• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

26.01.2023

23:30

ČUDO NEVIĐENO - AMERIKANAC BRANI RUSE! Mekinro "LOBIRA" za promene na Vimbldonu!

REUTERS/Hannah Mckay

Tenis

ČUDO NEVIĐENO - AMERIKANAC BRANI RUSE! Mekinro "LOBIRA" za promene na Vimbldonu!

Podeli vest

Legendarni američki teniser Džon Mekinro nada se da će ruskim i beloruskim predstavnicima biti dozvoljeno da igraju na ovogdišnjem Vimbldonu

Uveli su Britanci prošle godine pravilo po kom ruski i beloruski predstavnici nemaju pravo nastupa na Vimbldonu. Sve su šanse da će ista praksa biti primenjena i ove sezone, a to se nikako ne sviđa Džonu Mekinrou. 

Legendarni američki teniser i sedmostruki grend slem osvajač nada se da će oraganizatori promeniti konačnu odluku. 

- Prošle godine se nisam slagao sa činjenicom da ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama nije dopušteno da igraju na Vimbldonu. Ni ove godine se ne slažem sa tim. Ne znam šta će sada da učine - rekao je Džon Mekinro. 

Foto: reuters

Ističe Amerikanac da neki od najboljih tenisera i teniserki dolaze upravo iz Rusije i Belorusije te da je to veliki peh za čitav sport. 

- Ovo je situacija u kojoj niko ne želi da bude. Nadamo se da će nešto da se promeni kako bi im se omogućilo da igraju. Dešava se da u našem sportu neki od najboljih igrača i igračica dolaze iz te dve zemlje. Ne verujem da bi trebalo da budu kažnjeni za nešto sa čime nemaju nikakve veze - podvukao je Amerikanac. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija