• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. N.

16.06.2022

06:48

"NJUJORK TAJMS" NAPAO NOVAKA! Srpski teniser ponovo na meti zapadnih medija jer se druži sa Miloradom Dodikom!

Tenis

"NJUJORK TAJMS" NAPAO NOVAKA! Srpski teniser ponovo na meti zapadnih medija jer se druži sa Miloradom Dodikom!

Podeli vest

Novinari čuvenog dnevnog lista "Njujork tajmsa" u analizi političke i društvene situacije u Bosni i Hercegovini označili su Novaka Đokovića kao srpskog nacionalistu zato što se druži sa Miloradom Dodikom?!

Zapadni mediji dosegli su nove dubine bezumlja u napadima na Novaka Đokovića! Čuveni američki dnevni list "Njujork tajms" uspeo je da u analizu političke i društvene situacije u Bosni i Hercegovini ubaci našeg tenisera i proglasi ga za srpskog nacionalistu zato što se druži sa Miloradom Dodikom?!

Problem je i Kosovo

Američki novinari tako navode da je Nole bio sa srpskim članom tročlanog Predsedništva BiH na svadbi i da je pevao s njim. Takođe, podsećaju da je Dodik odlikovao Đokovića i da je naš as 2008. rekao: "Kosovo je Srbija." Potpuno je nejasno kakvog sve to uticaja ima na situaciju u susednoj državi, što je bila tema teksta.


- Đoković je zajedno sa Dodikom bio na svadbi kod jednog sportiste i tamo su pevali zagrljeni. Društvene mreže brujale su o bliskom odnosu političara i svetski poznatog sportiste. Njih dvojica su pevala srpske nacionalističke pesme. Političar je dva puta odlikovao Đokovića ordenom Republike Srpske. Pamti svet i Novakovo mešanje u politiku 2008. godine, kada je Kosovo proglasilo nezavisnost. Novak je tada napravio snimak na kojem izgovara: 'Spremni smo da branimo ono što je naše, Kosovo je Srbija - navodi se u pomenutoj analizi "Njujork tajmsa".

Novinarima "Njujork tajmsa" zasmetalo je i što se teniser slikao sa flašom rakije na kojoj je bio lik Draže Mihajlovića, generala Jugoslovenske vojske u otadžbini tokom Drugog svetskog rata. Ni tu nije jasno šta je pisac hteo da kaže, tim pre što je Mihajlović nosilac američkog Ordena legije časti, koji je dobio od predsednika SAD Harija Trumana zbog spasavanja američkih pilota oborenih nad Srbijom 1944. godine.

 

 

Priprema se u Crnoj Gori

 

Teniser Novak Đoković trenutno se nalazi u Crnoj Gori, gde odrađuje bazične pripreme za predstojeći nastup na Vimbldonu. On je u mestu Portonovi pored Herceg Novog, gde ima sve uslove za rad. Turnir u Londonu trajaće od 27. juna do 10. jula i biće to prilika Đokoviću da osvoji 21. grend slem. Međutim, nema mogućnost da brani bodove, pošto je ATP ukinuo bodovanje kao disciplinsku meru turniru, koji je zbog rata u Ukrajini zabranio učešće Rusima i Belorusima.


- Novak je 2020. godine pozirao sa flašom rakije na kojoj je bio lik Draže Mihajlovića. Reč je o vođi četničkog pokreta koji je osuđen i pogubljen od strane vlade Josipa Broza Tita posle Drugog svetskog rata. Presudu Mihajloviću Srbija je poništila 2015. godine - piše "Njujork tajms", ali zgodno zaboravlja da napomene da je vlada Josipa Broza Tita bila komunistička i da se nemilosrdno obračunavala sa svim rojalistima u zemlji.

Pripremaju teren

Vrlo je moguće da Amerikanci na ovaj način pripremaju teren da zabrane Đokoviću učešće na predstojećem Ju-Es openu. Britanski mediji su već sa zadovoljstvom najavili da naš as neće moći da igra na turniru u Njujorku od 29. avgusta do 11. septembra, jer nije vakcinisan.

- Đoković će najverovatnije propustiti grend slem u Americi, jer je izričit da ne želi da primi vakcinu protiv koronavirusa. To znači da najverovatnije neće učestvovati ni u Australiji sledeće godine, jer je i tamo i dalje na snazi pravilo da samo vakcinisani ljudi mogu u zemlju - piše britanski "Dejli mejl".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija