• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

19.04.2023

15:15 >> 18:35

NOVAK ZABRINUO NAVIJAČE PA ODUVAO FRANCUZA! Đoković RAZBIO Van Eša! (FOTO)

Peđa Milosavljević

Tenis

NOVAK ZABRINUO NAVIJAČE PA ODUVAO FRANCUZA! Đoković RAZBIO Van Eša! (FOTO)

Podeli vest

Srpski teniser Novak Đoković posle preokreta plasirao se u četvrtfinale Srpska opena.

Veliki teniski spektakl u Banjaluci počeo je pre dva dana, a danas je na teren izašao najbolji svih vremena Novak Đoković. Stigao je srpski teniser kao prvi reket sveta, ali i glavna zvezda na turnir, ali ga je već u drugom kolu sačekao pakleno težak zadatak - Luk Van Eš. Francuski teniser vodio je žestoku borbu protiv Noleta, ali je nakon više od dva i po sata igre na Centralnom terenu morao da pruži ruku srpskom velemajstoru - 2:1 (6:7, 6:3, 6:3). 

Furiozno je Đoković ušao u meč, nije uspevao Luk Van Eš da dođe do poena kada je srpski teniser bio na servisu. Istom merom uzvratio je Francuz koji je, kako je meč odmicao, bio sve sigurniji. Došao je 18-godišnjak i prvi do brejka u finišu prvog seta, Đoković je uspeo da se izbori sa pritiskom i produži dramu te je pobednik rešen u taj-brejku. 

Foto: Peđa Milosavljević

Izluđivao je Luk Van Eš sjajnom odbranom srpskog tenisera što se posebno videlo u taj-brejku koji je Francuz uspeo da reši u svoju korist i tako najavi veliko iznenađenje. Do njega, na svu sreću, nije došlo budući da se Đoković u nastavku meča razbudio i došao do preokreta. 

Već na startu drugog seta Novak je napravio brejk i najavio svoje buđenje. Nije Đoković dao šansu Francuzu da pojuri izjednačenje već je posle 40 minuta igre još jednom oduzeo servis svom rivalu i poravnao rezultat na 1:1. 

Činilo se da je Đoković napokon pronašao ritam, a onda je usledio hladan tuš. Luk Van Eš došao je do brejka na startu trećeg seta, zanemeli su gledaoci budući da je Francuz imao otvoren put ka pobedi karijere protiv srpskog tenisera, ali se Novak nije predavo već je u narednom servis gemu napravio ribrejk. 

Dalo je to krila Đokoviću koji je vezao četiri gema, došao do još jednog brejka, a vrlo brzo i rešio pitanje pobednika. Srpski teniser će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Dušan Lajović - Gregor Barere koji je na programu sutra. 

NOVAK ĐOKOVIĆ - LUK VAN EŠ   2:1 (6:7, 6:3, 6:2)

UŽIVO:

Treći set:

6:3 - KRAJ! 

5:2 - Gem deli Novaka Đokovića od plasmana u četvrtfinale! Srpski teniser bio je siguran na svom servisu i tako pritisak prebacio na Luka Van Eša... 

4:2 - Smanjuje Luk Van Eš zaostatak uprkos činjenici da je Đoković ponovo bio nadomak brejka! 

4:1 - Igra Novak u vrhunskom ritmu! Pokušao je Luk Van Eš da napadne srpskog tenisera, ali se nije davao Đoković već je došao i do četvrtog gema u odlučujućem setu! 

3:1 - BRAVOO! Novak Đoković pravi novi brejk, potom uzima svoj servis i sada grabi ka plasmanu u četvrtfinale Srpska opena! Mladi Francuz se potpuno raspao u trećem setu uprkos činjenici da je imao brejk prednosti...

Foto: Tanjug/AP

1:1 - BRAVO! Vraća Novak Đoković odmah brejk i ponovo imamo dramu u trećem setu! Nije uspeo Luk Van Eš da sačuva svoj servis gem...

0:1 - Šok za Đokovića... Luk Van Eš pravi brejk na startu trećeg seta! 

Drugi set: 

6:3 - Furiozno Đoković dolazi do izjednačenja! Igraće se treći set u drugom kolu Srpska opena, deluje da je Novak pronašao svoju igru i da Francuz nema nikakve šanse. 

5:3 - Fantastično servira Novak Đoković, Luk Van Eš uspeo je u drugom setu da dođe do samo dva poena, a promašio je samo jedan servis. U takvom ritmu, Francuz nema nikakve šanse da dođe do brejka, u narednom gemu serviraće za ostanak u setu! 

4:3 - Uz dosta muke Luk Van Eš smanjuje zaostatak, Đoković je imao otvoren put ka novom brejku, ali je sa neiznuđenom greškom dao šansu Francuzu da se vrati koju on ekspresno koristi! 

4:2 - Nastavlja Đoković da dominira na svom servisu i sigurno grabi ka osvajanju drugog seta, a samim tim i izjednačenju! 

Foto: Tanjug/AP

3:2 - Uspeva Luk Van Eš da prekine seriju od tri vezana gema na račun Novaka Đokovića i tako ostane u kakvom-takvom priključku u drugom setu. 

3:1 - Razleteo se Đoković po terenu i potvrdio brejk stečen u prethodnom gemu! Deluje da je srpski teniser pronašao pravi ritam na startu drugog seta, a i navijači su se probudili...

2:1 - BREJK! Napao je Novak Đoković servis mladog Francuza, osetio da može do prednosti i uspeo u toj nameri! Najbolji teniser sveta sada ima brejk prednosti na startu drugog seta!

1:1 - Ovo je trebalo Novaku! Uspeva Đoković u laganom ritmu, bez mnogo borbe i muke da dođe do servis gema. Nerešeno je na startu drugog seta. 

0:1 - Nastavlja se serija neiznuđenjih grešaka Novaka Đokovića... Francuz izluđuje našeg tenisera sjajnom odbranom i tera ga da što pre završi poen što dovodi do velikog broja grešaka! 

Prvi set: 

6:7 - Van Eš dolazi do prvog seta... Igra mladi Francuz tenis života u drugom kolu Srpska opena, ne uspeva Đoković da probije sjajnu odbranu što je Luk uspeo da iskoristi i povede sa 0:1!

Foto: Peđa Milosavljević

6:6 - Igraće se taj-brejk u prvom setu! Izuzetno je odgovorio Luk Van Eš na Đokovićevu seriju, dva tenisera odigrala su najduži gem u dosadašnjem delu meča, ali je Francuz izašao kao pobednik i produžio dramu na Centralnom terenu! 

6:5 - Oduvao je Đoković Van Eša u 11. gemu! Nije Francuz imao nikakve šanse, čini se da se mašinerija upalila! 

5:5 - MA, BRAVO! Odmah vraća Novak Đoković brejk i poravnava rezultat u finišu prvog seta. Sada je Francuz pod pritiskom budući da je mogao do vođstva, ali je srpski teniser uspeo da mu oduzme servis...

4:5 - HLADAN TUŠ! Došao je Luk Van Eš do prve brejk šanse i odmah uspeva da oduzme servis Novaku Đokoviću. Serviraće mladi Francuz za osvajanje seta već u narednom gemu...

4:4 - Još jednom je Đoković bio vrlo blizu brejka, ali je Van Eš uspeo da se odbrani. Nastavlja se velika borba u drugom kolu Srpska opena! 

4:3 - Po prvi put je Van Eš pritisnuo servis Novaka Đokovića, Francuz je napao, došao do 15:30, ali je srpski teniser sjajno odreagovao i sprečio veliko iznenađenje. 

3:3 - Veliku borbu vodili su Đoković i Van Eš u šestom gemu. Pokušao je Novak drop šotom da skrati poen i dođe do brejka, ali je sjajno reagovao Francuz te poravnao rezultat. 

Foto: Peđa Milosavljević

3:2 - Imao je Novak nešto više problema u petom servis gemu, Van Eš je zapretio, pokušao da napadne drugi servis srpskog tenisera, ali je Đoković na najbolji mogući način priveo gem kraju. 

2:2 - Još jednom je Novak Đoković bio je ivici da napravi brejk, ipak, ponovo je Luk Van Eš uspeo da se odbrani i poravna rezultat na startu drugog kola! 

2:1 - Bez izgubljenog gema i problema Đoković ponovo dolazi do vođstva. Ništa se ne pita francuski teniser na Centralnom terenu kada servira Novak! 

1:1 - Odmah je srpski teniser napao servis Luka Van Eša, ali je Francuz uspeo da odoli i posle đusa poravna rezultat. 

1:0 - Lagano Novak Đoković dolazi do prvog gema, mladi Francuz uspeo je dođe do samo jednog poena. 

15:34 - Luk Van Eš i Novak Đoković izašli su na teren i počeli sa zagrevanjem! Za desetak minuta se očekuje početak meča!

15:17 - Bodri Nole Hamada Međedovića u društvu Filipa Krajinovića sa tribina dok čeka svoj meč.

Foto: Starsportphoto

 

15:15 - Dobro došli na uživo prenos meča Novaka Đokovića i Luka Van Eša u okviru drugog kola Srpska opena u Banjaluci. Sve detalje sa duela možete pratiti uz portal Informer.rs!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mika

pre 1 godinu

Још да нас обавестите који је тачан резултати и знаћемо оно што већ знамо.

sledeća vest

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija