• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

31.05.2022

09:29

NOVAK JE SPREMAN ZA 27 SETOVA I 57 SATI IGRE! Goran grmi: Volim kad su protiv njega, NALJUTE GA I VIŠE GRIZE!

Starsportphoto©

Tenis

NOVAK JE SPREMAN ZA 27 SETOVA I 57 SATI IGRE! Goran grmi: Volim kad su protiv njega, NALJUTE GA I VIŠE GRIZE!

Podeli vest

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, pre dve godine pred finale Rolan Garosa bio je siguran da će Srbin pobediti Rafaela Nadala, ali se prevario, sada je oprezniji sa izjavama

Novak Đoković je taj meč izgubio bez dobijenog seta, a pred četvrtfinale Rolan Garosa (20.45), objasnio je šta čeka prvog tenisera sveta ako želi da pobedi. 

Đoković i Nadal će se sastati po 59. put u njihovim karijerama, a Srbin trenutno vodi sa 30:28 u pobedama. Đoković bi se osvajanjem titule u Parizu izjednači sa Nadalom po broju Grend slem trofeja, kao i da sačuva prvo mesto na ATP listi i posle 13. juna kada se brišu prošlogodišnji bodovi. 

Zna Novak šta da radi

Novak je pre Pariza osvojio Rim bez izgubljenoog seta, a ni u Parizu niko nije uspeo prvom teniseru sveta da uzme set pa ima skor od 22 seta u nizu. Novak i Rafa poznaju se odlično, igrali su 58 puta, ali uvek ima  nekih novosti, taktike, kaže Ivanišević.

- Ako ne ide ovo, probaj nešto drugo. Naravno, uvek ima. Pogledao sam meč od prošle godine, pa od pretprošle godine deset puta, pa ću ga gledati i večeras, pa sutra. Juče sam pogledao skoro ceo meč protiv Feliksa. Uvek ima, ali Novak zna šta treba da radi, spreman je na to. Ako hoće da dobije mora da bude spreman da igra 27 setova i 57 sati. To je bio spreman prošle godine, pretprošle nije, rezultat je bio takav kakav jeste. Spremni su obojica. Iako Nadal nije hteo da igra uveče, ne znači da neće izaći nabrijan, spreman kao nikada do sada - poručio je Ivanišević.

Otkrio je Goran neke ključne detalje koji bi mogli da presude u meču. 

- Nole mora da počne dobro meč. Ako gledamo poslednje dve godine, pre dve godine 6:0 prvi set, prošle godine 5:0 za dva minuta, pa je bilo 5:3, pa 6:3. Važno je kako počne meč, mora odmah da počne koncentrisano, što manje pričanja, mora da se fokusira, što manje energije da troši, hajde da ne kažem gluposti, ali na pričanje sa mnom. Da se koncentriše na sebe, šta treba da radi od starta. Ne želiš Nadalu da puno daš ovde fore i takođe, ono što je meni drago, mislim da će 80 odsto publike biti protiv Novaka, ali bolje je tako. Volim kada su protiv njega jer onda on ima razloga da se naljuti na nekoga i da više grize.

Foto: reuters

Rafael Nadal traži osvetu protiv Novaka Đokovića

- Imali smo fini trening, sutra zagrevanje. Biće nervoze, uvek postoji pozitivna nervoza, ali 58 puta su ljudi igrali, znaju se. Ne bih rekao da je iko favorit u ovom meču. Nadal je rekao da ne želi da igra uveče, Nole je rekao da želi, ali na kraju dana šta to znači. Ako ne igraš dobro nema veze kada se igra meč, da li je to pet sati ujutro, u podne ili u devet uveče. Naravno da verujemo u pobedu, Novak igra dobro, na vrhuncu je forme, sve se tačno poklopilo kako je trebalo posle Monte Karla. Više od ovoga se ne može tražiti, sada je samo pitanje kako će ko izaći na teren sutra i kako će igrati.

Poštovati Nadala,ali ne mnogo

Kaže Ivanišević da treba poštovati Nadala, ali...

- Ne moram ja njemu da govorim da li je bolji ili ne. Zna on koliko je dobar, šta je i zna dobro u glavi da je on za sebe, za mene, za sve svoje navijače najbolji teniser svih vremena, ali moramo da stanemo pred čovekom koji je puta osvajao Garos. Ovo je kao kada nekome dođeš u kuću u dnevni boravak. Treba pokazati poštovanje, ali ne puno. OK, svaka Rafi čast, ali hajde da te ja dobijem.

Foto: Starsportphoto©

NOvak Đoković igra za polufinale Pariza

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
cccc

pre 2 godine

Zato pozivam sve Srbe koji zive u Parizu i okolini da večeras dođu i podrže našega KRALJA.

Mito

pre 2 godine

Verujem da je Novak najbolji sportista ne samo u tenisu. Verujem da Ivanišević kao njegov trener a i sam je bio u vrhu svetskog tenisa, ima pravo da ovo kaže. Imam jedno prosto pitanje: Nadal ima tešku povredu noge i bolove kada igra i pitam se da li on može da igra ako nije pod blokadama. Pitam se šta podrazumeva blokade i da li to dozvoljava da se stimuliše, da ne kažem da se drogira. Zapad a posebno SAD su radi promocije sistema napravile mnogostrukog pobednika Tur D Fransa, a onda se ispostavilo da je krao pobede , drogirajući se, pravim šampionima, i obogatio se. Tim ljudima koji su dobili priznanja naknadno ukradena je i slava i novac. Kako tužno zvući što Rusi ne mogu da se takmiće pod zastavom i himnom, a tajno se zna da američki košarkaši ne podležu doping kontroli na OI. Dokle dvostruki moral. Ili će mo da budemo u svim sportovima FER PLEJ ili sport umire. S poštovanjerm

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću
Politika

Oglasio se Lajčak: Nadamo se da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak istakao je, sumirajući utiske od prethodne nedelje kada je boravio u poseti Srbiji i Kosovu, da je sve spremno za današnju novu rundu dijaloga na visokom nivou u Briselu i izrazio nadu da će dvojica lidera doći sa vizijom i političkom hrabrošću koja je potrebna da se dve strane približe njihovoj evropskoj budućnosti.

26.06.2024

09:44

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija