• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.10.2022

13:11

ĐOKOVIĆ JOŠ NIJE OTKAZAO UČEŠĆE! Hrvat najavio odustajanje, a evo šta piše na Novakovom sajtu!

reuters

Tenis

ĐOKOVIĆ JOŠ NIJE OTKAZAO UČEŠĆE! Hrvat najavio odustajanje, a evo šta piše na Novakovom sajtu!

Podeli vest

Goran Ivanišević, trener Novaka Đokovića, otkrio je da bi Srbin mogao da otkaže učešće na mastersu u Parizu, pa čekamo zvaničnu potvrdu

Ipak, na zvaničnom sajtu sedmog tenisera na ATP listi, i dalje u najavi stoji da je takmičenje u Parizu naredni turnir na kom će igrati naš as. Masters u Parizu na programu je od 31. oktobra do 6. novembra.  

Novak Đoković brani 1.000 poena u Parizu, pošto je prošel sezone u finalu savladao Danila Medvedeva 4:6, 6:3, 6:3. Masters počinje za 10 dana, pa Novak svakakao ima dovoljno vremena da se predomisli. 

Novak igra u Parizu

- Jasno je da će igrati u Torinu, a ostaje pitanje hoće li pre toga ići u Pariz - kazao je Ivanišević za "Sportske novosti". 

Posle dva trofeja u nizu, nadali su se navijači da će Novaka Đokovića videti u Parizu, ali će sedmi teniser sveta ipak možda odustati od poslednjeg mastersa u godini.

Što se tiče Australijan opena, Đoković čeka dozvolu za ulazak, pošto ima trogodišnju zabranu zbog ukidanja vize. Početkom godine je deportovan iz Australije jer nije vakcinisan. Nole nije promenio mišljenje, a videćemo da li će Australijanci.

Rekordan fond u Torinu

Završni Masters u Torinu igra se od 13. do 20 novembra, a potvrđen je i rekrodni nagradni fond, pa će teniseri lepo zaraditi.

Novčane nagrade su tri puta veće nego 2019. godine, pre pandemije korona virusa. Neporaženom šampionu pripašće neverovatnih 4.7 miliona dolara. Teniser, ako pobedi sva tri meča u grupi, zaradiće 1.459.000 dolara, dok igrač koji u Torinu bude rezerva, dobiće 150.000 dolara, čak i ako ne odigra nijedan meč. Ukupan nagradni fond za Završni masters u sezoni je 14.750.000 dolara.

- Kako se ništa nije promenilo u njegovim razmišljanjima o vakcini, treba videti što će i kako odlučiti Australijanci - kazao je Goran.

Foto: reuters

Novak Đoković

Srpskom teniseru je zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine posle deportacije. Australija je u julu ukinula pravilo prema kojem se od međunarodnih putnika traži da obelodane svoj vakcinacioni status, a Ðoković je i dalje nada "pozitivnim vestima". 

Nije na odmet pomenuti, Svetski kriket kup (ICC) je počeo u nedelju u Australiji i neće biti obaveznog testiranja igrača ukoliko se pokaže da je neko od njih zaražen koronavirusom. Na timskim doktorima je da dozvole igraču da igra ili da ga pošalju u izolaciju, prenose mediji u Australiji. Ovo je prvi put da se održava neki sportski događaj u Australiji od početka pandemije bez ograničenja, malo apsurdno, jer su Australijanci početkom godine od Novaka napravili neprijatelja broj jedan jer nije vakcinisan.

Kreg Tajli, direktor Australijan opena, voleo bi da vidi Novaka Đokovića na turniru u Melburnu naredne godine, ali kaže da to ne zavisi od njega. Đoković je tokom karijere osvojio 21 grend slem, a čeka devet titula u Melburnu. 

Vlada odlučuje

- Što se mene tiče Novak je dobrodošao na Australijan open. Ali, sada je potrebno da se stvari rešavaju između njega i federalne Vlade. Mi na to nećemo i ne možemo da utičemo. Kada i ako oni reše problem, mi ćemo pratiti dalje instrukcije - rekao je Tajli, koji je, kako se spekulisalo početkom godine, znao šta se sprema Novaku po dolasku u Melburn, što je on negirao.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina
Politika

Beograd podržava Lajčakov proces za formiranje ZSO! Petković je preneo jasnu poruku, ovo se čeka 11 godina

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković, zajedno sa ambasadorom Markom Đurićem, razgovarao je danas sa ambasadorima i predstavnicima zemalja Kvinte u Beogradu i predstavnikom Delegacije Evropske unije o neophodnosti formiranja ZSO, poslednjoj rundi dijaloga Beograda i Prištine, koji je nedavno održan u Briselu, kao i o političko-bezbednosnoj situaciji na KiM.

02.05.2024

14:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija