• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.06.2022

23:21

NADALU SE VEĆ ČISTI ŽREB! Rafa je danas saznao dosta dobrih vesti, KRAJINOVIĆ ZAKAZAO DUEL SA KIRJOS, jedan od favorita završio takmičenje!

Tanjug/AP

Tenis

NADALU SE VEĆ ČISTI ŽREB! Rafa je danas saznao dosta dobrih vesti, KRAJINOVIĆ ZAKAZAO DUEL SA KIRJOS, jedan od favorita završio takmičenje!

Podeli vest

Zanimljiv drugi dan VImbldona

Drugi dan Vimbldona ubeležilo je najviše ne baš najbolje izdanje Rafaela Nadala koji je uspeo da izbori narednu rundu.

Dvostruki osvajač Vimbldona Rafael Nadal se dobro namučio protiv argentinskog tenisera Franciska Serundola (6:4, 6:3, 3:6, 6:4).

Foto: Tanjug/AP

Rafael Nadal

Nije ovo bila idealna partija drugog nosioca na turniru, ali ipak uspeo je uz poteškoće da savlada svog protivnika.

Slično je bilo i sa Nikom Kirjosom. Australijski teniser je posle pet dugih setova savladao domaćeg tenisera  Pola Džaba rezultatom 6:3, 1:6, 5:7, 6:7, 7:5.

On će u drugom kolu igrati protiv našeg igrača Filipa Krajinovića koji je bio bolji od Čeha Jirija Lehačke rezultatom 5:7, 6:4, 6:7, 7:6, 6:4.

Foto: Tanjug

Filip Krajinović

Najneprijatnije iznenađenje na turniru je svakakako deveti teniser sveta Feliks Ože Alijasim koji je poražen od Maksima Kresija rezultatom 6:7, 6:4, 7:6, 7:6.

Špancu je tako očišćen žreb sve do polufinala gde bi ga očekivao potencijalni duel sa Stefanos Cicipasom koji je danas pobedio Aleksandra Ričarda sa 7:6, 6:3, 5:7, 6:4.

Tome bi trebalo dodati da su od Vimbldona danas  odustali Mateo Beretini I Marin Čiliić zbog problema sa korona virusom.

Što se tiče ženskog žreba turnira. Dvostruka šampionka ovog turnira Petra Kvitova pobedila je 2. teniserku sveta Jasmin Paolini posle tri seta, 2:6, 6:4, 6:2.

Foto: REUTERS/Hannah McKay

Petra Kvitova

Finalstikinja Rolan Garosa Koko Gauf posle velike borbe savladala je Gabrijele Ruse rezultatom 2:6, 6:3, 7:5.

Poljska teniserka Iga Švjontek slavila je rutinski na startu Vimbldona, a uz to oborila i rekord.

Ona je bila bolja od Hrvatice Jane Fet rezultatom 6:0, 6:3 i tako zabeležila 36. uzastopnu pobede u sezoni. Tako je prestigla je Venus Vilijans i izjednačila rezultat iz 1990. godine, koji je napravila Monika Seleš.

Slavna američka teniserka Serena Vlijams poražena je u prvom kolu od Francuskinje Harmoni Tan rezultatom 5:7, 6:1, 6:7.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17