• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.04.2022

09:28

PILIĆ ZBOG RUSA OŠTRO UDARIO PO ENGLEZIMA: Boris Džonson je lud! Rubljov i Medvedev nemaju veze sa Putinom!

Starsportphoto

Tenis

PILIĆ ZBOG RUSA OŠTRO UDARIO PO ENGLEZIMA: Boris Džonson je lud! Rubljov i Medvedev nemaju veze sa Putinom!

Podeli vest

Iskusni teniski stručnjak Nikola Pili žestoko je kritikovao odluku Vimbldona da zabrani učešće ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama

Nikola Pilić kaže da Andrej Rubljov i Danil Medvedev nemaju nikakve veze sa Vladimirom Putinom, a pomenuo je i premijera Velike Britanije Borisa Džonsona.

Rubljov i Medvedev nemaju veze sa Putinom

Boris Džonson je lud. Rubljov i Medvedev nemaju nikakve veze sa Putinom, oni samo hoće da igraju tenis kao i svi drugi. Politika je ušla predaleko u sport i ova situacija je slična onoj iz 1973. Neko bi mogao da kaže, "ako ovi igrači ne igraju, onda ne igramo ni mi!" U tom momentu bilo bi interesantno videti kakva bi bila reakcija Vimbldona - poručio je Pilić za "Ubitennis“.

Setio se 1973. godine, kada je suspendovan od strane Teniskog saveza Jugoslavije jer nije želeo da igra protiv Novog Zelanda u Dejvis kupu.

Foto: Printscreen

Nikola Pilić bez dlake na jeziku o Englezima

- Sve je počelo mojim problemom, ali to se nije ticalo samo Nikija Pilića, već ATP i ITF. U istoj nedelju bilo je finale mastersa dublova i Dejvis kup meč Jugoslavije i Novog Zelanda u Zagrebu. Morao sam da igram na mastersu i nisam mogao da igram u Zagrebu, iako sam 12 godina bio član Dejvis kup tima. Izbačen sam. Četiri sata pre meča sa Nastaseom stigao mi je telegram sa porukom da ne mogu da igram na Vimbldonu. Otuda su i mnogi drugi rešili da bojkotuju turnir, posle toga, sve je došlo na svoje mesto.

Novak ima nešto više

Đoković nije primio vakcinu protiv korone, na sreću to ga neće sprečiti da igra na Vimbldonu.

- Ne mogu da kažem da li je po formi sad broj jedan, tri, 11 ili 17, ali je poseban igrač. Video sam nešto u njemu što nisam ni kod jednog igrača u životu, a bio sam kraj Borisa Bekera, Mihaela Štiha i Gorana Ivaniševića. Imao je nešto više od ostalih. Imao je uvek takvu formu koja mu je omogućavala da ostane i šest sati na terenu i da se ne umori, to je neviđeno. Što se tiče vakcine, on ima jak karakter, ako nešto želi da uradi, teško ga je pomeriti sa te pozicije. Uvek je pričao da ne želi da se vakciniše, takav je i to je njegova ideja. Niko nije mogao da zna da će kovid stići. U svakom slučaju, to što se desilo u Australiji je nešto što ne želim da se dogodi nijednom igraču, nezapamćeno je da igraču koji je devet puta pobeđivao ne dozvole da igra -  završio je Pilić.

Podsećamo, ATP i WTA ozbiljno prete Vimbldonu. Spremni da uzvrate udarac čelnicima grend slema i uopšte neboduju učinak igrača i igračica ne predstojećem grend slemu. Sastanak organizacija trebalo bi da se održi u Madridu, gde će se krajem aprila i početkom maja održati Masters 1000 turnir i za muškarce i za žene.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)
Društvo

Šta je sve lakše preko eUprave? (VIDEO)

Nema sumnje da svako od nas pamti stresove koje smo doživeli zbog čekanja u dugim redovima i gubljenja vremena na obavljanje administrativnih poslova. Srećom, konačno možemo da odahnemo.

16.04.2024

08:00

TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)
Live TV

Netanijahu ima jezive planove! Etnički čista Gaza i rat SAD-a protiv Irana za njega je idelno rešenje! (VIDEO)

Sukob u Gazi eksalira i čini se da se širi na druge frontove. Izrael odlučan da odgovori na napad Irana. Da li zaista Netanijahu gura SAD u rat protiv Irana? Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su bivši potpukovnik KOS-a Ljuban Karan i politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević. Uživo u program iz Frankfurta uključio se i politikolog Andreja Lović koji je govorio o tome na koji način Nemačka posmatra ovaj rat. U drugom delu emisije gosti su govorili o ratu u Ukrajini. O ovoj temi govorio je i kapetan garde Branislav Živković koji se putem vajber linka uživo uključio u program.

15.04.2024

19:57

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija