• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

07.09.2022

10:51

AMERIČKI MILIJARDER PODRŽAO ĐOKOVIĆA! Stao uz Srbina, mrzitelji će da puknu od muke!

printscreen

Tenis

AMERIČKI MILIJARDER PODRŽAO ĐOKOVIĆA! Stao uz Srbina, mrzitelji će da puknu od muke!

Podeli vest

Američki milijarder Bil Akman, direktor hedž fondar, podržao je Novaka Đokovića i PTPA, tenisku asocijaciju koju je pre nekoliko godina osnovao srpski as

Novak Đoković i Vasek Pospišil vode PTPA, a osnovni cilj im je da pomognu slabije plasiranim teniserima. Zbog toga je naš as već godinama na udaru ATP-a, koji koristi svaku priliku da mu se osveti. Novak sada nije igrao na Ju Es openu, jer nije mogao da uđe u Ameriku pošto nije vakcinisan, a nije mali broj onih koji smatraju da jeto moglo da se promeni da je reagovao ATP.

Milijarder Bil Akman podržao je jednog od najbiljih tenisera ikada, a u emciji CNBC gostovao je sa Ahmadom Nasarom, novim izvršnim direktorom. 

Milijarder pomaže Novaku

Akman je kaže da Đoković i Pospišil žele da pomognu profesionalnim igračima i da ovu priliku smatra isključivo filantropskom jer voli tenis. Takođe, navodi da nema problema sa sponzorisanjem tenisera, jer igrali ne mogu da budu deo tura bez finansijske podrške. Jedan igrač, kako kaže mora da uloži oko 350.000 dolara godišnje za turneje, uz prihod od samo 20.000 dolara od nagrada. On je 2014. godine, Akman je sponzorisao 16-godišnjeg Frensisa Tijafoa, omogućivši mu da igra na US Openu. 

Foto: printscreen

Bil Akman

- Ako niste među 100 najboljih tenisera na svetu, verovatno ćete izgubiti novac na turneji i zaraditi manje od minimalne plate. Đoković je pokrenuo PTPA kao organizaciju za pomoć budućim teniserima, on nije investitor. Međutim, organizacija vraća kapital onima koji su dali doprinos udruženju - rekao je Akman. 

Nasar kaže da teniseri ne mogu da se porede sa sportistima u NFL, MLS...

- Tenis je globalno popularniji od američkog bejzbola i fudbala, ali čini samo 10 odsto prihoda tih sportova - rekao je Nasar. 

Udruženje profesionalnih tenisera obezbedilo je 26 miliona dolara za finansiranje, najviše zahvaljujući Akmanu. Takođe, plan je da mu se pridruže novi sponzori. 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija