• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.01.2023

12:21

NOVAK PONOVO VLADA SVETOM! Samo JEDNA STVAR ga može SPREČITI da ne ostane na VRHU!

reuters

Tenis

NOVAK PONOVO VLADA SVETOM! Samo JEDNA STVAR ga može SPREČITI da ne ostane na VRHU!

Podeli vest

Pomerio je granice svetskog tenisa Novak Đoković osvajanjem titule u Melburnu, postao je prvi igrač koji je na Australijan openu deset puta podizao pehar

Pobedom nad Stefanosom Cicipasom iz Grčke u tri seta, prvi reket Srbije, od danas i sveta, pokazao je da i dalje nema konkurenciju u "belom sportu".

Posle sramne odluke australijskih vlasti da mu onemoguće igranje na Ozi openu prošle godine, kada je deportovan iz zemlje, a potom i dobio zabranu učešća na US Openu zbog nevakcinacije, Đoković je morao da prepusti teniski presto rivalima. Ali, samo na kratko, pošto je već u nedelju vratio nepravedno oduzet trofej i ušao u istoriju!

Sada se postavlja pitanje da li iko više može Novaka da zaustavi na putu nove višegodišnje dominacije. Niko, osim porodice, budući da je nedavno osvajač Melburna izjavio da mu je sve teže da se odvoji od supruge Jelene i dece Stefana i Tare na duži vremenski period.

Izjednačenje rekorda i po broju grend slemova, kojih ukupno ima 22, kao i Španac Rafael Nadal, najavljuje da će Nole već u Parizu na Rafinom terenu, pokušati da prestigne "kralja šljake" i oduzme mu i vlasništvo "broj jedan", kada su trofeji sa najveća četiri teniska turnira u pitanju. 

Foto: reuters

 

Ni iznenadni neuspeh u finalu pariškog mastersa i poraz od svog učenika Holgera Runea u finalu nije sputao Novaka da ne dođe do svetskog trona. Iako su ga emocije pobedile nakon trijumfa, kada se slomio, najavio je glad za trofejima i apsolutni primat po vlasništvu gren slemova.

On je jedini igrač koji je proveo 373 nedelje kao svetski broj 1 na ATP turu i jedini igrač koji je sedam godina završio na prvom mestu, jedini čovek koji je osvojio 37 masters titula, jedini teniser koji je osvojio sve masters titule najmanje dva puta i pridružio se Nadalu kao prvom teniseru koji je dva puta osvojio sva četiri grend slema.

- Fizički se osećam da još uvek mogu da izdržim i održim vrhunski nivo. Dokle god mogu, zašto ne nastaviti dalje? - rekao je Đoković na konfreneciji za medije.

Ali Nole priznaje da ne zna koliko dugo će ga ta motivacija nositi, zbog stalnih pritisaka da bude lišen roditeljskog zadovoljstva. Đoković je ponosni otac Stefana (7) i Tare (4).

RODITELJSTVO ISPRED SVEGA

Njegova porodica ovoga puta nije otputovala u Australiju i Đoković priznaje da bi odvojenost od najmilijih mogla biti odlučujući faktor kada je u pitanju njegovo penzionisanje.

- Ne znam kada će se dogoditi kraj profesionalne karijere. Trenutno imam motivaciju, imam podršku bliskih, što je takođe nešto što se verovatno potcenjuje i o čemu se možda ne priča mnogo, ali je ključno, posebno kao otac. Odsustvovanje sa decom nije nešto što me mnogo raduje. To je balansiranje između mene i moje žene i bliskih ljudi u mom životu. To što je tu za našu decu i sve to mi omogućava da radim ono što volim i da ipak napravim neke iskorake, značajne iskorake u ovom sportu - izjavio je Novak.

Ipak, Đokovićevi navijači ne treba da brinu o Noletovom povlačenju, jer je najavio motivisanost kao uvek.

- Naravno, imam profesionalne ciljeve i ambicije. To su grend slemovi i biti broj 1 na svetu. Ta dva verovatno vrhunca profesionalnog teniskog sveta su uvek bila tu, kao golovi za mene. Tako da želim da napravim veću istoriju ovog sporta - istakao je Đoković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17