• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

22.08.2022

07:50

Novaka NEPRAVDA udaljava od trona na ATP listi! CICIPAS PRESTIGAO ĐOKOVIĆA

reuters

Tenis

Novaka NEPRAVDA udaljava od trona na ATP listi! CICIPAS PRESTIGAO ĐOKOVIĆA

Podeli vest

Nakon Mastersa u Sinsinatiju ATP lista je doživela nekoliko promena u Top 10. Doduše, ne samo tu, jer je Hrvat Borna Ćorić napravio senzaciju i sa 123 mesta stigao na 29. poziciju! Nažalost, Novak Đoković nije ni u najboljih pet trenutno

Novak Đoković ispašta zbog rigoroznih mera i svog stava da se ne vakciniše, pa je iako je u sjajnoj formi i bez sumnje čovek koji zaslužuje da bude na tronu po igračkim kvalitetima, ostao na šestom mestu! 

Sada je srpski as ispred Kaspera Ruda, koji je sa pete pao na sedmu poziciju, dok je Stefanos Cicipas napredovao za dva mesta i pretekao i Đokovića i Ruda zbog plasmana u finale Sinsinatija!

Foto: REUTERS/Toby Melville

 

Jedna od promena je i to što je Feliks Ože Alijasim sa devete dospeo na osmu poziciju, a u Top 10 je od ove nedelje i Kameron Nori, koji je takođe napredovao za jednu poziciju.

Foto: printscreen

 

Među najboljih 10 igrača na turu je posle dugo vremena ispao Andrej Rubljov, koji je sa osme pao na 11. poziciju.

Foto: Tanjug

 

Hrvatski teniser Borna Ćorić, koji je osvojio svoj prvi Masters u karijeri, a pri tom savladao Nadala, Bautista Aguta, Ože Alijasima, Norija i na kraju Cicipasa, je sa zarađenih 1.000 bodova skočio sa 123 mesta na ATP listi i sada je 29. reket sveta i na taj način biće nosilac za US Open.

Foto: Tanjug/AP

 

Nemac Aleksander Zverev zbog povrede nije mogao da brani titulu u Sinsinatiju, pa je izgubio 1.000 bodova i sada je Nadal blizu tome da ga pretekne, jer Zverev ima samo 130 bodova više. Medvedev će sigurno ostati bez prvog mesta ukoliko ne odbrai titulu na US openu, kojipočinje 29. avgusta!

Kako stoje stvari, Novaka Đokovića nećemo gledati u Njujorku, pošto još nije promenjena politika Amerike oko ulaska u zemlju nevakcinisanih stranaca. Novak trenutno ima 4770 bodova, a ukoliko i definitivno ne bude mogao da igra na US openu, čeka ga novi pad i imaće 1.200 bodova manje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Bojan

pre 1 godinu

Nije nepravda ga udaljila od trona, već tvrdoglavost. Da se vakcinisao ne bi imao problema. Svi smo mi ludi koji dobijamo vakcine da sačuvamo svoje zdravlje i zdravlje drugih. Šta treba? Da prkosimo opakoj bolesti? Ti koji prkose, uvek se "lepo" i provedu. Neka samo veruju u Boga, jer je danas jedino pravedan.

Teniser

pre 1 godinu

Ne mogu da kažem da mi je žao Đokovića - da je bio pametan i slušao Srđana i Dijanu (umesto budala) danas bi već imao oborene sve rekorde i već sada bi bio i zvanično proglašen za najboljeg tenisera svih vremena. Ovako je omogućio ATP mešetarima i anglosaksoncima da učine sve kako bi ga u tome sprečili i otvorili put Nadalu da bude GOAT (Federer nema ni teorijske šanse pored njih dvojice). Ako neko misli da za Vimbldon bodovi nisu dobijeni zbog Rusa vara se, "meta" je bio Đoković jer bi sa tih 2000 bodova i dalje bio neprikosnoveno prvi. Sam je tako izabrao da radi prema tome nema mesta suzama i kukanju ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija