• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

13.07.2022

13:07

CRNE SLUTNJE PROFESORA KOJI JE PLJUVAO ĐOKOVIĆA ZBOG VAKCINE: Amerika neće saviti kičmu zbog Novaka!

reuters

Tenis

CRNE SLUTNJE PROFESORA KOJI JE PLJUVAO ĐOKOVIĆA ZBOG VAKCINE: Amerika neće saviti kičmu zbog Novaka!

Podeli vest

Novak Đoković osvojio je sedmi trofej na Vimbldonu, 21. grend slem u karijeri, ali je ipak u fokusu da li će naš igrati na Ju Es openu

Prema sadašnjem statusu, Novak Đoković neće moći da igra u Njujorku, jer je ulazak u zemlju dozvoljen samo strancima koji su vakcinisani. Pitanje je da li će Amerikanci do 29. avgusta, kada počinje poslednji grend slem promeniti kovid pravila.

Mark Konrad, profesor parava i etike, specijalizovan za sportsko pravo, kaže da je vrlo malo verovatno da će vlasti Sjedinjenim Američkih Država promeniti kovid pravila zbog Novaka Đokovića.

- Bilo je veliko iznenađenje ako promene politiku - kazao je profesor za ABC.

- Ne verujem da će neko saosećati sa Đokovićem. Takođe, ako dobije izuzeće, mnogi će pitati zašto ga je baš on dobio. Da li će vlada zaista da "savije kičmu" zbog jednog tenisera, koliko god on bio dobar? - pita se profesor Mark Konrad.

Foto: Starsport

Novak Đoković u Beogradu slavio osvajanje Vimbldona

Podsećamo, dotični profesor prozivao je Novaka Đokovića početkom ove godine, kada su našeg asa Australijanci zatvorili u hotel za migrante jer nije vakcinisan, a na kraju su ga posle desetak dana deportovali iz Australije.

Poništena mu je viza, kako su naveli, zbog javnog interesa, smatrali su da će, jer je nevakcinisan, negotivno uticati na Australijance. Konrad je tada rekao za Novaka da je poznati antivakser i da je pokušao sa izuzećem da dobije vizu i uđe u Australiju.

Naš as je posle osvajanja Vimbldona rekao da nema nameru da se predomisli i vanciniše da bi igrao na Ju Es openu.

- Nisam vakcinisan i ne planiram da se vakcinišem. Jedini način da uđem u Sjedinjene Američke Države je da se ukine obavezna vakcinacija kod njih, ili kako se to već zove tamo, odnosno da dobijem "izuzeće". Mislim da "izuzeće" nije realno, pa da i postoji - ne znam na čemu bi se temeljimo. Zaista ne znam, nemam odgovore na to pitanje...

Podsećamo, Novak danas otvara teniske teren u Visokom, blizu bosanskih piramida.

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Kaya

pre 1 godinu

I ne mora da ide.. On je number 1, igrao, il 'ne igrao..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija