• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.06.2022

11:05

BORIĆE SE ZA NOVAKA BESPLATNO PROTIV AMERIKANACA! Advokat poslao poruku Đokoviću!

Tanjug/AP

Tenis

BORIĆE SE ZA NOVAKA BESPLATNO PROTIV AMERIKANACA! Advokat poslao poruku Đokoviću!

Podeli vest

Američki advokat srpskog porekla Aleks Đuričič želi da pomogne Novaku Đokoviću da se takmiči na Ju Es openu

Vrlo je moguće da Amerikanci zabrane Novaku Đokoviću učešće na predstojećem Ju-Es openu. Britanski mediji su već sa zadovoljstvom najavili da naš as neće moći da igra na turniru u Njujorku od 29. avgusta do 11. septembra, jer nije vakcinisan.

"Njujork Tajmsa" piše da je Novak Đoković u ovom trenutku nema pravo ulaska u Sjedinjene Američke Države.  Novak se prema tamošnjem zakonu vodi kao "nevakcinisani stranac" i zbog toga mu nije dozvoljen ulaz. To bi moglo da se zaobiđe posebnim izuzećem. Međutim, Teniski savez SAD (USTA), po čijim okriljem je Ju Es open, neće da traži izuzeće od vlasti za Srbina, objavio je "Tajms".

Pratićemo regulative vlade i CDC-a - rekao je izvršni direktor USTA Lu Šer i nije nas mnogo iznenadio.

Advokat pomaže Novaku

Promenila je vlada SAD uslove za ulazak u zemlju: od nedelje 12. juna svi putnici koji dolaze moraće da imaju negativan PCR test. Međutim, to nije sve, jer ostaje i dalje uslov da moraju da budu – vakcinisani. Novak Đoković ni po ovim novim uslovima neće moći da kroči u SAD i zaigra u Sinsinatiju i na US openu. Kako je poslednji grend slem u sezoni na programu od 29. avgusta još ima vremena da se i ovi uslovi promene. Međutim, pitanje je da li će.

Američki advokat srpskog porekla Aleks Đuričič želi da pomogne trećem tenbiseru sveta. 

- Hej Nole, kada pobediš na Vimbldonu, ako se ova pravila ulaska ne promene, rado bih se pridružio tvom pravnom timu besplatno, da se borimo za tvoj nastup na US Openu - napisao mu je Đuričić na Tviteru.

Nadamo se da do toga neće doći, da će Amerikaci otvoriti granice i za one koji nisu vakcinisani, jer bi za Đokovića još jedna golgota poput one na Australijan openu početkom godine, kada su ga deportovali, bila pogubna.

 

 

Teniser Novak Đoković trenutno se nalazi u Crnoj Gori, gde odrađuje bazične pripreme za predstojeći nastup na Vimbldonu. Turnir u Londonu trajaće od 27. juna do 10. jula i biće to prilika Đokoviću da osvoji 21. grend slem.

Međutim, nema mogućnost da brani bodove, pošto je ATP ukinuo bodovanje kao disciplinsku meru turniru, koji je zbog rata u Ukrajini zabranio učešće Rusima i Belorusima.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17