• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.05.2022

10:15 >> 16:11

DOBAR DRAN ZA SRBE! Novak i FIlip u trećem kolu, Olga nažalost završila sa učećem u Parizu!

Beta/Tanjug

Tenis

DOBAR DRAN ZA SRBE! Novak i FIlip u trećem kolu, Olga nažalost završila sa učećem u Parizu!

Podeli vest

Uspešan dan za Srbe na Rolan Garosu

Za srpske učesnike završen četvrti takmičarski dan na Rolan Garosu.

Program je otvorila Olga Danilović koja je nažalost poražen u drugom kolu Otvorenog prvenstva Francuske od Švajcarkinje Džil Tajhan 6:4, 6:1.

Nakon nje na teren je izašao Filip Krajinović koji je za protivnika imao Borna Goju iz Hrvatske.

Naš teniser je savladao protivnika rezultatom 7:6, 6:2, 5:7, 6:1 i tako je zakazao duel sa Feliksom Ožeom Aljijasimom.

Prvi teniser Novak Đoković pobedio Aleksa Molčana rezultatom 6:2, 6:3,7:6. Novi štićenim Marijana Vajde nije uspeo da pruži adekvatan otpor, a Novak će u trećem kolu igrati  protiv Slovenca Aljaža Bedena.

UŽIVO:

 

NOVAK U TREĆEM KOLU!

Prvi teniser sveta Novak Đoković pobedio je Aleksa Molčan rezultatom 6:2, 6:3, 7:6. Njegov naredni rival biće Aleks Molćan

ALJAŽ BEDENE ZAKAZO POTENCIJALNI DUEL SA NOVAKOM

Slovenac Aljaž Bedene pobedio je Pabla Kuevas rezultatom 4:6, 6:7, 6:4, 6:4. On će se u narednoj rundi boriti protiv boljeg iz duela Novaka Đokovića i Aleksa Molčana.

FILIP KRAJINOVIĆ - BORNA GOJO - 7:6, 6:2, 5:7 6:1

Četvrti set

KRAJ! Srbin je savladao hrvata sa 3:1 i prošao u 3. kolo Rolan Garosa!

5:1 - Vodi srpski as i servira za pobedu!

4:0- Sve je bliži Srbin 3. kolu prestižnog turnira!

2:0 -Sjajno igra Krajinović i već je brejknuo protivnika

Treći set

 

5:7 - Gojo smanjuje na 2:1 u setovima

5:4 - Vodi Krajinović,Gojo servira za opstanak u meču

2:2 - Izjednačava Gojo brzim gemom.

A u međuvremenu, više nego senzacionalan rezultat u meču Aleksandera Zvereva i Sebastijana Baeza.

Trenutno treći teniser sveta deklasiran je u prvom setu sa 2:6, malo ko se nadao ovakvom ishodu po finalistu Madrida.

2:1 Počeo je treći set osvajanjem gemova na obe strane, i Srbin i Hrvat čvrsto drže svoj servis, Filip vodi.

Foto: reuters

 

Drugi set

6:2 - Filip Krajinović nastavlja sa sjajnom igrom i na servis rivala koristi set loptu i sada vodi 2:0 u meču.

5:2 - Krajinović je nadomak osvajanja i drugog seta!

Sakari je izgubila prvi set od Mugove sa 7:6, drugi je tek počeo, a Novak neće na teren pre 15.35, kako trenutno stvari stoje.

4:1 - Gazi Filip Krajinović hrvatskog tenisera u drugom setu, pa sad ubedljivo vodi i nadomak je duoliranja prednosti.

3:0 - Nastavlja Filip gde je stao u prvom setu. Odmah je napravi obrejk u drugom setu i bez mnogo problema stekao lepu prednost na startu ovog dela igre.

 

Foto: reuters

 

Prvi set

6:7 - Bravo Filipe! Sjajno je srpski teniser odigrao odlučujući gem koji je dobio sa 7:5, a set sa 7:6.

6:6 - Neverovatno! Krajinović je napravio brejk i poveo 6:5, ali nije uspeo da potvrdi stečenu prednost pa će odluka pasti posle taj-brejka.

5:5 - Filip i Borna i dalje bez problema čuvaju svoje servis gemove, deluje da ćemo gledati taj-brejk.

4:3 - Vodi Hrvat u prvom setu, ali i delje čekamo brejk. 

Meč Novaka Đokovića neće početi pre 15 časova!

2:2 - Kakav preokret Srbina! Imao je Hrvat 40:0 na servis nešeg tenisera i čak tri brejk lopte, ali je Krajinović uspeo da se odbrani i spasi servis.

1:1 - Filip i Borna sigurnu na svojim servis gemovima na startu prvog seta.

Foto: reuters

 

- Filip Krajinović uskoro izlazi na teren!

- Opet je pomeren meč Filipa Krajinovića, koji će protiv Hrvata Borne Goja u 13.10 na teren na "Terenu 12". Granoljers i Sebaljos vode 7:5, 3:1 sa brejkom protiv Ambera i Lestijena. Posle njih na terenu je Filip.

- Sasnović se vratila u igru, pa će meč protiv Radukanu odlučiti treći set. Posle prva dva seta rezultat je izjednačen - 6:3, 1:6.

Drugi set

1:6 - Šteta! Poraz Olge Danilović u drugom kolu Rolan Garosa 4:6, 1:6. 

