• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

21.03.2023

13:00

ĐOKOVIĆ BI 3. APRILA MOGAO DA SE VRATI NA PRVO MESTO! Ovo je uslov!

reuters

Tenis

ĐOKOVIĆ BI 3. APRILA MOGAO DA SE VRATI NA PRVO MESTO! Ovo je uslov!

Podeli vest

Karlos Alkaraz preuzeo je prvu poziciju ATP liste nakon osvojenog mastersa u Indijan Velsu!

Ali, da bi ostao na tronu, Španac mora da odbrani trofej u Majamiju, inače će se Novak Đoković ekspresno vratiti na prvu poziciju.  

Alkaraz je odradio svoj deo posla, osvojio je trofej, ali s druge strane Đoković nije mogao da se takmiči. Novaku je zabranjen ulazak u Sjedinjene Američke Države, zbog statusa nevakcinisanog stranca, pa nakon Indijan Velsa neće igrati ni u Majamiju. Što su sjajne vesti za Španca. 

Ali da bi do sezone šljake ostao na prvoj poziciji, moraće Španac da osvoji i drugi masters u nizu. 

Đoković čeka poraz Alkaraza

Alkaraz jeste u sjajnoj formi, ali neće mu biti lako da osvoji "Sunčani dubl“ - Indijan Vels i Majami iste sezone. U 21. veku to su uradila samo  tri igrača. Andre Agasi 2001. godine, tri puta je uradio Rodžer Federer: 2005, 2006. i 2017. godie, a čak četiri puta rekorder Đoković: 2011, 2014, 2015. i 2016. godine.  Ukoliko  2. aprila Alkaraz ne postane deo ovog društva, Novak će se vratiti na prvo mesto na ATP listi. Razlika je trenutno 260 bodova, Španac ima 7.420 bodova, a Srbin 7.160.

Što se tiče mastersa u Majamiju, Alkaraz je slobodan u prvom kolu, a u drugom će za protivnika imati  Argentinca Fakunda Banjisa ili kvalifikanta. Ako bi stigao do osmine finala, tu bi ga sačekali Tomi Pol ili Alehandro Davidovič Fokina. Potencijalni rivali u četvrtfinali su mu Holger Rune, Tejlor Fric ili Denis Šapovalov. Što se tiče polufinala, tu je Kasper Rud, Janik Siner, Aleksandar Zverev ili Andrej Rubljov. Pre finala ne bi mogao da igra protiv Danila Medvedeva, Stefanosa Cicipasa, Matea Beretinija... koji su u drugom delu žreb

Foto: Tanjug/AP

Karlos Alkaraz mora da osvoji Majami kalo bi ostao prvi na svetu

 

Sjajan je osećaj biti broj jedan, za mene je to opet ostvarenje sna. Biti ispred velikih igrača poput Novaka za mene je neverovatno osećanje. Novak je jedan od najboljih na svetu, to je očigledno. Uvek kažem da moraš da pobediš najbolje ukoliko želiš da budeš najbolji. Zaista sam želeo da igram protiv Novaka opet. Nedostaje nam na Turu i nadam se da će se brzo vratiti - poručio je Alkaraz.

Đoković je potvrdio da će igrati u Monte Karlu od 8.do 16. aprila, kao i na Srpska openu (17.-23. april). 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)
Društvo

Vesić: Železnička stanica Novi Sad od danas potpuno u funkciji (FOTO)

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvovao je danas puštanju u rad dela stanične zgrade Železničke stanice Novi Sad i najavio da će do kraja avgusta ili početkom setpembra biti završene sve druge stanice na brzoj pruzi između Novog Sada i Subotice, koja bi trebalo da bude puštena u saobraćaj najkasnije početkom decembra.

05.07.2024

16:30

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija