• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

16.01.2023

09:08

Zanemarivao sam emocije! LAJOVIĆ NIJE "PREŽIVEO" PRVI IZAZOV, ALI PORUČIO: Psihoterapija mi MNOGO pomaže!

Tanjug

Tenis

Zanemarivao sam emocije! LAJOVIĆ NIJE "PREŽIVEO" PRVI IZAZOV, ALI PORUČIO: Psihoterapija mi MNOGO pomaže!

Podeli vest

Srpski teniser Dušan Lajović govorio je na konferenciji za medije nakon ispadanja sa Australijan opena

Od Dušana Lajovića je bio bolji 20. nosilac Otvorenog prvenstva Australije, kanadski teniser Denis Šapovalov. Rus je ovaj meč dobio rezulatom 3:1 u setovima (6:4, 4:6, 6:4, 6:1).

 

Foto: Tanjug

 

 

- Mislim da nije bilo mnogo vetra, uglavnom za ovaj teren je vezana priča da je najvetrovitiji. Danas je bilo, rekao bih, dobro vreme za igru, bila je dobra atmosfera, navijača, koji su navijali i za mene i za njega. Užitak je bio igrati meč. Nezgodan protivnik, bez obzira na to što je njegov rang oko 20, do skoro je bio oko Top 10. Kada igra dobro, teško je igrati protiv njega. Mislim da sam odigrao dobar meč, imao sam šanse u trećem setu - rekao je Lajović i dodao:

- Jako je dobro kontrolisao ritern sa novim loptama. Mislim da sam napravio grešku što sam servirao na bekhend, gde se oseća komfornije. Tu je dobio samopouzdanje i od tog trenutka se podigao. Četvrti set nije bio merodavan. I ja sam pao više fizički nego psihički. Kvalitetan je meč bio, bez obzira što sam izgubio. Ne osećam se zabrinut jer je tek početak sezone.

Foto: Tanjug/AP

 

Srbin nastavlja da praktikuje psihoterapiju.

- Ono što je sad neki cilj u zadnjih nekoliko meseci je... Radio sam dosta na nekim mentalnim stvarima. Dosta intenzivno radim psihoterapiju. To mi mnogo pomaže. Ima veliki potencijal i prostora za napredak. Tu vidim najveći prostor za napredak. Nadam se da ću videti paralelu na terenu i da će se preslikati sa jedne strane na drugu. Bio sam u Španiji. Nisam imao klasičnu pripremu jer sam morao da igram čelendžere da bih igrao AO i da bih se vratio u 100 najboljih. Imao sam dve nedelje na šljaci, pa dva turnira sam igrao, pa par dana odmorio. Onda dve nedelje na hardu. To je bila neka priprema. Videćemo kako će se to odraziti, da li ćemo morati da napravimo pauzu u toku godine. Smršao sam nekoliko kilograma, nismo osetili neki nedostatak treninga. Faliće mi i odmor, koji sam preskočio. Biće sigurno drugačija sezona. Nakon ovog idem Južnu Ameriku. Videćemo kako će krenuti.

Rekao je Lajović da neće nastupiti u februaru protiv Norveške u Dejvis kupu.

- U razgovoru sa Viktorom smo se dogovorili da je tim koji imamo sasvim dovoljno, ako oni igraju bez Ruda, da prođemo. Bolje je za mene da se pripremi za šljaku i turnire u Južnoj Americi. Poremetilo bi mi raspored da idem u Norvešku da igram na tvrdom. Zacrtao sam ciljeve. Trenutno ne gledam tako daleko. Fokusiram se na period ispred mene. Dan po dan i ono što će biti sutra.

Objasnio je šta psihoterapija znači za njega.

- Uglavnom sam radio vezano tenis. Sada sam promenio gde radim. Prvenstveno na sebi i emocijama. Nešto što u prošlosti nisam uspevao da savladam i nađem način da se izborim sa tim. Trenutno idem u pravom smeru i da će se odraziti na tenis. Drugačije sam krenuo da radim. Trenutno mi prija i trenutno vidim stvari koje nisam imao dodira sa njima u prošlosti, a mislim da su veoma bitnije! Konkretno, zanemarivao sam emocije. Mentalni sklop je bio takav da kada se osećam loše, ne priznajem sebi. Potisni. Sada prepoznajem... U redu je da se ne osećaš u redu. To je velika stvar. Većina ljudi se bori sa tim. To je jedna od stvari koju sam počeo da radim. Svestan sam da nijedno osećanje nije trajno. To je neka nova slika i pored toga što verujem da će mi pomoći, svestan sam da je rad koji je mnogo teži od svih ostalih fizičkih, mislim da nikad nije kasno krenuti.

Pričao je  i o dokumentarcu o Mardiju Fišu.

- Nisam bio dovoljno blizu kada je on igrao. Sa strane sam znao šta se dešava. Dobar je dokumentarac, neke stvari su mogle malo više da ostave utisak. Mislim da se jako puno ljudi, ne samo u tenisu, susreće sa takvim stvarima. Dobro što tako nešto postoji što je usko vezano za tenis -  zaključio je Lajović, a Šapovalov će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Danijel – Eskobedo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija