• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

20.07.2023

13:16

Đoković zaludeo Amerikance! Dolazi kralj!

EPAIMAGES

Tenis

Đoković zaludeo Amerikance! Dolazi kralj!

Podeli vest

Amerikanci ne mogu da dočekaju početak Ju Es opena (28. avgust - 10. septembar), poslednjeg grend slema u sezoni.

Novak Đoković trijumfovao je na Australijan openu i Rolan Garosu, na Vimldonu je najbolji bio Karlos Alkaraz, a videćemo ko će biti najbolji u Njujorku - Srbin ili Španac. Ko zna, možda bi neko mogao da im pomrsi račune. U svakom slučaju čeka nas spektakl krajem avgusta. 

Posle završetka Vimbldona administrator zvanične Instagram stranice poslednjeg grend slema u godini oduševio je navijače porukom:

"Mi smo sledeći", napisao je uz prigodnu muzičku pozadinu, tačnije gif, koji je bacio fanove u trans.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Open (@usopen)

 

Navijači jedva čekaju da opet vide Novaka Đokovića na terenu najvećeg teniskog stadiona - "Artur Eš": "Nole dolazi po trofej", "Kralj Novak dolazi, Novak je GOAT", "Odmah stavite Novaka i Alkaraza da igraju fine", samo su neki od komentara navijača.

Ceo sve oduševljen je rivalstvom Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza koji je pobedom protiv najvećeg tenisera ikada došao do prvog Vimldona, a drugog grend slem trofeja u karijeri. Prethodno je Srbin pobedio Španca u polufinalu Rolan Garosa, pa se Amerikanci nadaju da će se u ovom rivalistvu uživati navijači u Njujorku.

Foto: EPAIMAGES

 

 

Mladi Alkaraz je dokazao da će narednih godina dominirati na teniskim terenima, ali Đoković još nije rekao šta ima. Osvojio je Australijan open, Rolan Garos, igrao finale u Londonu, a sad želi Ju Es open. Nije igrao prošle godine jer nije mogao da uđe u Ameriku jer nije vakcinisan protiv korone, dok je 2021. godine poražen od Danila Medvedeva u borbi za trofej, pa je izuzetno motivisan da se domogne četvrtog trofeja u Njujorku. A tu je i dodatni motiv, da vrati Alkarazu za poraz u Londonu, zaustavio ga je u nameri da osvoji osmu titulu i izjednači se sa Rodžerom Federerom.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by US Open (@usopen)

 

 

Foto: EPAIMAGES

Navijači jedva čekaju dolazak Novaka Đokovića u Njujork

 

Đoković je Ju Es open osvajao je tri puta - 2011, 2015. i 2018. godine i igrao je još šest finala. Nole je posle Vimbldona otkrio da će se za grend slem u Njujorku spremati na mastersu u Sinsinatiju, koji je osvoji u dva navrata. Nedostaje mu samo još jedan trofej, pa da na svakom mastersu ima barem tri titule. U karijeri je ukupno osvojio 38 mastersa i po tome je rekorder.

- Raduje me povratak u Njujork, kroz karijeru sam najbolje partije beležio na tvrdoj podlozi, trava mi je poslednih pet, šest godina omiljena. Ali, kada se uzme sav skup turnira i gde sam beležio najviše uspeha verovatno je to tvrda podloga, poslednje sam finale izgubio od Medvedeva i dobio fantastičnu podršku i ljubav od publike što nije uvek bio slučaj. Toga se jako drago sećam i to me motiviše da se vratim - rekao je Nole posle poraza na Vimbldonu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

"Bol je bio sve jači, kao da mi neko lomi prste": Srpkinja  nagazila opasnu ribu na plažu u Grčkoj
Društvo

"Bol je bio sve jači, kao da mi neko lomi prste": Srpkinja nagazila opasnu ribu na plažu u Grčkoj

Osim meduza i vlasulja, turisti u Grčkoj se ponekad susreću i sa ježevima i ribom zvanom Dragon fish koja se drugačije zove i morski pauk, riba Dragana, Drakena. Karakterišu je šare na leđima, sa donje strane ima bodlju okrenutu unazad, a sličnu bodlju ima i na prvom leđnom peraju. Dugačka je do deset centimetara, sakrivena je u pesku pa je nije lako primetiti.

01.07.2024

13:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija