• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

30.03.2023

17:25

HRVATI PONOVO SVOJATAJU NOVAKA! Koriste reči ĐOKOVIĆEVOG DEDE: Nikad nisam govorio da sam Srbin, JA SAM HRVAT ILI JUGOSLOVEN!

reuters

Tenis

HRVATI PONOVO SVOJATAJU NOVAKA! Koriste reči ĐOKOVIĆEVOG DEDE: Nikad nisam govorio da sam Srbin, JA SAM HRVAT ILI JUGOSLOVEN!

Podeli vest

Hrvatski mediji se opet bave poreklom Novaka Đokovića. Najbolji srpski teniser je po njima polu-Crnogorac polu-Hrvat.

Naime, tamošnji portal Večernji list objavio je priču o Zdenku Žagaru, Noletovom dedi, i ističu da je mama Dijana Hrvatica poreklom iz Slavonije, tačnije Vinkovaca, a otac Srđan Crnogorac.

Roditelji Dijane Đoković su se tokom mladosti preselili u Beograd, gde su se venčali, a kasnije dobili ćerku, koja je sigurno najponosnija majka na svetu.

- Po nacionalnosti sam Hrvat i rođen sam u Vinkovcima. U istom mestu je rođena i moja bivša supruga, Novakova baka. Tamo smo se i upoznali. Bili smo vojnici koji su došli da služe. Ja sam došao u Beograd, a ona je još išla u školu pa smo se kasnije venčali kada mi se pridružila. Tako se rodila Dijana, pa Sanda. Ja sam uvek govorio da sam Jugosloven ili Hrvat, nikad nisam bio Srbin. Dijana je rođena u Beogradu i tamo je odrasla - rekao je Novakov deda Zdenko Žagar, prenosi Večernji list.

Foto: Starsportphoto

Novakov deda ističe da je prirodno da se drugi reket sveta oseća kao Srbin.

- Normalno je da će više biti naklonjen Srbima i nemam ništa protiv toga. Ne bi bolje prošao u životu ni da se predstavljao kao Hrvat. Ni to niko ne bi prihvatio. Isto bi ga zvali. Pre nekoliko meseci javio mi se rođak koji živi u Vinkovcima da me pita gde je rođena Dijana. Dakle, u Hrvatskoj se o tome raspravlja - poručio je Zdenko, koji već dugo nije u kontaktu s kćerkom Dijanom pošto se razveo od njene majke.

Tako da su Hrvati ponovo krenuli u napad, prisvajanje Novaka Đokovića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dimitrije

pre 1 godinu

Pa ti Hrvati su već pokrali pola naše istorije. Tako je sa ljudima koji nemaju ništa svoje moraju da kradu tuđe. Zato toliko i mrze Srbe, znaju prvo od koga su potekli a drugo kome su ukrali istoriju i zemlju

Ratko

pre 1 godinu

AHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA PA STVARNO OVIM USTASAMA SE SVE STO JE SRPSKO PROIVIDJA DA JE HRVATSKO PA TAKO I ZA DJOKOVICA ZA TESLU KAZU,A TESLA SAM GOVORIO INMA I ZAPISANO DA JE STALNO GOVORIO DA JE S5RBIN ,BAN JELACIC RODJEN U VOJVODINI ONDA BI MI TREBALI DA OVORIMO KAKO JE BAN JELACIC SRBI ,RUDJER BOSKOVIC ,MARIN DRZIC IVAN GUNDULIC ,SRBI KATOLICI I TAKO SE IZJASNJAVALI ,DA NE NABBRAJAM DALJE .. E JADNI LI STE AL DZABA ZA VASU BOLEST NEMA LEKA

Dragi

pre 1 godinu

Zašto od Novaka pravite Srbendu, kad on to nije. On je pre 10 godina, na vrhuncu svoje dominacije, u Montrealu na ATP turniru iz serije 1000, na objavu zvaničnog spikera: "Novak Djoković, Croatia", reagovao na sledeći način: Serbia or Croatia, all the same! Srbija ili Hrvatska svejedno, sve je to jedno te isto. Dakle, ako njemu ne smeta, zašto bi to smetalo Informeru? Hrvati ga svojataju, pa šta? Oni svojataju i Teslu, a kako mi Srbi reagujemo? Nikako. Mi se bavimo reformom Pravosuđa, a u čitavom svetu Pravosuđe je pod kontrolom Skupštine i resornog ministarstva. U svim zapadnim državama predsednik bira glavnog tužioca, ali zato u Srbiji...sudije i tužioci sami sebe biraju. Pustite Đokovića, imamo mi preča posla. Sad je najvažnije da odbranimo gosp. Vučićevića i da vratimo Pravosuđe državi Srbiji, a da se odgovorni drastično i surovo kazne. Samo nemoj da se odgovorni krinu iza naroda. Kao, bio je referendum. Bio je i moj otac, pa ga više nema.

Mimi9

pre 1 godinu

Ajmo da i mi prisvajamo njihove sportiste ciji je bar jedan roditelj Srbin ili Srpkinja. Pocnimo od Luke Modrica, cija je majka Radojka- Srpkinja, pa nadalje. Ne znam ko bi im ostao. Rvacka posla !

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija