• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.07.2022

07:00

ĐOKOVIĆ ISPADA IZ TOP 10? Kolaps ako ne bude igrao na Ju Es openu! Novak zna šta sledi!

reuters

Tenis

ĐOKOVIĆ ISPADA IZ TOP 10? Kolaps ako ne bude igrao na Ju Es openu! Novak zna šta sledi!

Podeli vest

Novak Đoković je trenutno na sedmom mestu na ATP listi, a ukoliko ne bude igrao na Ju Es openu sledi novi pad, jer je prošle sezone igrao u finalu i poražen je od Danila Medvedeva, pa će izgubiti bodove

Novak Đoković bez problema može da igra na Ju Es openu iako nije vakcinisan, ali zbog korona pravila ne može da uđe u Ameriku. US Open se igra od 29. avgusta do 5. septembra, a kako trenutno stvari stoje, malo je verovatno da će Amerikanci promeniti kovid pravila. 

Đoković je posle osvajanja Vimbldona poručio da se nada povoljnim vestima iz Amerike, kao i da nije vakcinisan i da se neće vakcinisati. Na Vimbldonu nije bilo bodova, jer je ATP kaznio Engeze pošto su zabranili Rusima i Belorusima da igraju zbog rata u Ukrajini. Novak je osvojio trofej, ali ostao bez 2.000 bodova i pao na sedmo mesto.

Novakov pad na ATP listi

Ako ne bude igrao u Njujorku sledi novi pad i ispadanje iz Top 10. Đoković od prošle godine brani finale US opena i 1.200 bodova. To znači, ukoliko ne bude mogao da igra, da će Novak posle turnira u Njujorku, umesto sadašnjih 4.770 bodova imati 3.570 bodova. Prema trenutnom stanju na ATP listi, to bi bilo dovoljno za deveto mesto. Ali, ostali teniseri će igrati i možda napredovati, jer pre Ju Es opena na programu su mastersi u Kanadi i Sinsinatiju. 

Takođe, Novak Đoković je poručio da, ako ne bude igrao u Njujorku, neće se vraćati na teren do kraja sezonu, Završnog mastersa u Toronu, pa možemo samo da se nadamo da neće ispati iz TOP 20.

Nole je isvajanjem Vimbldona obezbedio završni masters u godini, ali ne sme da ispadne iz TOP 20. 

Foto: reuters

Novak Đoković se neće vakcinisati

- Biću na odmoru u narednih nekoliko nedelja i onda ću čekati, nadam se dobre vesti iz Amerike. Voleo bih da igram tamo. Ako se to ne dogodi onda ću morati da razmislim o svom rasporedu. Iskreno, sumnjam da ću ići i juriti poene. Kako sam razumeo od mog agenta, osvajanje Grend slema bi se kvalifikovalo za ATP finale, osim ako niste u top 20. Sa do sada osvojenim poenima verujem da ću biti u prvih 20. Pretpostavljam da imam dobre šanse da sam već na ATP finalu. Neću se opterećivati zaista da moram da idem i igram turnire da dobijam bodove - kazao je Nole posle osvajanja Vimbldona. 

Grend slem je važan

Foto: reuters

 

Poslednji put je Novak Đoković bio ovako nisko rangiran na ATP listi 13. avgusta 2018. godine kada je bio na 10. poziciji. Podsećamo, već 8. oktobra 2018 se vratio na treće mesto, pošto je nakon problema sa povredom lakta te godine bio šesti, pa deseti na ATP listi, čak i ispao iz TOP 10. U jednom momentu je bio 22, 28.maja 2018. Međutim, posle osvajanja Vimbldona, Sinsinatija, Ju Es opena i Šangaja, Nole se 5. novembra vratio na tron.  Ako mu budu dozvolili da igra na Ju Es opena, svašta može da se desi do kraja godine.

Mada, Novaka Đokovića i ne zanima poredak na ATP listi.

Mene to više ne zanima. Sada me samo zanimaju Grend slemovi - kazao je Novak. 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija