• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.05.2022

15:02

KRAJINOVIĆ: Nisam bio srećan kada sam video žreb! Ne mogu ništa da promenim, NEKA RADE ŠTA HOĆE!

Reuters

Tenis

KRAJINOVIĆ: Nisam bio srećan kada sam video žreb! Ne mogu ništa da promenim, NEKA RADE ŠTA HOĆE!

Podeli vest

Srpski teniser Filip Krajinović plasirao se u drugo kolo Rolan Garosa, pošto je pobedio Amerikanca Relija Opelku 7:6 (7:2), 6:2, 6:3

Nakon Krajinovićevog meča usledila je kiša i prekid, a Dušan Lajović i dalje čeka da nastavi svoj susret...

- Vreme mi je išlo u korist. Nije bilo tako toplo, lopte su bile teže, pa onda njegov kik ne ide toliko visoko. Mislim, ide, ali ne toliko. Kontrolisao sam meč, dosta sam se ja pitao. I u trećem setu sam imao dosta brejk šansi, ali on je dobro servirao. Nedostaju mi ovakve pobede, izgubio sam nekoliko prvih kola na slemovima i želeo sam da odigram dobro ovde. Nisam bio srećan kada sam video žreb za prvo kolo, jer imam loš skor sa takvim serverima, ali sada sam uspeo. Nisam mnogo grešio s osnovne linije, više sam čekao njegovu grešku, jer sam znao da samo treba da budem čvrst, mada jesam kratke lopte napadao. Osećao sam se dobro na terenu- rekao je Krajinović srpskim novinarima u Medija centru stadiona "Filip Šatrije".

Srpski as je bio poprilično smiren tokom čitavog duela.

- To je bilo taktički. Takvim igračima ne smeš da pokažeš da se nerviraš. Oni tako igraju i čim vide da se protivnik nervira, još bolje serviraju. Tu sam lekciju naučio – svaki put kada vide da se nerviram, dobijem as. Zato sam rekao sebi da neću imati reakcije i sada se isplatilo."

Buku su na terenu pored pravile Martina Trevisan i Harijet Dart.

- Dosta su bile glasne, ali nisam se obazirao na to, baš sam bio fokusiran!

Nije znao Srbin da Opelka nije imao niti jednu brejk šansu!

- Nisam ni znao taj podatak. Nisam mnogo forsirao prvi servis, više sam išao na procenat jer sam se bojao da će mi napadati drugi servis, što i nije radio...

Krajinović kaže da se nije previše obazirao na to da li će kiša pasti ili neće.

- Pogledam ka nebu, ali bio sam maksimalno koncentrisan. Bio sam spreman i na to da se dogodi, jer sam znao kakva je prognoza. Sve sam očekivao... Sreća me pogledala – počeo je pljusak kada sam odigrao poslednji poen. Posle nikad ne znaš, po povratku može sve da se promeni.

Filipu će naredni protivnik biti bolji iz duela Borna Gojo – Alesandro Đanezi.

- Kada pobediš nosioca, malo se otvori, ali ovo je grend slem turnir. Ako pobedi Gojo, znamo kako je odigrao protiv Ducija na Dejvis kupu. Voli velike mečeve, ovde je prošao i kvalifikacije, lepo se oseća, ali favorit sam, nema tu šta. Vidim i ja veliku šansu, biću maksimalno spreman jer mi fale pobede - želim da se vratim na ATP listi, a čeka me teško leto jer mnogo bodova branim.

Nije želeo srpski as mnogo da komentariše sukob ATP-a i Vimbldona.

- Ne opterećujem se time, ne mogu ništa da promenim, neka rade šta hoće. Još nisam odlučio definitivno hoću li igrati. Videću... Svakako na Vimbldonu nikada nisam igrao dobro, ne volim preterano travu, niti sam ikada pravio pripreme za nju. Sada sam to hteo da promenim, ali ako nema bodova, videću, pošto posle na šljaci branim dosta bodova.

Probni rad sa trenerom Dančevićem je završen, a saradnja nije nastavljena.

- Bilo je probno tri meseca, nije funkcionisalo i nismo više zajedno. Sad sam uhvatio ritam, voleo bih da imam trenera, ali nekada se i sam osećam dobro. Zasad nema niko u najavi, očekivao sam mnogo više od saradnje s Dančevićem – bio sam pun ambicija i samopouzdanja povodom te saradnje. Međutim, ne vidimo isto stvari na terenu, što je mnogo bitno. Prijateljski je sve završeno, on je sjajan momak- zaključio je Krajinović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji
Politika

Priština čini sve da protera Srbe: Petković sa Kvintom o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković sastao se danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu - SAD, Velike Britanije, Francuske, Italije i Nemačke, kao i sa šefom Delegacije Evropske unije u Srbiji, koje je upoznao sa političko-bezbednosnom situacijom na KiM, sa posebnim osvrtom na poslednju rundu dijaloga u Briselu.

29.03.2024

15:23

TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)
Live TV

Dok dva slovenska naroda ratuju, Amerika zgrće novac! Istina je prva žrtva ovih sukoba! (VIDEO)

Vladimir Putin ne želi da započne rat sa NATO - om! Moskva ne traži konfrontaciju sa američkim satelitima u istočnoj Evropi, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. Više zapadnih zvaničnika pokušalo je da prikupi podršku za dodatnu pomoć Ukrajini tvrdeći da Moskva neće stati ako Kijev bude poražen na bojnom polju. Putin se osvrnuo na ove tvrdnje tokom posete vazduhoplovnoj bazi Toržok u Tverskoj oblasti i rekao da su besmislica! Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Vladan Dinić, novinar i Nenad Vuković, predsednik Udurženja lobista Srbije.

29.03.2024

13:07

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova! (VIDEO)

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda
Neverovatno

Iznajmljivali luksuzne automobile, pa ih prodavali: Pohapšena banda

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg tužilaštva u Beogradu saslušani su Slaven B. (34) i Marko M. (26) zbog sumnje da su u toku 2023. godine, kao odgovorna lica u firmi “Sirb kar” doo iz Aranđelovca po prethodno uspostavljenom poslovnom odnosu sa firmom “Dimnikar” i po ovlašćenju direktora “Dimnikara” iznajmljivali vozila od firme “Primero rent-a-kar” pa ih kasnije neovlašćeno prodavali za gotovinu, bez računa i bilo kakvog evidentiranja u poslovnim knjigama preduzeća.

29.03.2024

13:33

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!
Planeta

Ipak smrtna kazna za teroriste iz Krokusa?!

Nakon krvavog terorističkog napada na Krocus siti hol u Rusiji, ponovo je počela široka javna rasprava o vraćanju institucije smrtne kazne. Veliki broj Rusa na društvenim mrežama traži njegovu primenu na teroristima nakon sudske istrage.

29.03.2024

13:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija