• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

03.03.2023

23:55

NEOČEKIVAN POTEZ US OPENA! Veleobrt! Amerikanci posle ovoga moraju da puste Novaka u SAD!

reuters

Tenis

NEOČEKIVAN POTEZ US OPENA! Veleobrt! Amerikanci posle ovoga moraju da puste Novaka u SAD!

Podeli vest

Neverovatan potez Amerikanaca! US Open i Teniski savez SAD podržali su Novaka Đokovića i zatražili su od američkih vlasti da puste srpskog tenisera u zemlju!

Srpski teniser Novak Đoković pre nekoliko nedelja je poslao molbu Amerikancima za izuzeće, kako bi mogao da uđe u Sjedinjene Američke Države i igra na mastersima u Indijan Velsu i Majamiju. Pošto nije vakcinisan ne može da uđe u Ameriku, a sada je dobio neočekivanu podršku.

US open uz Novaka

US open se oglasio na  zvaničnom Tviter nalogu i pružio podršku prvom teniseru svetu. Ovo je neverovatan preokret, s obzirom na to da Teniski savez SAD prošle sezone nije želeo da pomogne Novaku, kako bi mogao da igra u Njujorku, pa je propustio US open. 

Foto: reuters

 

- Novak Đoković je jedan od najvećih šampiona koje je naš sport ikada video. US Open i Teniski savez SAD se nadaju da će molba Novaka Đokovića da uđe u zemlju uspeti. Navijači se nadaju da će ga videti na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju - poručili su iz US Opena na Tviteru.

 

 

Novak ne može da uđe u SAD zbog toga što neamerički državljani koji nisu vakcinisani protiv korona virusa nemaju dozvolu da uđu u ovu zemlju. Zabrana će zvanično biti ukinuta 11. maja, ali turniri se igraju u martu.

Foto: reuters

 

Ako ne dobije dozvolu, Đoković će biti bez tenisa do aprila pošto je danas u polufinalu Dubaija poražen protiv Danila Medvedeva i to lakše nego što je iko mogao da pretpostavi (6:4, 6:4).

Masters u Indijan Velsu na programu je od 8. do 19. marta, a u Majamiju biće odigran od 22. marta do 2. aprila. Novak Đoković je u karijeri osvojio 38 masters titula, a od toga pet na Indijan Velsu: 2008, 2011, 2014, 2015, 2016. godine, dok je u Majamiju trijumfovao 2007, 2011, 2012, 2014, 2015. i 2016. godine.

I dalje čekam vesti iz Amerike. Ako nema toga, igraću na šljaci. Onda je Monte Karlo verovatno sledeći turnir. Ako je tako, uzeću neko vreme da se odmorim i pripremim. Šljaka je najzahtevnija podloga. Zahteva mnogo više vremena za pripremu od drugih podloga. Godina je duga, počeo sam je na najbolji mogući način, pobeđivao sam u nizu, uzeo Australijan open. To mi je bilo najvažnije, to je bio prioritet u prvom delu godine. Naravno, pobeda na svakom drugom turniru je bonus. Uvek ću davati sve od sebe da igram najbolje na svakom turniru. Znam da ima onih gde želim da budem na vrhuncu forme i igram najbolji tenis. Godinama sam uživao igrajući u Dubaiju. Nastaviću da se vraćam jer je to mesto gde volim da provodim vreme, treniram i igram pred sjajnom i mnogobrojnom publikom - rekao je Novak Đoković posle poraza u polufinalu Dubaija. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica
Društvo

Majka trovala ćerku (4) lekovima za smirenje! Doktor Milićević otkriva u kakvom je stanju devojčica

Dana 23. aprila 2024. godine Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv M.R. (43), zbog sumnje da je u periodu od početka 2024. godine do 8.3.2024. godine, u stanju uračunljivosti, trovala ćerkicu (4) lekovima za smirenje. Devojčica se nalazi u stabilnom stanju, rekao je pedijatar dr Saša Milićević i otkrio kakve posledice nesrećno dete može imati usled hroničnog trovanja.

24.04.2024

18:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija