• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.01.2023

06:59

KIRJOS UTUČEN! Slomio se, umalo zaplakao: Ne osećam se dobro, ne mogu da spavam...

Tanjug/AP

Tenis

KIRJOS UTUČEN! Slomio se, umalo zaplakao: Ne osećam se dobro, ne mogu da spavam...

Podeli vest

Pred meč protiv Romana Safijulina u prvom kolu Australijan opena, Nik Kirjos se povukao sa grend slema zbog povrede kolena koja se pogoršala tokom priprema

Nik je pozvao konferenciju za medije i u društvu svog fizioterapeuta saopštio tešku odluku.

Zbog povrede je Kirjos propustio takmičenje u Adelejdu, dok je uoči Australijan opena odigrao samo na egzibicionom meču protiv Novaka Đokovića, kada je slavio.

- Potpuno sam slomljen. Sve što mogu je da se vratim. Ne sumnjam da ću ponovo biti u punoj snazi - rekao je kratko Australijanac na vanrednoj konferenciji za medije, a njegovo mesto u glavnom žrebu zauzeće "srećni gubitnik" Denis Kudla. 

Kirjos utučen

Australijanac je na Ozi Openu branio titulu osvojenu u dublu prošle godine sa Tanasijem Kokinakisom. 

- Veoma sam razočaran, svi se pitate šta se desilo, fizioterapuet će mi dati više detalja. Ovo je jedan od najvažnijih turnira - rekao je Kirjos kome nije bilo lako da donese ovu odluku:

- Pomešana su mi osećanja, želeo sam da uradim sve kako treba, da budem spreman, ali je ovo loš tajming. To je život, povrede su deo posla, moram da pronađem inspiraciju u Kokinakisu koji se vratio posle povreda. Vratiću se i igruću kao ranije. Ušao sam u ovaj turnir kao jedan od favorita, uradicu sve da se vratim - dodao je Nik, koji je imao problem i da spava.

 

Nije mogao da spava

- Ne osećam se dobro, posle mečeva sam osećao propadanje. Poslednjih pet noći sam imao problem da spavam, imao sam nateknuće koje se povećavalo, jedini način je bio da se otvori i da se to reši.

Kako prenose mediji u pitanju je manje kidanje meniskusa.

- Hteo sam da dam sebi šansu, nadao sam se, ali posle današnjeg dana… Došli smo do odluke zajedno, ali sam ja presekao.  

Nik je jedva odigrao egzibicioni meč sa Novakom.

Igrači u ovim situacijama nemaju pojma. Nije mogao da igra ni sa injekcijama, pokušao je da proveri sa Novakom da vidi da li može da igra. Svaki put je bio sve otečeniji, nikako ne bi mogao da odigra sedam mečeva. Hteli smo da sprečimo da se pogorša stanje, vratiće se za Indijan Vels. Razočarenje je što se se to desilo sad -  rekao je fizioterapeut Kirjosa.

Novaku Đokoviću je sad otovren put do polufinala. Nik Kijos je bio potencijalni protivnik našem teniseru u  četvrtfinalu,  sad ostaju samo Anrej Rubljov i Holger Rune kao nagazne mine.

Binus video

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17