• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2023

12:47

22:22 - SLEDI PAKLENA BORBA! Novak stigao Rafu i zadao mu ŽESTOK UDARAC, OVO JE URADIO PRVI PUT!

reuters

Tenis

22:22 - SLEDI PAKLENA BORBA! Novak stigao Rafu i zadao mu ŽESTOK UDARAC, OVO JE URADIO PRVI PUT!

Podeli vest

Novak Đoković je nastavio sa dominacijom na Australijan openu, osvojio je jubilani 10. trofej, ali i stigao najvećeg rivala Rafaela Nadala

Nikada Novak nije izgubio bitku za trofej u Australiji. Tako je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa i osvojio 22. grend slem. Izjednačio se sa Špancem, koji mu je bežao jedan trofej, pa nas u nastavku sezone očekuje paklena borba. Iza Đokoviča i Nadala je Federer sa 20 titula.

Novak stigao Nadala

Sjajan početak sezone! Trenutno je rezultat 22:22 i čeka nas prava drama. Već na Rolan Garosu srpski teniser će imati priliku da nadmaši Nadala i to na njegovom terenu, potom brani trofej na Vimbldonu, a nadamo se da će mu Amerikanci dozvoliti da se takmiči na Ju Es openu. Osvajanjem prvog grend slema u sezoni Novak ima šansu da se možda ove godine domogne sva četiri grend slema u jednoj sezoni. Imao je priliku 2021. godine, tada je trijumfovao u Melburnu, Rolan Garosu, Vimbldonu, ali je poražen od Danila Medvedeva u finalu Ju Es opena. Na ovaj podvig se čeka od 1969. godine. Tada je Rod Lejver osvojio kalendarski slem, koji je nekako posle njega bio nedostižan za sve svetske tenisere. 

Đoković je imao sva četiri grend slema osvojena u nizu, nažalost ne i jednoj sezoni. Počelo je odbranom titule na Vimbldonu i osvajanjem US Opena 2015, a završilo se 2016. odbranom titule u Australiji i osvajanjem trofeja na Rolan Garosu. Takođe, četiri puta je osvajao tri grend slema u nizu i po tome je jedini.

Ima više titula od Nadala

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković stigao Rafaela Nadala po broju grend slem titula

Zadao je Novak Rafi dvostruki udarac u Melburnu. Izjednačio se sa Nadalom po proju grend slem trofej ali ga je i prvi put pretekao po ukupnom broju titula. Srbin je stigao do 93. pehara u karijeri i preskočio je Nadala za jedan na četvrtom mestu večne liste. Došao je iza Lendla, koji je osvojio 94 trofeja. Daleko je još Federer sa 103 i pogotovo Džimi Konors sa 109 osvojenih turnira.

Srpski teniser nikada pre u karijeri nije uspeo ni da se izjednači, a kamoli da pretekne Nadala po broju trofeja. Po broju mastersa je Đoković tik ispred Nadala sa 38 naspram 36, Španac ima olimpijsko zlato koje nedostaje Novaku, dok Srbin ima šest titula na Završnim mastersima koje nema momak sa Majorke.

Novak sada ima više titula u seriji 250 (12 naspram 10), ali je Nadal ubedljivo ispred po 500 titulama (23 naspram 15, zbog dominacije u Barseloni u kojoj je podigao 12 trofeja).

Foto: Tanjug/AP

 

Padaju rekordi

Novak bi stigao i do 132. finala u karijeri, ima jedno više od Španca, a najviše je u istoriji odigrao Džimi Konors, koji ima i 109 trofeja po čemu je rekorder. Bilo je ovo našem igraču 33. grend slem finala,  podebljao je prednost u odnosu na Rafaela Nadala za tri finala, dok je od Rodera Federera sada za dva ispred. Takođe, u obe konkurencije izjednačio se sa Serenom Vilijams po broju grend slem finala, a ostala je jos samo Kris Evert, koja ima 34 finala.  

Đoković je postao i drugi teniser u istoriji koji je osvojio 10 i više titula na jednom grend slemu. Drugi je upravo Španac koji je "Trofej musketara“ na Rolan Garosu podigao u čak 14 navrata.

Novak je šestu uzastopnu godinu došao makar do jednog gren slem finala, i to već na prvom od četiri najveća turnira u sezoni. Ne samo to, neverovatan je podatak je da je Đoković od 2007. godine, svake godine igrao bar jedno gren slem finale, osim u dva navrata, 2009. i 2017. godine.

Foto: Tanjug/AP

 

Pred našim teniserom su ove sezone u Melburnu redom padali Robert Karbaljes Baene (3:0), Enco Kuako (3:1), Grigor Dimitrov (3:0),  Aleks de Minor (3:0), Andrej Rubljov (3:0), u polufinalu Tomi Pol (3:0), a u borbi za Trofej Stefanos Cicipas.

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović
Hronika

SAZNAJEMO! Uhapšen Sergej Trifunović

Inspektori Četvrtog odeljenja beogradske policije priveli su večeras glumca i političkog aktivistu Sergeja Trifunovića i to nakon što su kod njega našli nekoliko grama opojne droge, nezvanično saznaje Informer!

18.04.2024

21:36

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija