• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

09.06.2023

09:05

FINALE PRE FINALA - NOVAK NA "ŠATRIJEU" ČEKA ALKARAZA! Vreme je za duel u Parizu koji su SVI ČEKALI!

Reuters

Tenis

FINALE PRE FINALA - NOVAK NA "ŠATRIJEU" ČEKA ALKARAZA! Vreme je za duel u Parizu koji su SVI ČEKALI!

Podeli vest

Najbolji srpski teniser Novak Đoković igraće danas od 14.45 sati protiv Španca Karlosa Alkaraza polufinale Rolan Garosa, prema opštim procenama "finale pre finala".

Brojimo sitno do "finala pre finala". Kada su "loptice" odlučile da se u istoj polovini žreba nađu Novak Đoković i Karlos Alkaraz postalo je jasno da će se duel za titulu odigrati pre finala. Srpski i španski teniser bili su izraziti favoriti uoči početka Otvorenog prvenstva Francuske, a svojim igrama u dosadašnjem delu turnira pokazali su i zašto. 

Novak Đoković svojim rivalima prepustio je samo jedan set i to Karenu Hačanovu u četvrtfinalu. Nije srpski teniser dominirao na šljaci u 2023. godini, ali je kako je i sam najavio, uspeo da pronađe pravu formu za ono najvažnije - Rolan Garos. 

Sa druge strane Karlos Alkaraz igra sjajno od početka sezone, posebno imrpresivan je na šljaci zbog čega su ga mnogi videli kao prvog favorita nakon što je Rafael Nadal objavio da neće igrati u Parizu. Ipak, Španac će danas imati pakleno težak posao budući da je Novak Đoković specijalista za grend slemove, te da ga je pakleno teško dobiti kada se igra u tri dobijena seta. 

Foto: Tanjug/AP

Meč je planiran kao prvi duel dana na terenu "Filip Šatrije", a Đoković i Alkaraz su do sada igrali samo jednom, u polufinalu mastersa u Madridu 2022. godine, kada je bio bolji Španac rezultatom 6:7, 7:5, 7:6.

Đoković je prošle godine u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske eliminisan od Španca Rafaela Nadala, koji je kasnije osvojio Rolan Garos.

U drugom polufinalu sastaju se Norvežanin Kasper Rud i Nemac Aleksander Zverev. Rolan Garos se igra za nagradni fond od 49,6 miliona evra.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija