• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. M.

16.07.2022

11:32

SPORTISTI PO UZORU NA NOVAKA IZBACILI MESO! Brojne Zvezde se ugledaju na srpskog tenisera!

Pixels/printscreen

Tenis

SPORTISTI PO UZORU NA NOVAKA IZBACILI MESO! Brojne Zvezde se ugledaju na srpskog tenisera!

Podeli vest

Luis Hamilton, Venus Vilijams, Nik Kirjos, Kajri Irving, Nemanja Gudelj i brojni drugi sportisti ne jedu više meso, delom i zbog toga što je Novak dokazao da se može do vrhunskih rezultata i bez popularne namirnice

Mnoge sportske zvezde prebacile su se na vegansku ishranu zahvaljujući Novaku Đokoviću, koji je dokazao da se i bez mesa može do vrhunskih rezultata i do zdravog tela.

Srpski teniser izbacio je meso iz ishrane 2015, kako iz etičkih, tako i iz zdravstvenih razloga, i više mu se nikada nije vratio.

Bori se za planetu

Veganska ishrana je jedini način da spasemo planetu, mene je Novak inspirisao
Luis Hamilton

Jedno vreme nije jeo mlečne proizvode i jaja, ali kao što je Informer juče ekskluzivno otkrio, opet ih je uvrstio u ishranu. Međutim, u Novakovom jelovniku za meso više nema mesta niti će ga biti.

- U biljnoj ishrani ima dosta izvora proteina. Mnogi znaju samo za meso, koje je u našoj kulturi nezaobilazna namirnica. Ja mu se ne vraćam i ne podležem pritisku da to promenim - govorio je Nole.

Serena menja ishranu

Naš as je popularizovao takvu ishranu u javnosti. Vozač Formule 1 Luis Hamilton je 2017. takođe izbacio sve namirnice životinjskog porekla iz ishrane. Njegova fascinacija Noletovom ishranom je toliko daleko otišla da čak i Luisov pas, engleski buldog Rosko, jede hranu isključivo na biljnoj bazi.

- Veganska ishrana je jedini način da spasemo planetu. Kajem se što ranije nisam izbacio meso i ostale proizvode iz ishrane. Proizvodnja mesa najviše zagađuje našu planetu. Procvat mlečne i mesne industrije dovodi do okrutnosti prema životinjama i propadanja mora i klima. Stotinama godina nas lažu da je dobro jesti meso. Tužno je što mnogi ignorišu sve što se dešava s našom planetom. Mene je Novak inspirisao i svi treba da se ugledaju na njega - rekao je sedmostruki šampion Formule 1 u "Netfliksovom" filmu "Oni koje menjaju stvari".

Foto: Tanjug

Lusi hamilton ne jede meso



Osvajačica 23 grend slem titule u singlu i dublu, čuvena Amerikanka Venus Vilijams u 43. godini učestvovala je na Vimbldonu u miks dublu i takođe je veganka. Ona je toj ishrani posvećena otkad joj je otkriveno reumatološko oboljenje.

- Samo ponekad pojedem meso, ali veganska ishrana mi je promenila život nabolje - kaže prijateljica Novaka Đokovića, jedna od retkih koja ga je podržala u odluci da se ne vakciniše.

Foto: Tanjug

Vensu Vilijams ponekad jede meso



Njena sestra Serena Vilijams nije veganka, ali zanimljivo je da ne jede meso dok se takmiči, već samo kada ne igra na turnirima duže vreme.

Novak joj promenio život

Kanadska teniserk Bjanke Andresku (22) je otkrila kako joj je Srbin promenio život. Ispričala je neke zanimljive detalje o bezglutenskoj ishrani i otkrila koliko joj je Nole pomogao. Nada se da će sa njim moći da radi i na inicijativi oko mentalnog zdravlja.

- Pročitala sam Novakovu knjigu 'Serviraj za pobedu' i zbog toga ne jedem gluten. Hvala mu na tome, mada možda i ne toliko, jer mi gluten nedostaje. Šalim se malo. Promenio mi je život na bolje od tada. Nadam se da ću moći sa njim da pričam uskoro o mentalnom zdravlju, možda započnemo nešto - ispričala je Bjanka.


Novi prijatelj Novaka Đokovića Nik Kirjos poznat je kao veliki ljubitelj životinja, što je njegov razlog za izbacivanje mesa iz ishrane.

- Već neko vreme sam veoma strastven kada su u pitanju prava i život životinja. Zato ne jedem meso - kaže finalista Vimbldona.

Foto: Tanjug/AP

Nik Kijros je izbacio meso iz ishrane

Lepotica protiv farmi

Kontroverzna NBA zvezda Kajri Irving takođe ne jede meso.

- Neću menjati ishranu. U boljem sam raspoloženju otkad sam vegan i imam mnogo više energije - otkriva košarkaš Bruklina.

Svetska i olimpijska šampionka sa fudbalskom reprezentacijom SAD, atraktivna Aleks Morgan takođe je veganka, ali iz etičkih razloga. Ona se bori za prava životinja i glasno se protivi farmama u svojoj državi, a samo ponekad jede jaja.
 

Veganski stek kao pravi

Novak Đoković u svom restoranu u Beogradu nudi brojne veganske i bezglutenske proizvode. Najpoznatija je veganski stek od povrća, za koji mnogi tvrde da podseća na šniclu. Služi se sa veganskim majonezom, a cena je 950 dinara. Posebno su popularni veganski kolači, koji su omiljeni na meniju Novaka i Jelene Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija