• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.07.2022

09:46

FEDERER OTERAO MEDVEDEVA? Englezi znaju zašto Rus neće igrati na Lejver kupu!

Reuters

Tenis

FEDERER OTERAO MEDVEDEVA? Englezi znaju zašto Rus neće igrati na Lejver kupu!

Podeli vest

Danil Medvedev je prošle godine igrao na Lejver kupu, a sada mediji prenose da bi ove sezone drugi teniseri mogli da zauzmu njegovo mesto

Danil Medvedev najverovatnije neće biti pozvan na Lejver kup iako je najbolji teniser sveta, a sve zbog rata Rusije i Ukrajine. Zbog toga nije igrao ni na Vimbldonu, pošto su Englezi zabranili učešće Rusima i Belorusima.  

Federe tera Medvedeva

Osim Rodžera Federera, za "Tim Evropa" igraće još Novak Đoković, Rafael Nadal i Endi Marej. Pitanje je ko će još od igrača dobiti pravo nastupa. Britanski list "Ekspres" piše da Medvedevu možda ne bude dozvoljeno da igra. Najverovatnije će umesto njega na Lejver kupu igrati Karlos Alkaraz.

Odluka je na na Rodžeru Federeru, koji je idejni tvorac Lejver kupa. Međutim, verovatno će biti pod pritiskom sponzora turnira da Medvedev ne bude jedno od zaštitnih lica u trenutku dok rat u Ukrajini još traje.

Foto: REUTERS/Andrew Couldridge

Danil Medvedev

Inače, Federer se nije oglašava, niti je dao stav  o zabrani ruskih i beloruskih tenisera na Vimbldonu, kao i uklanjanju njihove zastave sa zvaničnih kanala.

Za "Tima Svet" će igrati  Feliks Ože-Alijasim, Tejlor Fric i Dijego Švarcman, a neće biti preveliko iznenađenje ako Nik Kirjos dobije "pozivnicu".

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija