• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2022

11:12

NADALA OPTUŽUJU DA SE DOPINGUJE, OGLASIO SE DOKTOR! Sve je objasnio o povredi i intervenciji!

reuters

Tenis

NADALA OPTUŽUJU DA SE DOPINGUJE, OGLASIO SE DOKTOR! Sve je objasnio o povredi i intervenciji!

Podeli vest

Rafael Nadal je na Rolan Garosu osvojio 22. grend slem, ali se danima nakon turnira u Parizu proča o njegovoj povredi stopala, navodnom dopingu, pa se oglasio i njegov doktor Anhel Ruis-Kotoro

Nemački doktor Fric Zergel čak sumnja u Rafaela Nadala zbog dopinga, o čemu se godinama spekuliše. Nadal mesecima priča da ima ozbiljne probleme sa povredom stopala zbog kojih je bio podvrgnut specijalnom tretmanu. Kako je otkrio pred svaki meč dobijao je injekciju u nerv u stopalu da bi se ono "umrtvilo".

Lekar Rafaela Nadala Anhel Ruis-Kotoro govorio je o intervenciji na stopalu španskog tenisera. Nadal je u Parizu igrao je pod anestezijom i injekcijama, da bi se u utorak, u Barseloni, podvrgao novog tretmanu pulsnom radiofrekvencijom, a nakon toga hodao je uz pomoć štaka.

- Rafa prati proces i dobro napreduje. Dobro se razvijalo u prvih nekoliko sati, a za dva, tri dana ćemo videti kakve je efekte imala intervencija. Ako bude bilo kakvih neprijatnosti posle tretmana, videćemo da li će se takmičiti na Vimbldonu ili neće -  rekao je Ruis-Kotoro i dodao:

Foto: printscreen

Nadal na štakama posle intervencije

- Ono što je Nadal uradio u Parizu je čudo. Ne samo što mu je noga utrnula, prihvatio je izazov i tako odigrao u tim uslovima. To može samo Rafa da uradi.

Doktor kaže da je mirovanje tokom pandemije samo pogoršalo situaciju sa stopalom.

- To je veoma retka povreda za sportiste. Dijagnostikovali smo je 2004/05. Vremenom se degeneriše i tražimo rešenje za svaku situaciju. Stvari su se iskomplikovale posle pandemije, jer odmor "ne odgovara" ovog povredi - istakao je ovaj lekar.

Foto: reuters

Rafa 14. put šampion Rolan Garosa

 

Rafel Nadal je pre Rolan Garosa trijumfovao na Australijan openu, a videćemo da li će se takmičiti na Vimbldonu, koji počinje 27. juna.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Miško

pre 1 godinu

Pa zar je neko očekivao da će njegov doktor da izjavi da mu u tu injekciju ubace i malo dopinga. Ko dobro prarti tenis seća se da je Nadal izjavio da on da svoju krv koju mu zatim osveže svežim kiseonikom i to mu ubrizgaju pred svaki važan meč. Šta je to nego doping. Ta izjava je stara par godina unazad.

Pera

pre 1 godinu

jeste .. ali je to osvezavanje krvi dozvoljeno .. koriste i drugi .. problem je kod njega sredstva protiv bolova (umora) .. koje uzima . . neko je resio da on zbog bolesti moze ceo svoj sportski zivot da uzima te lekove .. sarapova je kaznjena za isto to ..

Amarcord

pre 1 godinu

Naravno i zanimljivo posle svake "povrede" dolazi svežiji nego ikad a posle pobede se "povlači na lečenje" . Drugim rečima "lečenjem pvrede" opravdava prisustvo kojekave hemije u krvi i tako "maskira" prava namena "lečenja"! Jer ovaj "scenario" sa RG se ponavlja već nekoliko puta!

Mito

pre 1 godinu

Drogiram se, ali imam pravo da se drogiram jer me boli noga. Nadal izleći se pa igraj, sve ostalo je farsa. Na taj način samo je pitanje dana kada će neko to da ospori. Interesantno je da je Alkaraz, posle neviđenog starta ove godine povređen i ne igra u Londonu. Interesantno je što Alkaraz klinac u fizičkom smislu liči na Nadala, a svi ostali vrhunski teniseri su izvajani, ali ne nabildovani. Španska serija drogiranja tenisera ima naslednika.

Pera

pre 1 godinu

Antidoping komisiji je zabranjeno da ga kontroliše od 2009e do danas što je siguran podatak da se dopinguje a i neka razbije glasine neka se kontroliše na doping i sve uredu!

Brta

pre 1 godinu

Kada ti utrne ruka ili noga gubiš osećaj, kao da je nemaš. Koga zamajava ovaj Nadalov lekar. Misli da smo svi sisali vesla. Dopinguje se i tek će se dopingovati samo je pitanje do kada će to njegovo srce moći da izdrži. Džaba će mu posle biti svi prevarom osvojeni trofeji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)
Live TV

U nemačkim medijima objavljena slika predsednika Vučića pokrivenog srpskom zastavom! Šta će uslediti u Crnoj Gori nakon sramnog glasanja u UN? (VIDEO)

Puna dva dana priča se o Savetu bezbednosti u UN. U Specijalnoj emisiji Informera o temi Rezolucije u Srebrenici govorili su prof. dr Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globalizacije i predsednik poslaničke grupe PUPS-a Stefan Krkobabić. Uživo u program putem vajber uključenja javili su se i politikolog Andreja Lović iz Nemačke i novnar Igor Damjanović iz Donjecka, kao i Vojkan Milošević, direktor Centra za antiterorizma i Olga Ravasi, gopolitički strateg.

25.05.2024

20:02

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija