• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

15.11.2022

19:30

DOČEKAO! Alijasim OTKRIO kako je stigao do PRVE POBEDE nad Rafom u karijeri! Evo šta mu je Toni Nadal pričao o bratancu!

Tanjug/AP

Tenis

DOČEKAO! Alijasim OTKRIO kako je stigao do PRVE POBEDE nad Rafom u karijeri! Evo šta mu je Toni Nadal pričao o bratancu!

Podeli vest

Kanadski teniser Feliks Ože Alijasim uspeo je da prvi put u međusobnim okršajima savlada Bika sa Majorke i zadrži šanse za plasman u polufinale Završnog Mastersa u Torinu

Tek u trećem pokušaju momak iz Montreala uspeo je da pobedi Rafu, revanširavši se na taj način za nezaboravan poraz sa Rolan Garosa kada je Nadal slavio u pet setova.

- Nisam bio siguran da ću biti ovde jednog dana i da li će sve ostati samo san. Velika je razlika u godinama među nama, sve to govori kakav je on šampion i kakav je primer i dalje. Sa 36 godina dobija momke koji su u dvadesetim. Veliki je šampion - rekao je Feliks Ože-Alijasim.

Posle prvog trijumfa u drugom kolu, značajno su porasle šanse Kanađaninu za plasman među četiri najbolja na takmičenju u "Pala Alpitur" areni.

- Sada imam pobedu i poraz. Nadam se da sa dve pobede idem dalje. Da vidimo kako će biti. Kasper i Tejlor igraju kasnije, a onda ja igram sa Tejlorom za dva dana. Neće biti lako. Igrao je zaista dobro ove godine, a ovi uslovi su savršeni za njega. Iskoristiću iskustvo Tonija Nadala u ovim situacijama, od velike mi je pomoći. Imam jako poštovanje prema njemu i njegovoj porodici. Posebno je neobično igrati sa Rafom kada je Toni tu, ali mi se takmičimo, dajemo sve od sebe.

Otkrio je da li je dobio neki poseban savet od svog trenera Tonija Nadala, Rafinog strica.

- Znam Rafu, gledao sam kako igra, igrali smo ranije. Kada igram sa njim ili Đokovićem, moj trener, da mi statistiku prethodnih mečeva, šta je išlo, šta nije, tako da imam ideju. Van toga, Toni mi nije rekao ništa posebno. Starno ništa specijalno, samo me hrabri da dam sev od sebe, da osetim da sam dao sve od sebe na terenu, pobedio ili izgubio. To je najvažnije za njega i sve nas u timu - dodao je mladi teniser.

Foto: reuters

Toni Nadal

Imao je odlične brojke u ovom meču, pogodio je 15 asova, dobio 81 odsto poena posle prvog servisa. Na kraju odnosu i vinerima bio je 32-13 u korist kanadskog igrača.

- Pomoglo mi je to što sam imao već jedan meč ovde. Navikao sam se na uslove na centralnom terenu. Osećao sam bolje lopticu, servis je bio odličan, bekhend i retern su me služili bolje. Udarao sam konstantnije i kvalitetnije. Kad igram tako, dokazao sam da mogu da pobedim bilo kog od najboljih igrača na svetu - istakao je Feliks Ože-Alijasim.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!
Srbija

Da li znate ko su 1.300 kaplara? Herojstvom i hrabrošću se upisali u srpsku istoriju: Besmrtni bataljon!

Pobeda Srpske vojske na Ceru je bila istorijska, ali gubici u ljudstvu bili veliki. Iz stroja je izbačeno čak 259 oficira i 16.045 podoficira i vojnika. Za tadašnju Srbiju od oko 4 miliona stanovnika, to je bio nenadoknadiv gubitak, naročito imajući u vidu da je u Balkanskim ratovima 1912-13 Srpska vojska izgubila oko 44 hiljade oficira, podoficira i vojnika. Veliki gubici u starešinskom kadru bili su istovremeno i veliki gubici srpske inteligencije i školovanih starešina. Ovo je priča o 1.300 kaplara.

08.05.2024

07:05