1:5 - Nove loše vesti! Danilovićeva ostaje i  bez trećeg servis gema, pa teniserka iz Švajcarske servira za pobedu.

Radukanu je dobila prvi set protiv Sasnović sa 6:3, ali je u drugom u zaostatku. Posle njih na teren izlaze Sakari i Muhova, a potom Đoković i Molčan.

1:4 - Vraća se Olgam uzvraća ribrejkom i dolazi do prvog gema u drugom setu! Idemo Olgaaa!

0:4 - Neee! Još jedan brejk Švajcarkinje u drugom setu, male su šanse da se Olga vrati. Gubitak prvog seta je poprilično uzdrmao Olgu! 

0:3 - Potvrdila je brejk Džil Tajhman bez problema i hita ka pobedi i trećem kolu Rolan Garosa.

0:2 - Brejk! Tajhmanova je nastavila da gazi i u drugom setu. Odmah oduzima servis gem Olgi Danilović i dolazi do lepe prednosti.

Foto: reuters

 

Tajhman je dobila prvi set sa 6:4

4:6 - Šteta! Imala je priliku Olga da izjednači rezultat i napravi dramu na terenu broj 6, ali je Švajcarkinja ostvarila novi brejk i dobila prvi set rezultatom 6:4.

Bio je to treći uzastopni ribrejk u ovom duelu, ali nažalost, sa lošim epilogom po srpsku teniserku.

4:5 - RIBREJK! Kakav meč u Parizu! Novi BREJK Olge Danilović, koja smanjuje i ostaje u igri za prvi set. Ponovo je Srpkinja iskoristila pad koncentracije Tajhmanove i uspela da se revanšira za prethodni kiks.

3:5 - BREJK! Neverovatno, taman što je vratila servis, Olga ga je ponovo izgubila. Sa tri vezane brejk prilike DŽil Tajhman nije propustila priliku da dođe do prednosti i prvu je pretvorila u gem.

3:4 - RIBREJK! Ajmoooooooooo Olgaaaaaaaaa! Novi brejk u meču, ovog puta Srpkinja odgovara ribrejkom i vraća izgubljeno u prethodnom gemu! Ekspresno se Danilovićeva oporavila od gubitka svog servisa i revanširala se Švajcarkinji istom merom.

2:4 - BREJK! Videlo se i u prethodnom gemu da će Olga teško izaći na kraj sa mnogo iskusnijom Švajcarkinjom.

Uspela je Tajhman da iskoristi treću brejk priliku u meču i oduzme servis srpskoj teniserki. Sada je prednost na njenoj strani.

Foto: reuters

 

2:3 - Ponovo Tajhman sigurna kod serviranja, Danilovićeva je samo uspela da izjednači na 15:15, ali to je bilo sve, pošto je Džil vezala tri poena i osvojila gem.

2:2 - Posle sigurno osvojenog gema Tajhmanove, bez izgubljenog poena, Olga je uzvratila na isti način prilikom svog servisa.

1:1 - Mučila se Danilovićeva na svoj servis, ali nije dala Švajcarkinji da dođe do brejk prilike, pa je na razliku osvojila svoj prvi gem u meču i izjednačila rezultat.

0:1 - Tajhman osvaja prvi gem, dozvolivši Olgi da joj samo jednom oduzme poen.

11.10 - Počeo je meč Olge Danilović i Džil Tajhman iz Švajcarske, ajmooooooooo Olga!!!

10.23 - Došlo je do pomeranja Fićinog duela, pa će on i Hrvat na megdan oko 12.30 časova.

10.19 - Sa druge strane, ako izbaci 49. teniserku sveta, Olga Danilović će u trećoj rundi igrati protiv bolje iz okršaja 15. nositeljke i dvostruke grend slem šampionke Viktorije Azarenke iz Belorusije i Nemice Andree Petković, polufinalistkinje Rolan Garosa iz 2014. godine.

Ukoliko eliminiše Hrvata i plasira se u 3. kolo, Filip Krajinović će igrati protiv pobednika meča između devetog nosioca Kanađanina Feliksa Ožea Alijasima i Argentinca Uga Karabelija. 

10.16 - Novaku Đokoviću neće biti lako u drugom kolu, ne zbog rivala Aleksa Molčana, nego što će prvi put igrati protiv doskorašnjeg trenera Marjana Vajde.

- Pisao sam Marjanu pre nekoliko dana i videli smo se. Kad sam video žreb, nije mi bilo svejedno. Ne znam kako ću se osećati na terenu, Molčan je protivnik za mene kao bilo koji drugi, međutim, Marjana nikada nisam imao u protivničkom taboru. To iskreno ne priželjkujem - iskren je Đoković.

10.15 - Srpska teniserka Olga Danilović rekla je posle trijumfa nad Mađaricom Dalmom Galfi u prvom kolu Rolan Garosa (3:6, 7:6, 6:2) da je ponosna na sebe zbog prolaska u drugu rundu.

- U glavi mi je bilo da igram, da ne pogrešim, ali prvenstveno da igram tu čvrstu igru, da ne budem pasivno, da odigram onako kako umem. E, sad, ako će to biti dovoljno dobro, a ako ne, neće -  rekla je Danilovićeva.

10.15- Dobrodošli blog Informera posveće trećem danu Rolan Garosa. Pratite uz Informer.rs dešavanja na Otvorenom prvenstvu Francuske.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija