• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

27.02.2023

08:53

VELIKE PROMENE NA ATP LISTI! Nadalu se crno piše, preti mu najgori plasman!

Tanjug

Tenis

VELIKE PROMENE NA ATP LISTI! Nadalu se crno piše, preti mu najgori plasman!

Podeli vest

Na ATP listi ništa novo što se tiče Novaka Đokovića, koji je počeo 378. nedelju na tronu, dok je Rafael Nadal pokvario plasman

Srpski as je nadmašio nametnuti rekord Štefi Graf, koja je ostala na 377 nedelja, prvoplasirani je sa 6.980 bodova.

Karlos Alkaraz, mladi španski teniser, drugi je na listi sa 6.780 bodova. Za to je "kriv" Kameron Nori pošto je bio bolji u finalu Rija od Španca sa 5:7, 6:4, 7:5 i tako je ostavio Novaka samog na vrhu svetskog tenisa. 

Što se tiče ostatka liste, bilo je promena. U prvih 10 su još i Stefanos Cicipas (5,805), Kasper Rud (5,515), dva mesta je napredovao Tejlor Fic (3,660), Andrej Rubljov (3,405), jedno mesto je bolji nego minule nedelje Danil Medvedev (3,320), Rafael Nadal (3,315), koji je pokvario plasman za dva mesta je osmi na svetu, slede Feliks Ože Alijasim (3,245) i Holger Rune (3,161).

Nadal bi mogao brzo da ispadne  iz TOP 10. Trenutno ima 3,315 bodova, neće braniti 500 bodova iz Dubaija zbog povrede, pa prvi put od aprila 2005. neće biti među 10 najboljih tenisera sveta.

Foto: Tanjug

Rafael Nadal

Miomir Kecmanović je ove nedelje 31. teniser sveta (1.290), dok Laslo Đere zauzima 55. mesto (835). Napredak od dva mesta zabeležio je Filip Krajinović, koji je 70. na listi (730), dok je Dušan Lajović 75. teniser sveta (693), napredovao je pet mesta u odnosu na prošlu nedelju.

Foto: Tanjug

Novak Đoković juri trofej u Dubaiju


Što se Novaka tiče, ove nedelje ga čeka turnir u Dubaiju, a i dalje je neizvesno ušešće na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju zbog nevakcinacije. Ukoliko bi Novak igrao u Kaliforniji i Floridi verovatno bi ostao broj 1 i povećao taj rekord. U slučaju da mu vlasti SAD-a zabrane ulazak u zemlju, mladi Alkaras imao bi šansu da narednog meseca skina Srbina s trona.

Đoković brani 90 bdova iz Dubaija, a titula vredi 500. Alkaras se iz Južne seli u Srednju Ameriku, u Meksiko, na turnir u Akapulku. Nije ga bilo prošle godine u ovom poznatom letovalištu, pa Španac može da ovoji 500 bodova u slučaju trijumfa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija