• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.11.2022

07:32

NADAL POSLE TOTALNOG FIJASKA brutalno iskren: Razočaran sam!

reuters

Tenis

NADAL POSLE TOTALNOG FIJASKA brutalno iskren: Razočaran sam!

Podeli vest

Španski teniser Rafael Nadal poražen je od Tejlora Frica (7:6, 6:1) u prvom kolu ATP Tur Finala u Torinu.

Vlasnik 22 Grend slem titule nije uspeo da pruži dobru partiju protiv Amerikanca, koji ga je u drugom setu deklasirao. Bila je ovo druga pobeda Amerikanca protiv Španca, pošto je od njega bio bolji i u finalu na mastersu u Indijan Velsu. 

Nadal razočaran

- Mislim da je prvi set bio solidan, ali Tejlor je imao neverovatan meč. Moja partija u drugom setu bila je razočaravajuća. Servis mi je dobro funkcionisao u prvom setu, ali sam imao teškog rivala prekoputa, a na ovom meču svaki detalj je pravio razliku. Oni su bili na strani tenisera koji je imao više samopouzdanja - rekao je Nadal posle poraza.

Nadal je od Ju Es opena igrao samo na mastersu u Parizu, u kome je zaustavljne u drugom kolu. 

- Povratak na teren posle nekoliko mečeva nije idealan scenario. Kada se vratim iz povrede potrebne su mi pobede da bih vratio samopouzdanje. Ali kada igrate protiv najboljih, onda se stvari komplikuju. Ovo nije idealan turnir na kojem treba da vratim samopouzdanje. Moram to da prihvatim i nastavim da radim. Učinak na treningu je bio mnogo bolji nego na meču. Znam da imam pravi stav, ali ne pokazujem potreban nivo u mečevima.

Foto: reuters

Rafael Nadal 

Španac ne krije da je razočaran.

- Znam da je ovo što mi se dešava normalno posle svega što se dogodilo u poslednjih pet meseci, ali to me ne sprečava da budem razočaran. U većini poena on je napadao, a ja se branio. Nedostajala mi je brzina nogu i mentalna snaga. Igrao je na odličnom nivou i stavljao me pod pritisak.

Nadal će morati da pobedi Feliksa Ože-Aljasima, ako želi da zadrži realne šanse za plasman dalje.

- Ko bude izgubio, ispada. Nadam se da ću biti spreman za ovaj veliki izazov -  zaključio je Nadal, koji će protiv Feliksa igrati u utorak od 14.00 časova.

 

Standings provided by Sofascore

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 1 godinu

Ovo je samo početak, tek ćeš da budeš razočaran.

Doca

pre 1 godinu

Pojačaj ti prijatelju doping, ionako te ne kontrolišu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija