmičarskog ritma. 

Kako je Informer pisao Novak Đoković je uoči Monte Karla devet dana imao temperaturu, dijareju i povraćanje, a pet dana je bio na infuziji. Doktor sa Infektivne klinike u Beogradu mu je savetovao da uopšte ne igra. Dijagnoza je glasila virus gripa. Prvo se razboleo sin Stefan, potom Novak, a ni suprugu Jelenu i ćerku Taru nije zaobišla bolest.

Nije kovid

- Nije kovid, nešto je drugo. Ne želim da zalazim u detalje, to nije potrebno. Pogađala mi je telo i metabolizam već nekoliko nedelja. Malo je zabrinjavajuće da imam ovaj osećaj na terenu jer ga nisam imao mnogo godinama. Treniram, radim stvari koje sam uvek i radio i važim za nekog ko je u najboljoj formi na Turu. Nije stvar sa telom, samo je nešto što utiče na mene, ali iz nedelje u nedelju biće sve bolje i bolje - optimista je prvi teniser sveta.

 

Bonus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija