• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

02.01.2023

14:00

PRED NOVAKOM JE ISTORIJSKA 2023. GODINA! Cilja NAJVAŽNIJI REKORD, hoće da sruši Nadala i Štefi Graf!

Informer

Tenis

PRED NOVAKOM JE ISTORIJSKA 2023. GODINA! Cilja NAJVAŽNIJI REKORD, hoće da sruši Nadala i Štefi Graf!

Podeli vest

Za Novaka Đokovića je 2022 . godina bila paklena, ali 2023. obećava spektakularne mečeve, nove rekorde, nove stranice istorije "belog sporta"...

S obzirom na to šta su mu sve ove sezone priredili Novak Đoković je  pokazao da je jači od svega. Da ne pominjemo deportaciju iz Australije, pa zabrana Amerikanaca da igra na US openu i na Mastersima u toj zemlji...

Propustio je kompletnu američku turneju: Indijan Vels, Majami, US Open, Toronto, Sinsinati, sprečili ga da igra za 10.000 bodova jer se ni osvojeni Vimbldon nije računao... Proživeo je neviđenu sportsku nepravdu, a on je i dalje najbolji!

Može na ATP listi da piše šta hoće, mogu da ga sabotiraju, da mu ne daju da igra, ali Novak Đoković je najbolji!  Godinu je i pored svega završio sa pet pehara u rukama: Vimbldon, Završni masters u Torinu, masters Rim, ATP 500 Astana i ATP 250 turnir Tel Aviv. Evo nekoliko smelih predviđanja za 2023. godinu.

Jubilarni 10. trofej u Melburnu

Devet puta u karijeri je Đoković trijumfovao na Australijan openu i ovog januara u Melburnu (od 16. do 29. januara) juri jubilarnu desetu titulu. Srpskom teniseru je nakon što je deportovan početkom 2022. godine, zabranjeno da uđe u Australiju do 2025. godine. Trogodišnja zabrana dolaska u Australiju stupila je na snagu čim mu je ministar za imigraciona pitanja Aleks Hok ukinuo vizu. Ali, vlada u Kanberi se konačno dozvala pameti i ukinula zabranu, pa će početkom naredne sezone juriti deseti trofej u Melburnu.

Foto: Tanjug/AP Photo

Novak Đoković, sedmostruki šampion Vimbldona

Meta je Štefi Graf

Novak Đoković  je rekorder po broju nedelja na prvom mestu na ATP listi - 373, ali rekord svih vremena drži Štefi Graf sa 377. NIje deostižan ni ovaj rekord. Novak je trenutno peti na svetu, ali bi mogao da se vrati na tron već tokom prvog dela sezone jer može samo da profitira, ne brani poene. Takođe, na Vimbldonu bi mogao da osvoji nove, prošle godine su ga zakinuli za 2.000 poena pošto je ATP kaznio Engleze jer nisu dali Rusima i Belorusima da se takmiće. Nole bi tokom naredne godine mogao da osvoji u najboljem slučaju oko 10.000 bodova, a za Karlosom Alkarazom zaostaje samo 2.000. 

Juri Nadala

Novak može da se izjednači ili prestigne Nadala po broju grend slem titula. Rafa i Novak su 2022. godinu počeli sa 20 grend slem trofeja, ali je Španac preuzeo vođstvo. Novaku nisu dali da igra u Melburnu što je Nadal iskoristio, a osvojio je i Rolan Garos. Naš as je trijumfovao na Vimbldonu pa je trenutno 22:21 za Nadala. Nole je prvi favorit na Australijan openu, pa bi mogao da stigne velikog rivala već u januaru, a u nastavku sezone i da ga nadmaši. 

Foto: Tanjug/AP

Novak juri rekord Nadala na grend slem turnirima

Trostruki grend slem

Naš as je prvi teniser koji je bar dva puta osvajao neki grend slem. To je uspeo na Rolan Garosu 2021. Stigao ga je Nadal, kada je osvojio Australijan open, ali Nole može do novog podviga. Australijan open je osvajao devet puta, Vimbldon  sedam, Ju Es open tri, a Rolan Garos dva. Fali mu samo još jedan trofej u Parizu kako bi postao prvi teniser koji je osvajao najmanje tri puta svaki grend slem. Neće mu biti lako Rolan Garos je Rafina kuća u kojoj je trijumfovao 14 puta.

Meta je i Rodžer

Može Novak u 2023. godini da izjednači Federerov rekord na Vimbldonu. 
Novak ima sedam, jedan trofej manje od Federera u Londonu, a ove godine kreće u pohod na Rodžerov rekord na najprestižnijem teniskom turniru. Švajcarac je završio karijeru pa ništa ne zavisi od njega. 

Foto: reuters

 

Kraj na prvom mestu

Sedam puta je naš as  bio najbolji na kraju sezone, a mogao bi to da ponovi naredne godine. Nijedan teniser nije uspeo da bude toliko dominantan. S obzirom na to da više može da osvoji nego što brani, Đoković nije bez šansi da osmu sezonu završi na broju jedan. Takođe, Đoković se ove sezone titulom na Završnom mastersu izjednačio sa Rodžerom Federerom po broju osvojenih ATP finala - 6 puta,a u 2023, mogao bi da postane rekorder.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Veljke

pre 1 godinu

Znam da je u pitanju tiraz, ali ne nabijajte coveku pritisak i onako ga ima previse. Pustite coveka da igra a molimo Boga da sve dodje na svoje mesto i onda pisite slavopojke. Svaki put kad novinari proglase Noleta favoritom i osvajacem pre pocetka turnira nesto se iskilavi. Setimo se samo USOa. pa i Pariza sada vec prosle godine i mnogih drugih.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17