• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

24.09.2022

10:35

GENIJE! SPORTSKA IKONA! Leo Mesi, Bufon... Federeru stižu PORUKE IZ CELOG SVETA! Njegove reči ga posebno DIRAJU U SRCE!

reuters

Tenis

GENIJE! SPORTSKA IKONA! Leo Mesi, Bufon... Federeru stižu PORUKE IZ CELOG SVETA! Njegove reči ga posebno DIRAJU U SRCE!

Podeli vest

Švajcarski teniser Rodžer Federer zvanično je završio karijeru, a poslednji meč odigrao je na Lejver kupu u Londonu, u dublu sa Rafaelom Nadalom koji se završio porazom.

Po završetku oproštajnog susreta viđeni su dirljivi momenti, a sam Federer je priznao da se pribojava da će ga emocije savladati u obraćanju, nakon što se njegova slavna karijera završila na Lejver kupu u petak, prenosi Rojters.

Stizale su Rodžeru ovih dana poruke kojima su mu bivši i sadašnji asovi odali priznanje na svemu što je uradio u karijeri.

Javili su se i bivši i sadašnji košarkaši, fudbaleri, među kojima je i Đanluiđi Bufon, čija je poruka bila naročito interesantne sadržine.

- Postoje sportske ikone koje zaustavljaju naše živote na trenutak kada kažu da je dosta. Nekim ljudima treba dati eliksir života, šteta je videti ih kako prestaju - poručio je čuveni golman.

Foto: Tanjug/AP

Za razliku od Federera koji je kraj odsvirao u 41. godini, Italijan ne planira penziju iako je u januaru ove godine napunio 44.

- I dalje se osećam jakim i konkurentnim i oni koji se tako osećaju ne smeju da prestanu. Postoji još jedan razlog, živim svoje zlatno doba. A to znači da mogu sve. Ako prestanem, srećan sam. Ali, mogu da nastavim koliko želim. Nisam osvojio Ligu šampiona? Nije me briga. Bio sam srećan što sam se borio - dodao je Bufon.

Federera je spomenuo i Lionel Mesi, kratkom ali upečatljivom porukom na "Instagramu".

Foto: Tanjug/AP

- Genije, jedinstveni u istoriji tenisa i primer za svakog sportistu. Želim ti sve najbolje u novom životnom poglavlju, nedostajaće nam da te vidimo na terenu - poručio je Argentinac.

Federera je u penziju video porukom u ispratio i Pit Sampras, čovek kojeg je upravo Rodžer zamenio početkom 21. veka na vrhu svetskog tenisa. 

Njegove reči mu posebno znače:

- Ne znam odakle da počnem, pa ću krenuti od početka. Kada smo se upoznali, imao si samo 19 godina, bio si igrač koji obećava, ali se već mnogo pričalo o tebi. Vodili smo veliku bitku na centralnom terenu Vimbldona i pobedio si me u pet setova - prisetio se Sampras njihovog okršaja na Vimbldonu 2001. godine i dodao: - Sećam se da sam napustio teren sa osećajem da sam naišao na sebi ravnog.

Priznaje i čuveni Amerikanac da u tom trenutku ni on sam nije bio svestan koliko će zapravo uspeha postići taj mladić iz Švajcarske koji ga je nadvisio u "Ol Ingland klubu".

- Nisam znao da ćeš 20 godina kasnije imati 20 grend slemova, da ćeš godinama biti broj jedan, da ćeš dominirati našim sportom; u stvari, da ćeš postići sve - zaključio je Sampras.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija