• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.01.2023

13:15

EMOTIVNA IZJAVA NOVAKA: Samo moj tim i porodica znaju... OVO JE MOJA NAJVEĆA POBEDA!

Reuters

Tenis

EMOTIVNA IZJAVA NOVAKA: Samo moj tim i porodica znaju... OVO JE MOJA NAJVEĆA POBEDA!

Podeli vest

Novak Đoković je osvojio deseti trofej na Australijan openu, a 22. grend slem u karijeri i izjednačio se sa Rafaelom Nadalom

Pobedio je naš as u finalu prvog grend slema u sezoni Stefanosa Cicipasa maksimalnim rezultatom - 3:0.

- Dobro veče svima. Dirnut sam rečima Cicipasa na poštovanju u lepim rečima. Mislim da smo na terenu neustrašivi rivali, ali to ne znači da ne traba da se poštujemo i priznajemo trud svakog protivnika. Ja priznajem tvoj trud, večeras je bila velika bitka, nisi imao sreće. Ovo nije tvoje prvo finale ovde. Čestitke i za tvoj tim, ti si jedan od najzanimljivih momaka na turu i profesionalac - rekao je Nole, a onda otvorio dušu: 

Foto: Tanjug/AP

 

- Vole bih da kažem nešto za Grčku i Srbiju. Mi smo male zemlje koje nemaju tenisku tradiciju, mislim da ovo znači za bilo kog mladog tenisera koji ovog leda i sanja da bude ovde. Sanjajte veliko, usudite se, nemojte da vam bilo ko oduzme snove, nebitno je odakle dolazite. Što ste u većem minusu, što imate gore detinjstvo, snažniji ste, Stefanos i ja smo dokaz toga. Ne dopustite da vam neko oduzme san, zalivajte to kao cveće. Sanjate veliko jer možete da uspete - održao je Nole emotivan govor.

Foto: Reuters

 

 

- Kakvo je ovo bilo putovanje za mene, moju porodicu, tim... Znam da me tolerišete, cenim ljubav i podršku. Zašto se smeješ Gorane? - našalio se Nole.

Foto: reuters

 

- Ne znam da li ćeš mi oprostiti šta san sve radio.  Ovaj trofej je vaš koliko i moj. Hvala vam iz dubine duše i srca.  Ovo je bio najizazovniji turnir u životu. Nisma igrao prošle godje  ali vratio sam se.Hvala svima koji su uradili da se osetim lagodno. Postoji razlog zašto ovde igram najbolje, ispred Roda Lejevra, hvala vam gospodine što ste ovde. Trudim se da se uštinem i živim kroz ovakve trenutke. Samo moj tim  i porodica znaju šta smo prošli poslednjih pet nedelja. Ovo je najveća pobeda u mom životu s obzirom na okolnosti. 

 

 

 

Bonus video




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija