• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

14.06.2023

06:08

BOLESNI ENGLEZI ZAKRVILI ZBOG NOVAKA! Ovaj novinar je pljuvao Đokovića, sad je u ratu sa njegovim mrziteljima!

Tanjug/AP

Tenis

BOLESNI ENGLEZI ZAKRVILI ZBOG NOVAKA! Ovaj novinar je pljuvao Đokovića, sad je u ratu sa njegovim mrziteljima!

Podeli vest

Englezi jedva čekaju da udare na Novaka Đokovića, pa drugačije nije bilo ni nakon što je srpski teniser osvojio 23. grend slem na Rolan Garosu.

Skoro ceo svet se divi prvom teniseru sveta, čak i oni koji su ga godinama kritikovali. Ali, "Gardijan" je pronašao način da opet pljune po najboljem ikada, ali mu je brzo stigao odgovor, oglasio se konkurentski "Telegraf". 

Rat Engleza zbog Đokovića

Doktor Ben Brambl u kolumni za "Gardijan" pokušao je da ospori činjenicu da je Novak Đoković osvajanjem 23. grend slema na Rolan Garosu postao i zvanično najbolji teniser svih vremena. Ne može da podnese činjenicu da je Novak Đoković nadmašio Rafaela Nadala i Rodžera Federera po broju grend slem trofeja. Smatra da broj slemova mije dovoljan argument da Novaka nazovemo najboljim svih vremena. 

Brambl je navukao bes dobrog dela "belig sporta", a ućutkao ga je i konkurentski "Telegraf", konkretno urednik portske rubrike Oliver Braun, iako ni on uvek nije blagonaklon prema Srbinu. Napao ga je nedavno, jer je Nole iz Pariza poručio "Kosovo je srce Srbije". Sad smatra, da ako je jedan Tom Brejdi rekao da je Srbin najveći, onda je to dovoljan pokazatelj.

Foto: Tanjug/AP

 

Od svih poznatih ličnosti koji su u ložama pratii meč Đokovića u Ruda najupadljiviji je bio Tom Brejdi. Sve do svog penzionisanja ove godine u 45. godini, sedmostruki pobednik Superboula istraživao je svaki put kako da pronađe eliksir večne mladosti, propovedajući vrline antiinflamatorne ishrane. Tako je produžio svoju karijeru na 23. sezone. Ali kako je Srbin osvojio svoju 23. grend slem titulu na Otvorenom prvenstvu Francuske, najveći kvoterbek, koji je sedeo u loži pored Đokovićeve supruge Jelene, znao je da posmatra možda najneuništivijeg sportistu od svih. Od jednog GOAT-a, drugom - komentar je na njihovo međusobno rukovanje posle meča

Navodi da je Đoković uvek  bio darežljiv u pohvalama prema Nadalu i Federeru, za koje je objasnio da su ga terali da bude kvalitetniji i konstantniji.

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

- Zapanjujuća je statistika da su za 20 godina ova trojica sportista osvojila 65 od 76 grend slemova. Pošto je Đoković sam na vrhu liste po broju slemova znači da je najbolji svih vremena. Ne govore to samo sirovi brojevi već i različitost koju je morao da savlada. Na tri od poslednjih 11 slemova je bio diskvalifikovan, deportovan ili mu je bilo zabranjeno da igra zbog politike o nevakcinisanim strancima - piše Telegaf. 

Foto: Tanjug/AP

 

 

U tekstu podseća na torturu koju je Novak prošao u Australiji, prvo je bio zatvoren pa je posle desetak dana proteran jer nije vakcinisan. 

- U tri od prethodnih 11 takmičenja, on je bio diskvalifikovan, deportovan ili mu je blokiran ulazak zbog zabrane Bajdenove administracije nevakcinisanim strancima. Kada je izbačen iz Australije pod nedokazanim izgovorom da bi njegovo prisustvo moglo da podstakne antivaksere. Vratio se u Melburn 12 meseci kasnije i osvojio 10. titulu. Novak svaku kontroverzu koristi kao motivaciju da se bori još žešće. Imao je kontroverzu kada se njegov otac deklarisao kao za Putina, a on je u Australiji dobio Rubljova u tri seta. Bio je izviždan zato što je u Parizu tvrdio da je Kosovo i dalje deo Srbije, ali je dobio svakog igrača uključujući i Alkarasa. U šest taj-brejkova na Rolan Garosu nije imao ni jednu neiznuđenu grešku. Taj nivo psihološkog štita sa kojim niko ne može da živi.

Foto: EPA

 

Braun na kraju zaključuje:

- Uvek je moderno prokleti Đokovića blagim hvaljenjem, umesto toga žudeti za raskošnim Federerovim udarcima ili Nadalovim forhendom. Odanost tom kraljevskom paru može biti žestoko plemenita i to sa dobrim razlogom, s obzirom na to da su obojica bili daleko više vezani za kodekse diplomatske uljudnosti nego što je Đoković ikada bio. Ako je njegova nadmoć dovoljno impresivna za nekoga Brejdijevog pedigrea, trebalo bi da bude i za nas ostale.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mladen

pre 1 godinu

Aman, Nole je Milijarder! ZATO MU ONI ZAVIDE... Mogu da mu samo pljunu pod plot!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)
Live TV

Crnogorska mafija je upumpala milijardu evra u neke srpske medije! Svako ko se suprostavi Zviceru postaje glavna meta klana! (VIDEO)

Vođa kavačkog klana Radoje Zvicer i njegov saradnik Radoje Milović su, prema prepisci iz Skaj aplikacije koju su objavile podgoričke Vijesti, razgovarali 2021. godine o mogućnosti da će SAD sa Bajdenovim dolaskom na vlast ići "na rušenje Vučića svim silama". Vođa kavčana tvrdi da jedino oni mogu svrgnuti Vučića, uz pomoć 40.000 navijača. Ova saznanja, za Informer, komentarisali su Predrag Koluvija, direktor "Jovanjica nova" i profesor Miroslav Bjegović, stručnjak za bezbednost, tokom gostovanja u "Info jutru".

17.06.2024

12:43

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)
Live TV

Srbija je na putu ka vaskrsenju nacionalnog identiteta! Narod se dozvao pameti, ne dozvoljava da ga vode oni koji samo pljuju! (VIDEO)

Jedna od glavnih promotera teorije da su Srbi zločinački narod Sonja Biserko, govorila je za ekstremistički portal Slobodna Bosna. Biserko je primetila jednu tačnu činjenicu, da Srbija ni na koji način neće u dogledno vreme priznati genocid u Srebrenici. Ovu izjavu komentarisao je gost "Info jutra" Informer televizije Bojan Borovčanin, predsednik udruženja građana "NIT".

17.06.2024

10:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu
Planeta

Izrael ima 90 nuklearnih bojevih glava! Na njih godišnje troši milijardu dolara i preti da će iskoristiti jednu

Međunarodna kampanja za zabranu nuklearnog oružja (ICAN) procenjuje da Izrael poseduje najmanje 90 nuklearnih bojevih glava u svom arsenalu i da povećava svoju nuklearnu potrošnju. U izveštaju koji ispituje rashode za nuklearni razvoj, ICAN je otkrio da je Izrael povećao svoju nuklearnu potrošnju za 2,4 posto, što je ekvivalent od 1,1 milijarde dolara godišnje.

17.06.2024

15:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija