• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.06.2022

09:58

NADAL SE DOPINGUJE? Nemac PODIGAO BURU, sumnja da Rafa koristi nedozvoljena sredstava!

reuters

Tenis

NADAL SE DOPINGUJE? Nemac PODIGAO BURU, sumnja da Rafa koristi nedozvoljena sredstava!

Podeli vest

Nemački doktor Fric Zergel sumnja u Rafaela Nadala zbog dopinga, o čemu se godinama spekuliše

Rafael Nadal je u finalu Rolan Garosa pobedio Kaspera Ruda, osvojio 14. trofej u Parizu, a 22. u karijeri.

Nadal mesecima priča da ima ozbiljne probleme sa povredom stopala zbog kojih je bio podvrgnut specijalnom tretmanu. Kako je otkrio pred svaki meč dobijao je injekciju u nerv u stopalu da bi se ono "umrtvilo".

Nadal na meti zbog dopinga

Spekuliše se da li je taj tretman uopšte dozvoljen, a među prvima koji već godinama sumnja u Nadala je nemački doktor Fric Zergel sa Instituta za biomedicinska i farmaceutska istraživanja u Nirnbergu.

- Nadal je pokazao neke abnormalnosti. Imam trajnu sumnju u to što radi i što se tiče regeneracije i cele njegove atletizacije. Takođe, Nadal dolazi iz Španije, iz zemlje koja nije baš poznata po tome što posebno pažljivo prati svoje heroje - kazao je Fric Zergel za "Sport1" i bez sumnje će posle ovih reči uzdrmati "beli sport".

Foto: reuters

Rafael Nadal na meti zbog dopinga

Fric je potom kao primer naveo Martinu Hingis, koja je bila pozitivna na kokain i pravdala se da je "droga umešana u sok od pomorandže". Supsendovana je bila i  Marija Šarapova zbog uzimanja meldonijuma.

- Decenijama sam pratio događaje. Tenis je u prva četiri sporta kada je u pitanju doping. Postoji sumnja da u tenisu ima više anaboličkih supstanci i  sumnja je sasvim opravdana. Razlog je intenzitet sporta. Ovo nije samo čista spekulacija, već razmatranje svih veza unutar i van turnira - istakao je Zergel koji pored tenisa najviše sumnja u skijaški bijatlon, atletiku i biciklizam.

Foto: reuters

Rafael Nadal

- Uticajni sportisti imaju oko sebe, kako kažu, "profesionalno okruženje" koje brine od ishrane do uzimanja onoga što je inicijalno dozvoljeno sofisticiranim oblicima fizioterapije. Znaju kako funkcioniše telo štićenika i kada će dostići granice koje neće prekoračiti dozvoljeno. Postoji dovoljno tehnika za prikrivanje primenjenog dopinga - dodao je Nemac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pera

pre 1 godinu

Nadala antidoping komisija nesme da kontroliše od 2009e a njegova nenormalno ujednačena igra bez oscilacija jasno pokazuje doping! Štefi graf je jevrejka pa su oni organizovali napad na moniku seles da bi jevrejka bila prva a novak ugrožava taj rekord pa je Nadal instrument rotšildovih kohovih kisindžera soros tita2...jevreja u čuvanju grafove! Jevrei kontrolišu vladare iz senke koi postavljaju sve zapadne državnika kontrolišu i globalne sportske organizacije olimpijski komitet fifa uefa atp wta...!

Milka

pre 1 godinu

Dokažite. Pa ga onda kaznite, oduzimanjem trofeja.

veljke

pre 1 godinu

Otkrio toplu vodu!!! Pa svima je to jasno pogledajte samo kako je nabildovan, a plus sponzori jaki. Jel neko nekad cuo da se Ameri dopinguju. Njih i ne kontrolisu, a Nadal je miljenik zapada i sponzora. Nadamo se da ipak BOG vidi sve , i kad rad stigne BOZJA kazna svakog od nas koji zasluzimo.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija