• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.10.2022

06:59

OVAJ ČOVEK JE VEĆ POMAGAO ĐOKOVIĆU! Australijanac raskrinkao podle poteze bivše vlasti i LAŽI političara!

pexels/tanjug/rojters

Tenis

OVAJ ČOVEK JE VEĆ POMAGAO ĐOKOVIĆU! Australijanac raskrinkao podle poteze bivše vlasti i LAŽI političara!

Podeli vest

Doktor Abul Rizvi, australijski kolumnista i bivši zamenik sekretara Odeljenja za imigraciju, pozvao je tamošnje vlasti da puste Novaka Đokovića da igra na prvom grend slemu u 2023.godini

Novak je pre nekoliko dana otkrio da ima dobre naznake, ali nezvanično, da bi mogao da igra u Australiji.

Devetostruki šampion prvog grend slema sezone čeka zeleno svetlo za ulazak u Australiju, pošto je u januaru bio deportovan, a onda je dobio i trogodišnju zabranu ulaska.  Novaku su početkom godine uzeli vizu po dolasku u Melburn, te da je držan zatvoren u hotelu. Posle desetak dana maltretiranja Đokovića su deportovali, jer nije vakcinisan protiv korone, a iz istog razloga tokom sezone nije igrao na mastersima u Indijan Velsu, Majamiju, Kanadi, Sinsinatiju i grend slemu u Njujorku - Ju Es openu

Vlada Albanezea mora da ukine Novaku Đokoviću trogodišnju zabranu ulaska u Australiju, koju je ranije ove godine uvela Morisonova vlada - jasan je Abul Rizvi, koji podseća da bivša ministarka unutrašnjih poslova Karen Endrjuz, koja je vodila optužnicu za ukidanje Đokovićeve vize, kaže da nema razloga da se zabrana ukine.

Rizvi već pomagao Đokoviću

Abul Rizvi je početkom godine, kada su Australijanci držali zatvorenog Novaka Đokovića, imao savet za Đokovićeve advokate.

- Da sam Novakov advokat, postavio bih tri pitanja. Prvo: Ako moj klijent nije ispunio zakonske uslove, zašto ste mu dali vizu? Drugo: Ako ste bili zabrinuti zbog vize mog klijenta, zašto niste otkazali pre nego što je ušao u avion. Treće: S obzirom da ste mu dali vizu, a nijedna okolnost se nije promenila od tada, po kom osnovu možete da otkažete vizu? - pokušao je Rizvi da pomogne Đokoviću početkom godien.

- Endrjuz pokušava da odvrati pažnju od užasnog načina na koji je vodila slučaj. Saga o Đokoviću počela je u novembru prošle godine kada je Ministarstvo unutrašnjih poslova (DHA) njemu i nizu drugih tenisera i funkcionera koji su bili u identičnim okolnostima odobrilo vizu. Nakon što je odobrio vizu, DHA je implicitno rekao da je Đoković ispunio zdravstvene odredbe Zakona o migracijama. Odgovori koji je DHA dao Senatu imali su za cilj da prikriju grešku u dodeli vize Đokoviću. Kada je Đoković objavio na društvenim mrežama da je dobio vizu i da dolazi u Australiju, izbio je bes javnosti. Prvobitni odgovor Skota Morisona bio je da okrivi vladu Viktorije za to što je Đokoviću odobrila izuzeće, rekavši da je to u potpunosti stvar vlade Viktorije i da Komonvelt prihvata svako medicinsko izuzeće koje daju vlade država. Ovo je bio odraz tadašnje politike australijske vlade, a 24 sata pre nego što je Đoković sleteo, politika Morisonove vlade je promenjena. Zvaničnici australijskih graničnih snaga (ABF) više ne bi prihvatali izuzeća državne vlade, već bi išli dalje kako bi utvrdili da li su važeća. Đoković je bio prva osoba na koju je primenjena nova politika. Po dolasku na aerodrom u Melburnu, Đoković je detaljno ispitivan, njegova viza je ukinuta jer se smatralo da predstavlja rizik za javno zdravlje. Odveden je u imigracioni pritvor u hotel u Melburnu, koji je za azilante. 

Foto: Ilustracija

 

Australijanac navodi da je Morison brzo promenio ploču. 

- Zagrmeo je "pravila su pravila“, ali nije rekao da je njegova vlada promenila pravila samo za Đokovića. Đoković je uspešno žalbu na ukidanje vize, zbog proceduralne pravičnosti. Pušten je  i nastavio je da se priprema za turnir. Nekoliko dana kasnije, Morisonova vlada je  drugi put ukinula Đokoviću vizu. Ministar za imigraciju Aleks Houk priznao je da Đoković ne predstavlja rizik za javno zdravlje, ali da postoji rizik da će njegovo prisustvo u Australiji "podsticati raspoloženje protiv vakcinacije.

Đoković je deportovan i dobio je trogodišnju zabranu ulaska u Australiju.

- Obrazloženje za drugo ukidanje vize bilo je izmišljeno. Bilo je i još uvek ima više nego dovoljno istaknutih Australijanaca koji zastupaju stav protiv vakcinacije. Đokovićevo prisustvo ne bi promenilo ova osećanja. Australijska pravila o ulasku putnika više ne zahtevaju da se ljudi vakcinišu, tako da je Đokovićev vakcinalni status sada irelevantan. Ako postoji zabrinutost da bi Đoković mogao da podstakne "antivakcinacioni sentiment“, Vlada bi mogla da zahteva od njega da se prijavi da ne bi javno komentarisao bilo šta u vezi sa vakcinacijom. Ukidanje trogodišnje zabrane bila bi odgovarajuća nadoknada za užasno postupanje Morisonove vlade prema Đokoviću - zaključuje australijski doktor.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija